Vi Bilägares forum

En ny chansning.

En ny chansning.

För 3 år sen behövde vi en bil med mera plats för en mindre peng. Marknaden synades av och vi fastnade för ett exemplar av skitbilen Mitsubishi Space wagon med GDI motor, just denna vagn var fullservad och hade gått 19.000 felfria mil, nu har den gått 3.500 felfria mil till, så den chansningen var inte så tokig ändå.

Men familjen (barnbarn) växer så vi behöver mer plats, Spacen var bara 6 sitsig och med alla stolar på plats var det inget utryme kvar för tex en barnvagn, dessutom är den inte särskillt kul att åka i, min fru bryr sig inte om den saken, men jag själv vill gärna att en längre resa ska vara komfortabel, köpte mig en BMW 530 för den sakens skull, men frun hatade den farkosten, så nu har vi letat nått mellanting.

Så igår kom vi hem med en ny chansning, en Chrysler Voyager -03 3,3 liters V6a och automat, och alla som vet nått om bilar vet att växelådan i dom inte ens håller till lunch ;)
Även denna gång har vi hittat en bil som nån brytt sig om, den är dokumenterat servad var 1200 mil, rostskyddsbehandlad och lackbehandlad var 3e år med uppföljning varje år.
Nu när vi köpte den hade ägaren kostat på nya däck, ny vindruta, besiktning och service, bara det hade kostat hälften av vad vi gav för bilen.
Förutom detta är bilen utrustad med allt som fanns att köpa och lite till, man hittar nya finesser hela tiden, och konstigt nog funkar allt fast bilen är 11 år gamal och har gått 20.500 mil.
Jag prutade 5000:- för att strålkastarna såg riktigt risiga ut, plasten i glaset var gulaktigt och krakilerat, men efter 10 min med polermaskin och autosol är dom som nya :)

Och så var det växelåda då........ jo den är renoverad vid 16.000 mil, så jag hoppas den håller en liten stund.

Uppdaterat: 2013-07-12 01:03

Kommentarer

Det är skillnad på skinn och skinn, även på plysch och plysch.

Plyschen i V40 verkar inte samma som Volvo haft i dom större modellerna. Sen finns det ju bilar med helt underbart skinn, det gäller inte V40.

Men plysch verkar utrotningshotat, finns det nån bil idag som har det ??

Uppdaterat: 2016-06-15 17:46

Väljer aldrig mer läderklädsel då jag var tvungen att välja det på Opel Astra 2.0T Bertone, då tygklädseln hade ett väldigt fult mönster. Iskallt på vintern och varmt på sommaren. Fast väldigt sköna sportstolar å andra sidan att sitta i. Men måste också underhållas med smörjning vår och höst. Vilket innebär även dammsugningen innan då lädret måste vara dammfritt. Det blev sista Opeln i mitt liv 2001.

Uppdaterat: 2016-06-15 18:27
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.
Highlander skrev:

Vidstige wrote:ett slags fuskmocka
Alcantara ?!

Har inte kollat så noga vad det heter men kan vara det.

Uppdaterat: 2016-06-15 18:38

Jag har sålt bilar till alla möjliga människor. Det jag tycker är irriterande är de som envisas med att ringa och kasta ur sig ett pris för att i nästa sekund undra vilken annons det var de hade ringt på. För att inte tala om de som berättar att de är på väg och vill att man absolut ska hålla bilen till de kommer för att sen aldrig dyka upp.
Vid nåt tillfälle dök det upp ett sällskap på 6 personer med finsk brytning för att kolla på en Voyager så jag trodde det skulle bli försök att hitta på dumheter, men efter en tur runt kvarteret med mig i passagerarsätet prutade de lagom mycket och betalade kontant.

