Nästa artikel
"Dacia Duster är en frisk fläkt"
Nyheter

"Dacia Duster är en frisk fläkt"

Publicerad 9 augusti 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Vi Bilägare tycker: "Dacia Duster är en frisk fläkt. En bil utan allsköns bjäfs som vi är bortskämda med."
Vi gillar den raggiga charm som back to basic har. Det har vissa klara fördelar. Lägre vikt, lägre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

Färre grejer som kan gå sönder. Det här är en bil för den som struntar i status och flärd och sätter funktion främst. Rostskyddet är föredömligt bra.

Vi har bara en invändning och en fundering. Antisladd ska vara standard. Och hur klarar sig Duster i Euro NCAP:s krocktest? 

Diskutera: Vad tycker du om Dacia Duster?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-08-09 12:25
Gösta (ej verifierad)

Även om Duster inte får 5 stjärnor innebär det inte att det är en katastrof. Euro NCAP:s resultat skall man nog ta med en nypa salt. Många av deras kriterier har ingenting att göra med hur säker en bil är vid krock. T.ex tas stjärnor bort om bältesvarnare inte finns, likaså om fotgängarskyddet är dåligt eller om ESP inte finns. Dvs parameterar som inte har någonting att göra hur säker bilen är vid en krock. Provkörde en Skoda Octavia för ca 1 år sedan, den har "bara" 4 stjärnor medans tvillingbilarna från Audi och VW har 5. Försäljaren suckade och kunde bara notera att Euro NCAP tagit bort en stjärna pga någon "hitte på" parameter.

#2 • Uppdaterat: 2010-08-09 20:55
S-E S (ej verifierad)

Det blir nog köp! En "lullullfri" bil utan PMS, TCO, NTO och TV3, eller vad nu alla förarhjälpmedel heter.? En ekonomisk bruksbil, tillräckligt bra och säker. En bil för de som tänker efter, - före, och struntar i skrytfaktorn.

#3 • Uppdaterat: 2010-08-09 23:08
Conny Karlsson (ej verifierad)

Vettig bil för rimliga pengar. Kommer att locka köpare. Hoppas att kvaliten håller måttet så är succen given.

#4 • Uppdaterat: 2010-08-10 16:57
Roy (ej verifierad)

Det är inte första gången Vi Bilägare skriver flera notiser rörande exakt samma sak. Vad är syftet med detta? Det måste vä vara bättre att ha alla kmmentarer samlade på ett ställe?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.