Nästa artikel
Porsche förlänger med Valmet
Nyheter

Porsche förlänger med Valmet

Publicerad 19 oktober 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Porsche fortsätter sitt samarbete med finska produktionspartnern Valmet Automotive som tillverkar mittmotormodellerna Boxster och Cayman.
-Vi har förlängt vårt kontrakt med Valmet till 2011, en möjlighet som alltid stått öppen för oss, sade Michael Macht, vice vd för Porsches produktion och logistik, vid firandet av det tioåriga samarbetet mellan Porsche och Valmet.

-Vår finska partner kommer att fortsätta att förse oss med den produktionskapacitet för Boxster och Cayman som vi saknar i fabriken i Zuffenhausen.

Porsche Boxster byggdes från början, 1996, helt i fabriken i Zuffenhausen. Men när den stora efterfrågan av 911 började ta upp Porsches hela tillverkningskapacitet flyttades år 1997 en del av tillverkningen av Boxster till Valmet.

Sedan dess har över 180 000 bilar i Boxster-serien tillverkats i Finland vilket visar att det finska företaget levt upp till Porsches högt ställda kvalitetskrav. Motorerna tillverkas fortfarande i Zuffenhausen och sänds tillsammans med andra delar och komponenter med tåg till Finland.

Valmet Automotive är en av världens ledande kontraktstillverkare. Det amerikanska marknadsundersökningsinstitutet J.D. Power har vid flera tillfällen särskilt framhållit Porsches Boxster- och Cayman-modeller för deras höga produkt- och tillverkningskvalitet.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.