Nästa artikel
Tyck till i AutoIndex - vinn resor för 25 000
Nyheter

Tyck till i AutoIndex - vinn resor för 25 000

Publicerad 26 januari 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Nu är det åter igen dags för Sveriges bredaste bilkonsumentundersökning. Svara på frågor om ditt bilägande och få chansen att vinna ett resepresentkort på 25 000 kronor.
Äger du en bil av årsmodell 2003 eller senare är du välkommen att vara
med i AutoIndex, Sveriges bredaste bilkonsument-
undersökning.

Vinn presentkort
Alla som
svarar på frågorna i enkäten deltar också i utlottningen av
resepresentkort motsvarande 25 000 kronor.

Vi vänder oss enbart till privata bilägare.

Det är ju ni som bäst kan bedöma hur ekonomin också påverkar bilägandet.

Resultat i maj
Utöver renodlade kvalitetsfrågor vill vi också veta vad ni tycker om era verkstäder och era återförsäljare. Och vad ni anser om bilägandet i stort och smått.

Resultaten kommer att presenteras i Vi Bilägare i maj 2010.

Om du vill vara med, klicka här!

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-01-21 14:24
Nisse i Svängen (ej verifierad)

Lite synd att vi som kör bil i både tjänsten och privat (förmånsbil) samt är egenföretagre inte kan delge våra erfarenheter. Vi har ju koll på varenda krona både i drift och kapitalkostnader. Vi kör ofta 3-4 gånger mer per år än "medelsvensson" byter bil vart tredje-femte år. Snacka om erfarenheter som inte tas till vara. Ser man sedan att Volvo, Saab, BMW, Audi, Mercedes samt numera även Toyota, Opel, VW m.fl. är till kanske 60-70 % företagsägda när det gäller "förstagångsägare" så är det en hel del erfarenheter som missas. De enklaste och billigaste bilarna återfinns nog inte i företagarnas bilflottor. Småföretagare har stenkoll på bilutgifter och ny/inbytespriser om nu någon trodde något annat.

#2 • Uppdaterat: 2010-01-23 03:34
Hizzy (ej verifierad)

Trodde undersökningen (ja,jag har fyllt i den) handlade om "bilen",inte om "ekonomi"? Jag kanske missuppfattat allt,men en bil är väl inte bara ett "konto"? Jag kör min bil,lever med den "umgås" med den.Visst kostar den pengar,men viktigast är väl ändå att man trivs med den? Jag känner ingen som vill gifta sig med en anorektiker bara för att (dom är så billiga i drift).

#3 • Uppdaterat: 2010-01-25 13:54
Boo Wennerberg (ej verifierad)

Åsikterna från er tjänstebilsförare är självklart mycket intressanta och det är ett spännande projekt, men med nuvarande upplägg av frågor fungerar inte det. Loyalty Group har länge övervägt att försöka genomföra en kompletterande undersökning med åsikter från tjänstebilsförare, men det kräver ett annat frågeschema inom vissa områden. Det blir en annan beslutsprocess från valet av bil till användandet i dagligt bruk. Därför vänder sig AutoIndex i nuvarande form enbart till privata ägare.

#4 • Uppdaterat: 2010-01-25 17:07
Anders Rönnqvist (ej verifierad)

Heter inte tidningen som jag prenumerar på "Vi Bilägare" ??? Varför testas bara dyra "tjänstebilar" som användarna struntar helt i kvalitetsmedvetande och "price/performance"??? Kanske kunde tidningen heta "Omedvetna miljösvin"?? Dom (jag kan svensk gramatik, men använder "dom") skulle klara sig med bilar anpassade till dagens teknik och kommande miljöproblem.
Alltså,anpassa inriktningen till "Vi Bilägare" eller byt namn på "Blaskan".
AndyPandy

#5 • Uppdaterat: 2010-01-26 08:30
Jack Black (ej verifierad)

Anders, nu får du npg förtydliga dig lite. Vilka bilar vill du skall testas mer, Dacia? Tycker ändå Vi Bilägare har en bra mix av tester av bilar som är rena transportmedel från A till B (t.ex Toyota, Kia, Hyundai etc) och bilar som ger lite tillbaka (t.ex Audi, BMW, Mercedes, Saab, Subaru, Volvo etc).

#6 • Uppdaterat: 2010-01-29 13:50
Per (ej verifierad)

Hur stor andel nybilar köps av företag /leasingbilar? 60-70%? Snacka om att missa den stora 'målgruppen'. Naturligtvis ska undersökningen kompletteras med detta. Bara att ange vilken ägandeform så har ni ett utmärkt jämförelsematerial. Tror dock inte skillnaden blir så stor - leasingförare är också vanliga människor.......de flesta med bruttoavdrag på lönen för bilen dessutom. Sen har vi möjlighet att byta var 3:e år och enkelt 'rösta med fötterna' dvs byta bilmärke/-typ! Dessa bilar gör att det kommer ut nya, miljövänliga och säkra fordon till privatförarna efter ca 3 år - det är väl skitbra!

#7 • Uppdaterat: 2010-02-01 10:35
Boo Wennerberg (ej verifierad)

Vi Bilägare missar inte alls den "stora målgruppen" eftersom AutoIndex inte är någon nybilsundersökning. Vi vänder oss till bilägare som äger bilar 1-7 år gamla och i det här åldersspannet är definitivt merparten privata ägare.

#8 • Uppdaterat: 2010-02-02 14:24
hercul poirot (ej verifierad)

Jack Black 26 jan 2010
Anders
och bilar som ger lite tillbaka (t.ex Audi, BMW, Mercedes, Saab, Subaru, Volvo etc). -------------------------
hee...he..hee... bilar som ger lite tillbaka (t.ex Volvo-SAAB ) vad får man tillbaka ??? Huvudvärk-oro-bekymmer ..

#9 • Uppdaterat: 2010-02-04 00:53
tage (ej verifierad)

Om man jämför de bilmärken som ligger i topp av denna (autoindex) undersökning, och jämför med vissa insändare, i de spalter som förekommer här, blir man ju inte direkt förvånad över resultatet

#a • Uppdaterat: 2010-02-12 12:02
MAGNUS (ej verifierad)

Undersökningen handlar väl om vad jag tycker om min bil och hur den fungerar. Min inkomst och vad jag arbetar med har ingenting med detta att göra. Alltså svarade jag inte. Dessutom kan man väl översätta ordentligt till svenska.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.