Vi Bilägares forum

Volvos börsnotering: Värderas till lägsta siffran i spannet

Volvos börsnotering: Värderas till lägsta siffran i spannet

Volvo Cars skjuter fram handelsstarten för aktien med en dag och nyemissionen minskas med fem miljarder.

Läs hela artikeln
2021-10-25 09:25

Kommentarer

Hmm, jag är inte jätteförvånad.. det är många uppblåsta värden i hela världen nu.. bubblor överallt. Det sjuka är bostadsmarknaden i Sverige nu, fastigheter som fördubblat sitt värde på 10 år. Inte har jag fått 10 gånger högre lön på denna tiden. Detta är inte hållbart, vi ser nog en ordentlig krasch inom 4-5 år.

2021-10-25 11:04

Förstår inte vart till exempel Swedbank fått uppgifter om att VolvoCars skulle ligga i teknisk framkant och som pytteliten aktör rekommendera teckna. Finns bara en förklaring och den är att Swedbank tjänar ruskigt bra med pengar på emissionen, vilket gynnar dem och inte spararna. Toppar vi dessutom på med magnesiumbristen, vilket omöjliggör tillverkning av aluminiumkomponenter, som resulterar i ännu svårare situation för branschen som helhet. De som stoppar magnesiumet kommer ju dessutom från samma land som har mer än 80 % av röstetalet/makten i VolvoCars efter börsintroduktionen.

2021-10-25 15:29

Swedbank? Det finns väl ingen sunkigare bank än dem…?

2021-10-25 17:37

För länge sedan hette det ”Volvos värde varar”, men nu ser marknaden helt annorlunda ut och man har blivit rejält frånåkta till vissa delar.
Det täcker inte längre med att höja priset rejält för att kunna kalla sig premium när det finns konkurrenter som har minst lika egenskaper och bra kvalitet till bättre pris.
Men man säljer ju som väl är fortfarande bra, men det kommer att krävas mycket för att kunna behålla marknadsandelar framöver!
Bara det här nu inte blir ännu en Telia-aktie!

2021-10-25 18:50
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Verkar vara skattefiffel redan från start.
https://svt.se/nyheter/inrikes/volvo-cars-agare-har-bolag-i-skatteparadis

2021-10-27 08:38