Nästa artikel
Här är bilarna som sålde bäst i september
Nyheter

Här är bilarna som sålde bäst i september

Publicerad 3 oktober 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Här kan du se vilka bilar som sålde mest under september månad.
Se länk till höger.
(Källa BIL Sweden)

Relaterade dokument

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-11-04 17:17
Kenneth (ej verifierad)

Jag tycker att det är oerhört beklämmande att till och med den skattefinansierade sektorn köper japanska Pellejönsbilar framför våra egna märken samtidigt som man "värnar" om den svenska arbetskraften ska förbli inhemsk dvs att produktionen av varor ska stanna kvar i Sverige. Alla konsumenter borde bojkotta tex Toyota så länge de ej tillverkas i Sverige eftersom varje köpt Toyota innebär att motsvarande svensk arbetare ej får producera en svensk bil tex en SAAB eller Volvo. Av detta följer att den svenske bilarbetaren tappar i lön så länge som vi köper Toyota istället för SAAB eller Volvo och i förlängningen blir de svenska bilarbetarna med sina drygt 180 000 svenska underleverantörer på SAAB och Volvo arbetslösa samtidigt som de måste försörjas via skattsedeln dvs de blir bidragsberoende.
Hur kan det komma sig att svenska staten och vi bilkonsumenter vilja medverka till att vi blir arbetslösa? Förstår vi inte bättre eller behöver vi konsumenter undervisas i konsumtionsval och de konsekvenser ditt och mitt val får för välfärden?
Nä, låt oss fatta ett beslut inom oss att vi vill ta ansvar för våra medmänniskor och miljö genom att köpa de varor och tjänster som produceras inom landet och samtidigt minska transporterna av bilar och dess reservdelar under dess livslängd tex Toyota som har transporterats ca 2 200 mil innan de till slut hamnar i Sverige.

#2 • Uppdaterat: 2009-01-08 00:16
Roger (ej verifierad)

Kenneth jo lite rätt har du i vad du säger men tänk på att tex. Toyota inte tillverkas 2200 mil bort...snarare Turkiet och England...så köper vi en Toyota så stödjer vi Turkiska eller Engelska bilarbetare. Samma gäller Honda, de tillverkas också i England....MEn men det var bara det....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.