Bild
Nästa artikel
Ovanligt många larm om trafikolyckor i Karlskrona

Ovanligt många larm om trafikolyckor i Karlskrona

Nyheter

SOS Alarm mottog rekordmånga samtal från Blekingeorten i september.

Enligt SOS Alarm var det 22 samtal om trafikolyckor som gjordes i Karlskrona kommun i september. I snitt motsvarar det 3,3 samtal per tiotusen invånare. Det är ovanligt mycket och kan jämföras med hela landets genomsnitt som under september var 2,2. 

– Det ökade antalet trafikolyckor kan naturligtvis ha många olika anledningar, men generellt sett så ökar antalet trafikolyckor med den allt mörkare årstiden. Dels beror det på ökade viltolyckor och dels på vädret med regn, dimma, frost och lågt stående sol, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm.

Bildkälla: Trafikanalys
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-10-17 08:22

E22 an genom kommunen behöver byggas om till delvis motorväg och minst "fattigmansmotorväg" - tre körfält omväxlande 2 o 1 -just nu en blandning av alla vägformer och mycket småsträckor med nedsatt fart på tidvis högt trafikbelastade vägsträckor .
Tidvis mycket tung trafik från färjorna till o från Polen.
Man borde kunna köra från Malmö till Kalmar (Öland) på motorväg inom 10-15 år och är på god väg till Karlshamn 2021 med pågående och planerade projekt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.