Nästa artikel
Chrysler eftertraktat - GM får konkurrens
Nyheter

Chrysler eftertraktat - GM får konkurrens

Publicerad 15 oktober 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
General Motors jagar ett samarbete med Chrysler. Men nu får GM hård konkurrens. Även Renault-Nissan, Fiat och Tata ska enligt uppgift vara intressenter.
- Jag kan berätta att vi både har blivit kontaktade och själva kontaktat andra parter som är intresserade av att utnyttja framtida möjligheter tillsammans med Chrysler, säger Chryslers ordförande och VD Bob Nardelli.

Kampen om ett samarbete med Chrysler ser ut att hårdna. I fredags avslöjades det att General Motors och Chrysler för samtal om samarbete. Men nu kommer även uppgifter om att Renault-Nissan, Fiat och Tata diskuterar med Chrysler.

Enligt uppgifter till Detroit News har samtalen svalnat något på grund av finanskrisen som råder. Men samtidigt sägs Chryslers ägare Cerberus vara mycket intresserat av en affär.

Den amerikanska bilförsäljningen är den lägsta på 15 år och både General Motors och Chrysler sägs ha stora finansiella problem. Därför kan kampen om Chrysler bli hård.

Varken Renault, Nissan, Fiat eller Tata vill kommentera uppgifterna - men Fiat-Nissans VD har i samband med bilsalongen i Paris uttalat sig om en ny sammanslagning.

- Jag tror att initiativen, sett till nya allianser, är frusna på grund av en enkel anledning: alla är rädda för kredit- och pengaproblem, sade Carlos Ghosn då.

Återstår att se om VD:n för Renault-Nissan har ändrat uppfattning. Om Detroit News uppgifter stämmer kan en hård budgivning vänta.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.