Nästa artikel
Officiell: Nya Audi S4
Nyheter

Officiell: Nya Audi S4

Publicerad 23 september 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Vid salongen i Paris får Audi S4 sin premiär. Men redan nu är nykomlingen presenterad. Här är en första titt på mellanklassaren.
Audi S4. 3.0 TFSI är Audis nya sportiga modell i mellanklassen. Under huven finner vi en ny 3-liters V6:a försedd med direktinsprutning och mekanisk turboladdare med 333 hästkrafter. Motorn presterar 0-100 km/h på 5,1 sekunder - samtidigt som förbrukningen är 0,97 liter per mil.  

Bokstaven T i "3.0 TFSI" innebär inte längre enbart "Turbo" utan står generellt för konceptet överladdning. Enligt Audi visar tester att den mekaniska överladdningen i kombination med direktinsprutning är överlägsen dubbla turboladdare - både när det gäller startprestanda och respons.

6:ans kraft leds som standard genom en 6-stegad växellåda. Den sjustegade växellådan S-tronic finns som tillval - en växellåda som Audi hävdar är extremt dynamisk och bränslesnål.

Audi S4:s yttre utmärks av ytterbackspeglar med aluminiumlook, en diskret bakspoiler och det fyrdubbla avgassystemet. Dessutom ingår Xenon plus-strålkastare.

Interiört är det sportstolar försedda med elektriska svankstöd och utdragbara lårstöd som gäller. På instrumentpanelen sitter grå mätare med vita visare. Interiören går i svart, med dekorinlägg i borstat aluminium.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.