Bild
Nästa artikel
Tibber - all kraft i en app

Tibber - all kraft i en app

Annons

Vill du bidra till en mer hållbar värld, ha koll på din energikonsumtion och dessutom få mer pengar över till annat än elräkningen? Det digitala elbolaget Tibber ger dig möjlighet att köpa grön el direkt från producenten, värmer ditt hem och laddar din elbil – smart.

Med hjälp av Tibberappen kan du följa elpriser timme för timme. Det är nämligen per timme Tibber handlar el till dig för att ge dig de absolut lägsta priserna. Du får även kunskap om din förbrukning och verktyg som gör det lättare för dig att sänka din elkonsumtion. Tibber vill nämligen att du förbrukar så lite el som möjligt, tar inga påslag på elpriserna och handlar enbart med förnyelsebar el.
 
Tibber-appen lär känna ditt hem genom smart teknologi och kan på så sätt erbjuda lösningar för att du ska kunna dra ner på din konsumtion. Du kan även ansluta andra smarta hemprodukter i appen för att optimera både värmereglering i hemmet och smartladdning till din elbil. Allt sköts av Tibber för att göra det smidigare för dig, värna om planeten – och din plånbok för den delen. Utan att behöva tumma på varken komfort eller vanor. 

Här är ett exempel på hur appen ser ut.
Här är ett exempel på hur appen ser ut.

Tibber laddar din bil, smart
Syftet med nya elbilarna är att i grunden vara smart utvecklade, men med Tibber finns möjlighet att även ladda bilen smart. Genom att integrera din elbil eller elbilsladdare med appen ger Tibber dig möjlighet att bestämma exakt vilken tid din bil ska vara fulladdad – och laddar därefter när priserna är som lägst. Vanligtvis nattetid, för Tibber sover aldrig.
Läs mer om smart laddning på länken här. 

Laddboxen Easee rekommenderas till Tibbler.
Laddboxen Easee rekommenderas till Tibbler.

Laddningen styrs av Tibber, men utefter dina önskemål 
Du ställer själv in när du vill att laddningen ska börja och avslutas och Tibber ser till att den är fulladdad till tiden du önskat. Bilen laddas smart när priserna är som lägst (spara 50%) och via appen kan du tydligt se status på bilen och kostnaden för laddning. Med Tibbers power-ups optimerar du laddningen och utnyttjar prisskillnaden på det rörliga elpriset per timme utan att behöva röra ett finger. På så sätt kan du automatiskt minska energiförbrukningen utan att kompromissa med komforten. Istället laddar du prisvänligt, smart och hållbart!

För en optimal integration rekommenderas laddboxen Easee med en Typ-2-kontakt. Den passar alla typer av elbilar på marknaden och uppfyller även alla krav för Ladda Hemma-stödet. Din elbil kan då lätt integreras med Tibber och möjliggör smartladdning.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.