Uppdaterat: 2016-06-15 18:40

Jag berättar att jag håller bilen tills den är såld, inte en sekund längre......
Verkar någon seriös och har en bit att köra, bör dom ju ha en chans, vilket betyder att dom får komma så fort dom kan om dom är intresserade.
Tills dess ber jag ringande om att få återkomma....
Har funkat hittills, vissa bilar har tagit 4 veckor utan samtal, sen ringer nån och den är från gården en stund senare.
Andra är sålda på några minuter.
Telefonprutare är jag ytterst krass mot om dom har fel tonfall.....
Har gjort affärer i stort och smått hela livet, både som jobb och hobby, och blivit bra på att bedöma folk, även per telefon.
Försöker nån lura på mig nåt som inte stämmer, får jag vibbar direkt.....
Blivit blåst på skatten en gång pga transportstyrelsens usla system att ange bilar med skattekredit som fullbetalda....
Den killen kom med pengar dan efter, han fick veta att när jag härsknar till och knackar på dörren, är det inte läge för diskussion längre.....
Tyckte nästan synd om honom, köpt bilen "nyskattad" för 14900 av nån bilkrämare, tre veckor senare vägrade den starta, och jag prutade ner den till 3000, sen åkte han på 1700 i skatteåterbäring till mig. .....han hade inte blåst mig medvetet, han hade blivit blåst själv.
Sen var jag tvungen att vara ärlig och gnida salt i såren och berätta att det kostat en kvart och 50 spänn att laga, en glappig kabel.....sen gick den ii två år och vad jag vet går den än.... .
Då är det kul med bilaffärer!

Uppdaterat: 2016-06-15 20:02

På VW Lupon kommer det ett sms efter några dagar på Blocket och den som smsar undrar om jag är hemma på lördag och jag undrar ett tag om jag ska svara? Tänker att detta verkar vara väldigt oseriöst. Fast skriver tillbaka att jag är hemma på lördag samt att det går bra att kolla på bilen. Tänker inte mer på det? Lördagen kommer och ett nytt sms kommer där han meddelar att han är på väg. Kommer efter några timmar med sina föräldrar och en kompis. Låter han och hans farsa provköra bilen själva och väntar kvar med hans mamma och kompis. Tar körkortet i pant av föraren. Efter en kvart kommer dom tillbaka. Jag visar några stenskott och det är det enda på bilen som man kan anmärka på. Fadern säger att jag kan få 10.000 kr nu och resten om någon dag. Vilket jag givetvis inte går med på. 38.000 var utgångspriset så jag kan tänka mig gå ned till deras bud 36. Men pengarna antingen cash eller överföring på någon bank. Fadern undrar då vilken bank jag har och det visar sig att vi har samma bank. Han menar på då att om man gör en banköverföring så kommer det direkt på mitt konto. Jag säger att när jag ser pengarna på mitt konto kan jag tänka mig att skriva ägarbyte. Han tar då ut en laptop som vi tar med hem till mig, frugan kokar kaffe och fika. Efter en stund har pengar kommit in till mitt konto. Skriver ägarbyte och hämtar vinterdäck som är i min fars garage. Dom kör mig tillbaka och åker själva iväg.

Hade verkligen inte förväntat mig en försäljning efter ett sms. Men tydligen är allt möjligt numera. Har annars fått både cash eller postväxel vid andra bilförsäljningar. Kändes lite sorgligt när sedan parkeringsplatsen stod tom vart VW Lupon stått. Hade ju ägt bilen i 5 år och felfri hade den varit.

Uppdaterat: 2016-06-15 21:00
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jag sålde frugans gamla Kadett för några år sen. Jag begärde 7500, och fick tämligen genast ett samtal från en person 30 mil bort. Kraftig brytning: DO FÅR TVOTOSEN!
Varför ringer man och bjuder så? Finns det verkligen någon säljare som nappar på ett sånt skambud? Och varför åka 30 mil för så lite pengar? (billig bil)
Nåväl, mindre än 10 timmar (natten kom mellan) efter annonsen kom ut var bilen såld, utan prutning.

Uppdaterat: 2016-06-16 06:53
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Det finns dom som säljer bilen för att fogden knackar på dörren eller inte har matpengar, det är dom man är ute efter.
Dom värsta är ju dom påstridiga, som tjatar.
Det finns en annan taktik, dom frågar, verkar intresserade och prutar rimligt per telefon, inom den ram man tänkt sig, och sen idiotprutar på plats!
Dom får respass direkt.....

Uppdaterat: 2016-06-16 08:15

Telefonprutning accepterar jag inte, jag tycker man ska se vad man pratar om.
Folk har olika bild av vad som är en fin rostfri bil...

