Nästa artikel
Nevs stoppar Emily GT-affären med EV Electra
Nyheter

Nevs stoppar Emily GT-affären med EV Electra

Publicerad 2024-05-24 13:19 (uppdaterad 2024-05-24 13:25)
Det blir ingen affär med libanesiska bolaget EV Electra för att sälja Nevs elbilsmodell Emily GT. ”De har inte fullföljt delar av villkoren i avtalet”, uppger Nevs.

Förra året blev det klart att elbilsprojektet Emily, som utvecklats av Nevs i Trollhättan, köptes av det libanesiska företaget EV Electra. Affären innebar också att EV Electra skulle ta över Nevs självkörande minibuss Pons.

Men nu stoppas affären. Nevs vd Nina Selander har informerat personalen i Trollhättan om att Emily GT och Pons inte ska säljas till EV Electra.

”Anledningen är att EV Electra inte har fullföljt delar av villkoren i avtalet”, uppger Nevs.

Nevs ska under en tid ha fortsatt stötta bolaget och affären trots det, men när tillverkningen nu inte längre ska ske i Sverige utan i Italien vill Nevs gå vidare med bilarna på egen hand. Nevs hoppas kunna återkomma med nya besked ”inom en snar framtid”.

EV Electras grundare Jihad Mohammad. Foto: Ecarexpo

Det är bara en dryg vecka sedan EV Electras vd Jihad Mohammad gick ut med besked om att Emily GT skulle börja levereras i liten skala efter sommaren.

I ett inlägg på Linkedin bekräftar Jihad Mohammad att relationen med Nevs nu kommit till vägs ände.

”Men det som är bra är att när vi lanserar och visar världen vår bil kommer de inte kunna ta åt sig äran. Nästa vecka kommer vi gå in på fler detaljer om detta”, skriver han bland annat.

Här hittar du vår provkörning av Emily GT.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 2024-05-25 19:56 Förvånad -någon?
  • 2024-05-25 08:57 Många skumma lycksökare som…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.