Nästa artikel
Vi Bilägares webb-TV - dags för nytt avsnitt!
Nyheter

Vi Bilägares webb-TV - dags för nytt avsnitt!

Publicerad 19 februari 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Nu är det äntligen dags igen! Vi Bilägares webb-Tv är tillbaka. Här får får du starttid och en smygtitt på vad programmet innehåller.
På måndag den 23 februari klockan 12.00 börjar vårens program av Vi Bilägares webb-TV. Och det bjuds på några riktiga godbitar:

* Vi får följa testet av Toyota Avensis och Opel Insignia.

* Vi får träffa Bosse, som byggde om sin Mazda till en elbil.

* Vi får veta allt om Euro NCAP:s nya betygsystem - och stjärnor.

* Dessutom får vi ta del av Boo Wennerbergs bästa begtips. Ett måste för dig som funderar på att köpa en begagnad bil.

Missa inte detta!
Testvinnare igen!

1. När Skoda gjorde entré i Sverige så var det nog många som log lite överseende. Felicia blev en ny 4L, en bil för den som måste men egentligen inte ville ha en bil. I dag kan man fråga sig, vilken bil i VW-koncernen som är mest prisvärd? Skoda Superb känns gedigen med ett bra rostskydd och med den viktigaste tekniken från syskonen om än inte det allra senaste, så ändå tillräckligt för att hävda sig som ett verkligt förnuftigt alternativ. Och en fullutrustad Skoda som L&K har verkligen tillräckligt. Dessutom tillåter sig Skoda att överraska med underfundiga lösningar. Vem skulle över huvud taget tänka sig att göra fack i framdörrarna för att där stoppa in ett hopfällbart paraply?

2. Knapp tvåa blir nya Kia Optima som är en frisk fläkt i klassen. Den har den smartaste automatiska öppningen av bakluckan, stabila köregenskaper och skapligt rostskydd. Motorn har lite hård gång och kan vibrera, ibland störande på tomgång, men den är snål.

3. Uppdaterade Mazda 6 är inget dåligt val. Man har jobbat hårt för att sänka ljudnivån och lyckats bra. Motorn är superkvick och bilen känns säker och rolig att köra. Bra utrustad med genomtänkt förarmiljö. Inte riktigt lika flexibel inredning som de två andra.
 

Kommentar av Marianne Sterner, testförare: I det här gänget är det svårt att hitta en given favorit. Mazda 6 är trevlig att köra men kvalitetsintrycket är lite klenare än i konkurrenterna och bullernivån lite för hög för mina öron. Skoda och Kia är lika på flera sätt. Koreanen är snyggast, verkar välbyggd och har ett praktiskt lastutrymme, men högt pris. Min vinnare är Skoda Superb med fler kluriga detaljer, enkelt mediesystem, smarta körprogram, starkare motor och 4x4 till ett rimligt pris.

Kommentar av Erik Rönnblom, testledare: Jag måste erkänna att jag blev överraskad av Kias distinkta köregenskaper. Styrningen känns  direkt och exakt med bra känsla för underlaget. Kia Optima är fortfarande en favorit. Men när jag började köra till och från jobbet med Skoda, och göra alla de där vanliga vardagssysslorna, insåg jag hur bra Superb är. Och 4x4 verkar bli nödvändigt när man tvingas utsättas för bristerna i Storstockholms vinterväghållning! Optima som laddhybrid blir hetare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-02-19 16:22
Roy (ej verifierad)

Smygtitt?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.