Uppdaterat: 2016-06-16 08:47
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Sätter jag ut en bil på annons förväntar jag mig att den är såld inom några dagar. Min Saab 9-5 tog 6 månader att sälja. Det fick mig att förstå talesättet "Att sälja en Saab är som att ha AIDS. Svårt att bli av med".
Senaste gångerna jag sålt något har det ringt innan jag fått meddelande från Blocket att annonsen hade kommit ut.

Uppdaterat: 2016-06-16 08:52

Då har du satt rätt pris!
Saaben var kanske något övervärderad?
Många sätter ju sitt pris i klass med de som är på blocket, men de är ju inte sålda.....
Ska man ha rätt prisbild får man kolla blocket ibland, följa upp vilka som säljs fort och vilka som finns kvar.
Jag tänker mig en mondeo nu, gärna en v6, men folk sätter sitt pris efter mondeo rakt av.....
En v6 ska inte kosta som en 2.0 i min värld, den torde vara ganska kall på marknaden......mycket riktigt blir dom inte sålda....
För mig som pendlar långa sträckor blir skillnaden i bränsleförbrukning marginell, så varför inte unna sig... .
Håller koll, men den som kom ut med rätt pris och verkade vettig, blev såld direkt!

Uppdaterat: 2016-06-16 09:09

Saaben hade konstant bland de lägre priserna på liknande bilar, men den var vit och hade fler mil på mätaren än flertalet.
Tittar du på Mondeo 01 och framåt eller tidigare? De äldre verkar ha stötfångare "made by wasabröd".

Uppdaterat: 2016-06-16 09:28

Den äldre mondeo är inte intressant, utan det är -01 och framåt, och gärna en bit in i modellserien, säg -05 sådär.....
Men passaten är bra, tänkte bara växla in nu när den är nybes och sludgerensad.....
En -03 borde motsvara en några år nyare ford, att byta från övervärderat till undervärderat är alltid enkelt.....

Uppdaterat: 2016-06-16 09:49

Lite OT men hoppas ni har överseende... Appropå bilaffärer..

Jag satte ut min kära cab till försäljning bara för att få slut på tjatet hemifrån. Min "bättre" hälft tycker att den är onödig, står mesta delen av året still och är inte speciellt skön att åka i då det blåser och är stötigt (m-sport chassi)
Min ide var att om jag sätter ut bilen till överpris (20.000:- över högsta pris på blocket för just den modellen) så tystnar tjatet hemma och jag får behålla min bil. (Hon har ingen aning om vad den är värd)
Döm om min förvåning när det ringer en herre från Umeå och vill köpa bilen. Jag sa till han att priset är fast och om han åker 80 mil för att köpa och börjar pruta så kan han åka 80 mil hem igen utan cab. Han va fullt införstådd med det och sa att han gjort efterforskningar om just den bilen och att han var helt säker på att han skulle han den. Skit också!! Inte nog med det kort där efter så ringer det en annan snubbe som också säger att han köper bilen till priset som jag begärt. Jag meddelade att det kommer en köpare under morgondagen som har tjing på bilen. Snubben blir besviken och berättar att han letat länge efter just en sådan med just den uppsättningen och att den är mycket sällsynt.. Han tackar för sig och lägger på.
Efter 5 minuter får jag ett sms från personen som nyss ringt. Han bjuder ytterligare 5.000:- över utgångspris.
Jag ringer då till köparen i Umeå och berättar att jag fått ett högre bud. Han bjuder då ytterligare 5.000:- och säger att han ska ha bilen oavsett.
Jag väljer då att ringa till den andra köparen och berätta att det ínte är någon ide att fortsätta då Umeå skall ha bilen oavsett..
Dagen efter kommer mannen från Umeå med sin fru och de köper bilen utan några som helst snack. Affären var genomförd på 5 minuter. Efter en snabb kaffe begav dom sig iväg uppåt landet.
Totalt fick jag 10.000:- mer än vad jag gav för bilen för 3 år sedan. En riktigt bra bilaffär som jag kommer att ångra länge..

Uppdaterat: 2016-06-16 10:08

Roligt att höra alla berättelser, jag råkade ut för en sådan för många år sedan när jag skulle sälja min Carlos Sainz Celica, den var extremt välvårdad då jag var andra ägaren och den första var bilrekondare :) Man kan säga att det fanns inte en repa och inredningen var som ny, jag la ut den på blocket för 115 000:- en liten stund senare ringer en kille från Halmstad, han hade letat efter just en sån här men sa att de han hade tittat på inte var fina nog.

