Nästa artikel
Rallyprofil: "Jag körde rattfull"
Nyheter

Rallyprofil: "Jag körde rattfull"

Publicerad 23 juni 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Daniel Carlsson misstänks för rattfylleri.
Rallyföraren, som aktivt arbetat mot rattfylleri, fastnade på söndagen i en nykterhetskontroll - och medger nu att han var rattfull.
- Jag körde rattfull, säger Daniel Carlsson enligt nwt.se.

Det var på söndagsmorgonen som rallyföraren Daniel Carlsson försökte smita från en nykterhetskontroll i Kil. Rallyföraren gömde sin bil och försökte ta sig från platsen till fots. Men polisen kunde få tag i rallyföraren - och tester visade att Carlsson hade otillåtna mängder alkohol i blodet.

Daniel Carlsson misstänks nu för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri. Rallyförarens samarbete med Motorförarnas Helnykterhetsförbund och KÃ-RNYKTER.NU ser ut att vara över. 

- MHF är djupt besvikna på Daniel Carlsson. Hans agerande gör att vi tappat förtroendet för honom i den roll han tills nu fungerat som förkämpe mot rattfylleri, säger Tom Bjerver, vd vid Motorförarnas Helnykterhetsförbund.

Daniel Carlsson är djupt ångerfull och konstaterar i ett pressmeddelande att han lämnar rollen som talesman för KÃ-RNYKTER.NU.

"Med omedelbar verkan lämnar jag allt engagemang i trafiksäkerhetsprojektet KÃ-RNYKTER.NU. Jag tror fortfarande på allt som projektet står för, vilket gör det till ett svårt beslut - men att för mig försöka arbeta vidare i projektet känns i dagsläget varken meningsfullt eller trovärdigt. Jag känner nu bara en enorm skuld gentemot de rattfyllerioffer och anhöriga som jag varit med och engagerat i projektet och som så förtjänstfullt har stöttat det."

Ola Andersson

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-06-23 14:08
Steffe (ej verifierad)

Synd, när han va en stjärna för många, stjärnan som föll kommer ingen ihåg, tråkigt att vara så dum å göra så..

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.