Vi Bilägares forum

De trotsar Volvos ointresse – säljer gasdrivna bilar

De trotsar Volvos ointresse – säljer gasdrivna bilar

Volvo slutade med gasbilar år 2018, men BRC Gas i Trollhättan ser fortfarande en marknad för det klimatsmarta drivmedlet.

Läs hela artikeln
2021-08-19 12:55

Kommentarer

Det är obegripligt varför biogasen dissas i Sverige. Den fordonsgas som tankas i Sverige består till 95 procent av biogas, och merparten produceras i Sverige. Dessutom skulle Sverige lätt kunna bli helt självförsörjande på biogas om det bara satsas mer. Jag har läst att Gasum AB vill bygga en ny stor biogasanläggning precis utanför Götene. Det låter alldeles utmärkt. Det finns inte många som ifrågasätter biogasens hållbarhet och klimatnytta - utom regeringen, vill säga.

2021-08-19 13:18
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Jag kan tycka att det är bra att satsa mer på miljövänligare alternativ.
Tidigare så var kostnadstillägget 10tkr för konverteringen, att det nu är fem ggr så högt kan jag tycka är i överkant.
Antagligen så bekostade Volvo en del av kostnaden tidigare.

2021-08-19 15:35

SnookerPro har helt rätt, det är ett mysterium att det inte satsas hårdare på biogas, istället har man gått på EUs korkade inställning och jämnställer biogasen med naturgas och vill ta bort miljöbilsklassningen på gasbilar.
Helt tvärdumt!
Batteribilar passar inte alla och då är gasbilen ett bra alternativ!

2021-08-19 18:32
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

En stor eloge till BRC Sweden i Trollhättan, som tydligen har bättre verklighetsförankring än Volvo själva! Biogas är och har varit ett mycket bra miljö- och klimatsmart drivmedel som det borde satsats långt mycket mer på och redan väldigt mycket tidigare i historien.

Min tjänstebil med gasdrift (CNG) fungerar mycket bra och det är fullständigt odramatiskt. Dessutom blir räkningarna för drivmedel lägre än de hade varit annars. Att tanka lokalt framställd biogas känns helt enkelt bra mycket bättre än importerade fossila drivmedel från länder med tvivelaktiga regimer.

2021-08-19 22:34
"När förändringens vind blåser bygger en del vindskydd medan andra bygger väderkvarnar eller hissar segel."