Han ville komma dagen därpå då han var på jobbet, jag var ärlig och sa att jag inte var beredd att hålla bilen om det dök upp någon som ville ha den, det var flera som hade börjat maila och ställa frågor, han så att han skulle chansa till dagen därpå. Det tog en kvart så ringde han igen, han hade nu tagit ledigt och fått sin far att följa med så de var på väg och då höll jag så klart bilen till honom. Under tiden ringde det fler och jag fick berätta att jag höll bilen till en kille som redan var på väg och fick skriva ner deras nummer så jag kunde återkomma om den första killen inte tog bilen.

Så dök dom upp, de kikade överallt på bilen och tog en provtur, grabben var lyrisk och jag insåg att han ville ha bilen, då släppte de bomben, du får 80 000:- med motiveringen att om något gick sönder så var det dyrt att laga, alltså en prutning på 35 000:- jag hade nu en lång lista av intressenter så jag kanske var dum, men jag insåg att de inte skulle betala vad jag ville så jag svarade dom kort, tyvärr då har ni tittat på fel bil, satte mig i bilen och backade tillbaks den in i garaget, jag trodde nog att de skulle komma med ett högt bud men när jag klev ur bilen var de redan på väg att sätta sig i sin bil :)

Min första tanke var nog att de kör en bit sen ringer de, men det gjorde de aldrig och en kvart senare ringde jag upp nummer 1 på listan, en kille från Borås, han tog ledigt satte sig i bilen och körde direkt, väl på plats så kollade och provkörde han och därefter så var det dags för förhandling, han sa direkt att jag förstår att du inte har någon anledning att pruta men går du ner något? Jag var ärlig och berättade hur stort intresse det var och då frågade han om jag gick ner 2 000:- Jag tyckte det var okej och så var bilen såld för 113 000:-

Innan annonsen var borttagen så var det 37 stycken som hört av sig, har nog aldrig varit med om något liknade på en enda dag när jag sålt en bil, man skulle kanske sålt till högstbjudande :)

Det var mitt lilla bidrag i den här tråden :)

Uppdaterat: 2016-06-16 10:17

Tur man aldrig blir så kär i en bil.......här används dom för transport och ses som affärsobjekt.
Cab har jag aldrig fastnat för, bara blåsigt, och när taket är uppe är det mörkt och trångt.......

Den där sista killen hade nog köpt celican utan prut, nen det hör liksom till, annars känns affären inte bra för vissa.
Jag sätter alltid priset med ett visst förhandlingsutrymme, men" do for tvotosen" går inte hem...

Uppdaterat: 2016-06-16 10:46

Man kan luras lite också. Kompisen köpte en Ford Falcon i sug efter en V8, men hela bilen var sopslut, bla drev inte växellådan när motorn var kall, man fick stå och varva 5-10 min innan det hände nått.

Det blev en annons i Gula tidningen några dagar efter köpet, det här var innan internet och mobiltelefoner.
Vi höll bilen varm i flera timmar innan för att säkerställa växellådans funktion innan en spekulant dök upp. Killen köpte bilen och försvann. Kompisen berättade för sin mamma hur läget låg "Säg att jag inte är hemma om nån ringer"

Vi sitter i fikar dagen efter, telefonen ringer, kompisens morsa undrar "Vad ska jag säga om det är killen med bilen som ringer ??" Hitta på nått bara, säg att jag inte är hemma. Morsan svarar på Gotlänska, efter en stund säger hon " Naj, Torbjörn är inkallad till det militära, han är hemma om 11 månader"
Killen ringde aldrig igen.

Uppdaterat: 2016-06-16 10:50

Jag kan inte minnas att jag medvetet har dolt ett fel på en bil så det var lite tråkigt när jag sålde en Valiant och killen ringer nån timme senare och undrar hur man gör när växellänkaget har låst sig. Jag hade råkat ut för det långt tidigare, men inte så jag mindes det när han och hans mamma skulle hämta bilen.

Det har hänt några gånger att folk har frågat mig efter köpet "Nu när det är klart, har du nåt mer du kan berätta så jag slipper bli stående?".

