Nästa artikel
Fem stjärnor till 500
Nyheter

Fem stjärnor till 500

Publicerad 29 augusti 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Lilla Fiat 500, blott 3,55 meter lång, klarade målet som Fiatchefen Sergio Marchionne ställt upp - 5 stjärnor i Euro NCAP. Även Kia Cee'd fick fem stjärnor. Den första Kia som fått högsta betyg av Euro NCAP.
-Det är med glädje Euro NCAP kan meddela att den färska ikonen Fiat 500 får 5 stjärnor för sitt skydd av de åkande i framsätet (vuxenskydd) och ett totalt resultat på 35 poäng. Det visar att Fiat inte har kompromissat bort säkerheten i sin nya bil. säger generalsekreteraren för Euro NCAP, Adrian Hobbs.

Inom Euro NCAP vill man också poängtera att Kia Cee'd äntligen lyckats få sina fem stjärnor. Det är första gången Kia får högsta betyg för sitt vuxenskydd sedan märket började testas 2003 med urusla resultat.

För sitt barnskydd fick lilla Fiat 500 3 av 5 möjliga stjärnor och för skyddet av gångtrafikanter 2 stjärnor.

En annan bil i minsta klassen, Renault Twingo, som också krocktestats fick 4 stjärnor för vuxenskyddet, 2 stjärnor för skydd av gående medan det inte gick att mäta barnsäkerheten eftersom bilen har för litet baksäte för att rymma de erforderliga barnstolarna.

Kia Cee'd får alltså 5 stjärnor för sitt vuxenskydd, fyra stjärnor för sin barnsäketrhet och två stjänor för skyddet av de gående.

Slutligen har den helt nya Peugeot 308 också fått genomgå ekluten i krocklaboratoriet. Resultatet blev mycket bra; 5 stjärnor för vuxenskyddet, 4 stjärnor för barnsäkerehetn och tre stjärnor för skyddet av de gående.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.