Vi Bilägares forum

Bilfrågan: Hur parkera för att sladden ska räcka?

Bilfrågan: Hur parkera för att sladden ska räcka?

"Får man parkera mot färdriktningen?" Vi Bilägare svarar.

Läs hela artikeln
2021-12-06 07:00

Kommentarer

En korkad regel som borde kunna ändras.

2021-12-06 18:34
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Elintagen skulle kunna sitta på samma sida av bilen som trottoaren normalt finns.

2021-12-06 18:45
L. Mäkinen skrev:

Elintagen skulle kunna sitta på samma sida av bilen som trottoaren normalt finns.

Samtidigt tror jag fler människor på jorden har trottoaren på den sidan som blir rätt om det är fel för oss. Och tror inte jag sett nån elbil där man skiftar uttaget beroende på vilken sida ratten sitter?
Själv vill jag ha det på förarsidan då jag tycker det är smidigast då man slipper springa runt bilen i onödan. Bara ta sladden med ett enhandsgrepp och stoppa i mer eller mindre samtidigt som man öppnar bakdörren och tar sin väska.....Många har ju rätt trånga parkeringar och kanske vill/behöver parkera nära med passagerarsidan för att smidigt komma ut ur bilen, då blir det bökigt tränga sig mellan när bilen kanske är skitig med för att stoppa i sladden.

2021-12-06 23:14
Henrik M skrev:

Många har ju rätt trånga parkeringar och kanske vill/behöver parkera nära med passagerarsidan för att smidigt komma ut ur bilen, då blir det bökigt tränga sig mellan när bilen kanske är skitig med för att stoppa i sladden.

+1 på det ! I mitt fall i garaget som inte är speciellt rymligt i sidled. Har visserligen ingen elbil ännu men detta är en av sakerna man får ta hänsyn till vid köpet.

Uppdaterat: 2021-12-07 09:42