Idag startade inte Audin när jag skulle ha den så nu blir det Enköpings Bildemo så snart hustrun är hemma från arbetet.

Uppdaterat: 2016-06-16 11:08

Jag är alltid helt ärlig när jag säljer bil. Men för den sakens skull tillåter jag inte vilken prutning som helst.

Uppdaterat: 2016-06-16 11:26
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Jag luras aldrig!
Däremot överlåter jag på köparen att bedöma skicket, och svarar på frågor utan ljug.
Uppenbara saker står i annonsen, annars är mina bilar oftast i "bra bruksskick" vilket jag kallar en fullt funktionell bil som ser hyfsad ut.
Kuligast är när köparen blåser sig själv, som den som köpte transsporten.. ...
Jag kände till felet, satte pris i förhållande till det och förklarade i annonsen att motortenpen bråkade och den tog vatten.
Tre östeuropeiska affärsmän kom och tittade, provade och snackade rotvälska...
Jag uppfattade ordet termostaty, och dom köpte till begärt pris när dom insåg att jag var kallsinnig till prut, jag förstod ju att dom bagatelliserat...
Dom insåg nog sen hur mycket jobb det är att byta insugspackning på en sån, jag som inte brukar banga för mek, orkade inte ens tänka på att lyfta ur motorn.. . och demontera allt inklusive överdelen av det öppna v'et.....

Uppdaterat: 2016-06-16 11:28

Jag brukar inte alltid berätta att jag har full koll på bilar jag äger, om inte köparen är en som fattar själv.
Det är så jävla kul när en totalt okunnig person försöker snacka omkull mig, med alla reparationer som ska göras, efter en runda med däckspark, därför ska det vara billigare......

Uppdaterat: 2016-06-16 11:34

Bild borttagen.

The hunt begins...

Uppdaterat: 2016-06-16 19:29

Säljer man en bil som är av ett lite udda märke har jag märkt att man slipper de värsta som sparkar däck och skambudar. När jag senast sålde min Alfa Romeo GTV 3.0 satte jag ett lämpligt pris efter bilens skick och skrev ut alla fel som bilen hade i annonsen. Att jag skrev ut alla fel med bilen i annonsen i kombination att det var en Alfa Romeo avskräckte nog många som försöker göra profit på risiga begagnade bilar. Det är inte kletig och pleti som ger sig på en Alfa.
Annonsen låg ute ett tag men tillslut så kom det en Alfa-entusiast och köpte bilen utan prut.

Uppdaterat: 2016-06-16 20:24

Sen kan det ju vara tvärtom. Jag köpte en bil av en tjej, hon hade lagt mycket pengar i den, inte så mycket på rep som på service, så bilen var ju bra underhållen. Hon till och med skickade med en liten lapp om när jag skulle byta olja nästa gång...
Tyckte nästan synd om henne, men affärer är affärer.

Sålde bilen tid senare, ung kille kom 10 mil ifrån, pappan följde med och kikade på den, han var bilkunnig. I egna ögon... Pekade på alla möjliga felställen, men hittade inga, inget prutläge alltså.
Fick dubbelt mot vad bilen kostat mig, så jag var nöjd.
Men, bilen var OK sånär på bromsskivorna fram, men de fick med nya (med belägg) så de var nöjda. Var billigare för mig att skicka med billiga bromsdelar än att pruta.

Uppdaterat: 2016-06-16 20:46
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Det är kul med såna som läst begköpsguiden och letar fel dom inte vet hur dom ser ut...
Däcksparkaren personifierad... .

Uppdaterat: 2016-06-16 22:46

Hustrun har sagt att hon tycker vi ska ha en blå bil för de blåa hon har haft var bra. Den ena var en Space Runner och den andra en Focus. Då vet jag precis vad hon är ute efter. En blå...

Uppdaterat: 2016-06-17 10:13

Likadant med den Corolla Kombi -03 som jag ägde en gång i tiden - den tålde absolut inte mycket last. I motsats till den Focus Kombi -07 som jag ägde efter Corollan som tålde väldigt mycket last utan att "sätta sig i baken". Och Focusen var överhuvudtaget oerhört mycket bättre/stabilare att köra.

Uppdaterat: 2016-06-17 10:45

Jag hade en Mazda Demio för några år sen. Den funkade att ha fyra hundar och packning i utom när vägen lutade åt något håll. En tur i Vemdalen gick i beskedligt tempo.

