Del 6 av 7

THRUST SSC

Thrust SSC är innehavare av det nuvarande fartrekordet på flygande kilometern med noterade 1 223,7 km/t. Körningen ägde rum i Black Rock Desert i Nevada år 1997. Thrust SSC kördes av Andy Green som med en Rolls Royce-motor – som sammanlagt suger i sig 18 liter bränsle i sekunden – på var sida bäckenet styrde den spetsiga bilen rakt in i rekordböckerna. Den sammanlagda effekten ligger på 110 000 hästkrafter och vågnålen stannar på strax över tio ton. Efterbrännkammare? Givetvis. Utvärderingen av fordonets egenskaper skedde i Jordanien under en två år lång period. Thrust SSC och dess föregångare Thrust II finns att beskåda på Coventry Transport Museum.

Kommentarer

#1
2015-07-02 22:57

Rak 2 nådde 238 km/t inte 230.
Med en dragkraft på 5400 kg var den teoretiska toppfarten över 315 km/t om all kraft släppts direkt, istället tändes raketerna i sekvens med en elektrisk gaspedal för att förlänga körtiden, därav bara 238.
Detta var också världens andra bil med vingar, därtill justerbara under körning, den fösta var Rak 1.

Efterföljaren Rak 3 testades på järnväg, nådde 256 km/t och är historisk genom att det var första gången man använde bromsraketer som sedan kom till användning i rymden.
Rak 5 återvände till landsvägen och liknade en F1-bil med vinklad helt plan nos som var tänkt att fungera som vinge men projektet avbröts innan den var färdig när GM köpte Opel.
Tre raketdrivna flygplan byggdes.
Dessutom raketmotorcykeln Motoclub SS, över 200 km/t, världens första helförzinkade fordon.

#2
2015-07-03 06:18

De flesta har nog egentligen turbojetmotorer i stället för raketmotorer!

#4
2016-08-07 10:51

This is the appropriate blog for anyone who needs to learn about this issue. You comprehend so much its almost difficult to argue with you (not that I really would desire… HaHa). You undoubtedly set a brand new spin on a subject thats been written about for years. Excellent items, simply great! http://www.darkhacks24.com/marvel-contest-of-champions-hack/

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.