Vi Bilägares forum

Här planerar Tesla att bygga nya Superchargers

Här planerar Tesla att bygga nya Superchargers

Tesla har planer på 18 nya snabbladdare längs svenska vägar. Men det är inte säkert att alla blir verklighet.

Läs hela artikeln
2022-02-05 06:20

Kommentarer

Mycket bra Tesla. Svårt att sälja bilar som inte går att tanka eller ladda där folk rör sig. Den traditionella bilindustrin vill helt enkelt inte bygga ut laddnätverken för att riskera försäljningen av den gamla tekniken. Facit i Åtvidaberg försökte streta emot tekniksprånget till elektronik som ansågs dåligt.

2022-02-05 10:17

Ja det är skönt att vi inte behöver lita på andra som politiker eller Ionity. Ingen av dom har något förtroende.

De första verkar tro att man kan föra en politik som främjar elbilar, men verkar inte vilja lägga några pengar på laddning.

Den andra tror att man är kung av världen och kan ta vilka priser man så önskar så att det blir dyrare att ladda elbil än att tanka bensin och samtidigt bygger man ut i en väldigt långsam takt med tanke på hur många nya elbilar som säljs. Kom med i matchen!

2022-02-06 04:13
- Peugeot e-208 GT 2022

När ska Ionity bygga ut så det blir ett användbart nät? Hittills när jag försökt ladda är två de fyra tillgängliga laddarna trasiga och övriga två upptagna av elbilsförare som förtvivlat försöker få igång laddningen. Ionity suger, sämsta skiten och helt obegripligt hur alla stora bilföretag misslyckas så kapitalt med att bygga laddnätverk. Verkar omöjligt för VW, Ford, Hyundai m fl att bygga elbilsladdare.

2022-02-06 07:35

Fast jag tror inte att våra "politiker" byggt vare sig bensin- eller diesel-mackar utan detta har den s k "marknaden" själva skött. Varför skall det vara annorlunda med ett annat drivmedel, bejje ? Kanske mest för att kunna klaga på politikerna igen - ett inte helt ovanligt fenomen i dessa spalter. F ö vill jag minnas att det finns statliga bidragspengar att hämta för en del utbyggnad av laddstationer men det vet nog t ex Robban mera om.

2022-02-06 09:45

Det finns bra med stödpengar, dels för de vita fläckarna, där man får 100% bidrag för att bygga laddaren, men får sedan stå för driften själv.
Sedan finns klimatklivet som också går att söka stöd från för att bygga laddare, men det är tyvärr då det blir en 50KW laddare…
Jag tror stort på OKQ8, deras satsning känns rejäl och de verkar bygga ganska många stalls där det kan behövas.

2022-02-06 18:15
*Robban

Ja håller med Ionity är en riktig besvikelse. Det är ju ingen rocket science, "hur svårt kan det vara".

2022-02-07 09:20

Problemet med Ionity stavas p-e-n-g-a-r. Det var ett misstag att av de tyska tillverkarna att bygga ett nät! Det slutade med att de inte var överens om hur mycket pengar de ville skjuta till. Det ledde till att man byggde ett större nät än man hade råd att underhålla.
Om de hade byggt var sitt nät där kunderna kunde roama emellan, men bara fick märkesrabatten på de "egna" laddarna så skulle det skapats en konkurrenssituation mellan de olika tillverkarna, samt att det skulle blivit tydligt vem som satsar och vem som gömmer sig bakom de andra.

2022-02-08 10:53

Ionity har nyligen utökat från 4 till 6 laddare i bl a:
- Strömstad
- Örebro
- Värnamo
- Ulricehamn
- Norrköping
- Helsingborg

Varberg, Spekeröd, Mantorp, Gränna, Uppsala och Enköping förväntas uppgraderas i år med.

2022-02-09 10:59
Power to the people