Uppdaterat: 2016-06-17 10:52
L. Mäkinen skrev:

Hustrun har sagt att hon tycker vi ska ha en blå bil för de blåa hon har haft var bra. Den ena var en Space Runner och den andra en Focus. Då vet jag precis vad hon är ute efter. En blå...

Jag tycker det där är en ganska behaglig inställning, varför komplicera saker? :-)
Och man kan ju grundregeln: Happy wife - happy life

Uppdaterat: 2016-06-17 12:26
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
duccedriver skrev:

Det finns dom som säljer bilen för att fogden knackar på dörren eller inte har matpengar, det är dom man är ute efter.
Dom värsta är ju dom påstridiga, som tjatar.
Det finns en annan taktik, dom frågar, verkar intresserade och prutar rimligt per telefon, inom den ram man tänkt sig, och sen idiotprutar på plats!
Dom får respass direkt.....

Är du ute efter människor som inte har råd att köpa mat? Du är fan inte klok duccedriver.

Uppdaterat: 2016-06-18 13:57
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.
Minimats1 skrev:

Är du ute efter människor som inte har råd att köpa mat? Du är fan inte klok duccedriver.

Jag tror du får träna lite på läsförståelsen.
Det han menar är att de som skambjuder direkt i telefon är ute efter att göra affärer med den typen av människor.

Uppdaterat: 2016-06-18 18:22

Tack mäkinen, ibland måste saker förtydligas.
Jag talar sällan om mig själv i tredje person.....

Uppdaterat: 2016-06-18 18:34

Om jag tittar på nåt, en bil eller vadsomhelst, och säljaren är riktigt på för att göra anabb affär, då bjuder jag lågt, rent av skambud....
Vill han inte, så ber jag honom ringa om han ändrar sig, påfallande ofta hinner jag inte hem.....
Det är ju säljaren som bestämmer priset.

Uppdaterat: 2016-06-18 19:32

Tommi Mäkinen min läsförståelse är utmärkt och duccedriver skrev mycket tydligt vilken köpgrupp han är ute efter. Sedan att det finns bilskojare som du och duccedriver är mycket trist. Ni som luras vid bilaffärer är en skam för oss andra som är ärliga. Tyvärr ni får inget gratis ni får leta vidare. Ni är precis den typen oseriösa bilskojare som alla vill slippa vid en bilförsäljning. Som Simon skrev om den där killen som åkte ända från Borås för att ge skambud på en sådan raritet som Toyota Celica GT4 Carlos Sainz Edition. Tror ni verkligen att det går att pruta så mycket som 35.000 kr?!?! Jag säger det igen. NI ÄR INTE KLOKA.

Uppdaterat: 2016-06-19 13:49
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Nu visade du ytterligare en gång att du inte läser det som skrivs.

Uppdaterat: 2016-06-19 14:29

Och du visade att du är en klassisk däck sparkare. Oseriös bilköpare.

Uppdaterat: 2016-06-19 20:04
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Hur i h-e kan man vara en oseriös bilköpare så länge man för rätt för sig....
Det är väl säljaren som sätter slutpriset.
Hittills har jag aldrig hotat nån med våld för att köpa nåt billigt, det är rån.....
Snäll är jag mot mina vänner, oftast trevlig mot andra, till och med hjälpsam ibland, men därifrån till att betala mer än jag behöver är steget långt.
Jag har även handlat på exekutiv auktion, bla lastbilar, snacka om att nyttja andras olycka.
Den enes död, den andres bröd......

För det mesta köper jag en bil som alla andra, ringer faktiskt inte och skambjuder på bilannonser, men en säljare som inte kan hålla masken, åker dit.......

Uppdaterat: 2016-06-19 20:24

För övrigt tolkade mäkinen mig helt rätt första gången, jag skrev man, inte jag.....
Läs om och läs rätt....

Uppdaterat: 2016-06-19 20:37
Minimats1 skrev:

Och du visade att du är en klassisk däck sparkare. Oseriös bilköpare.

Kan du exemplifiera vad jag skrivit som ens antyder något sådant?

Uppdaterat: 2016-06-20 09:45

Blir en ny chansning eftersom det inte finns något nyare som passar..

På lördag hämtar jag en Mercedes C220T CDi aut -98
Har allt jag vill ha, utom rostfrihet... Men är hyfsad för att vara en sådan...

Massa töntig utrustning också, Xenonljus, elhissar fram som åker upp automatiskt om man håller in låsknappen på dosan, elektroniskt styrd automatlåda och ACC som såklart inte kyler.
Förutom minimikraven jag hade: Låg förbrukning, antisladd och 1500 kg släpvagnsvikt. Dessutom kombi med fungerande nivåreglering.

Sådan har jag ju haft förut också, fast en sugdiesel, och den var förträffligt bra.

Bara 43.000 mil för 10.000 kr, känns som en solid vagn, går tyst och skrammelfritt.
Försäkring på 2500/år och skatt på 5600.
Vet sen gammalt att reservdelar är sjukt billigt dessutom!

Ska bli kul att sätta tänderna i den!

Uppdaterat: 2016-06-20 21:08
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Premium till budgetpris....
Lycka till!
Solida bra vagnar, sällan mekaniska bekymmer, och svetsen verkar du vara vän med.

Uppdaterat: 2016-06-20 21:18

Härligt Lason, passar dig bättre än nån ny Toyota eller Renault.
Är inte framvagnen dyr o knepig på C ??
Mins att polaren pratade om nån missnöjd kund som hade lagt en förmögenhet på framvagnen.

Uppdaterat: 2016-06-23 11:02

Gillar och kan man skruva så kan man ju få mer lyx för liknande pengar.
För oss som inte mekar själva så lyser bara en stor varningslampa på en sån gammal Merca.

Uppdaterat: 2016-06-23 13:51

Chansningen ligger i en välutrustad tyskbil för kaffepengar.
Rikard, jag tror det är w203 som den kunden hade. Kosra fjädrar som kräver speciella spännare, spindelled och bärarm i samma stycke med mera. W202 som detta handlar om har en vanlig framvagn med dubbla trangellänkar och utbytbar spidelled. Jag gillar inte designen på w203.

Vidstige: klar man kan få, men lagom storlek på en c-klass. Och billig i drift.

Uppdaterat: 2016-06-24 13:42
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Hämtat hem kärran, går hyfsat och växlar bra. Gick igenom den igår men upptäckte tyvärr att besiktningen sovit, under plastsköldarna för trösklarna finns det inte mycket plåt kvar. Inget problem förvisso, behöver ju inte lagas så snyggt när man har plastlister som täcker. Hade väl egentligen räknat med det, men hoppades inte.

Annars dåliga bromsar fram och ett lite glappt framhjulslager. Skönhetsfel t.ex en lite sönderbruten dörrsida och helslut gasfjädrar till bakluckan.

Förra ägaren hade dock bytt olja, och det hade han säket, för när jag körde hem började det knacka svagt i motorn, fick fylla på 2,5 liter... Man ska hälla i 6 liter när man byter i en sån, inte 4... Men det mesta försvann efter påfyllning, ska byta till en riktigt bra olja i veckan så får vi se, annars får den gå ändå, har kört bilar förr som vart värre... Byta en motor är bara några skruvar och kontakter, gjort på en dag om man tar det lugnt.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2016-06-27 07:42
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

En klassiker.
Jag skickade dottern att köpa olja till sin bil på reg nr. Kom hem med oljefilter, ett kit med ny oljeplugg/bricka och 4 liter 0-30 olja.
Motorn rymmer 5,3 iter, och ska inte ha 0-30 olja.

Uppdaterat: 2016-06-27 08:55

Johoo då! 0-30 är den dyraste, den ska alla bilar ha, det fattar du väl? ;)

Men inte ovanligt känns det som.

Uppdaterat: 2016-06-27 12:10
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Numera kan dom i reservdelsshoparna inte ett skit om bilar, ungefär som dom på mcdonalds inte kan nåt om mat.....

Uppdaterat: 2016-06-27 18:34

Vad kallas en praktikant på McDonalds?....

... nyburgare

(OBS! Göteborgshumor som väl då ska uttalas med göteborgska)

Uppdaterat: 2016-06-27 21:31

Ungefär som att dom som säljer doftgranar kan nåt om motorsmörjning.....

Uppdaterat: 2016-06-27 21:46