Vi Bilägares forum

Easee behöver inte uppdatera kundernas laddboxar

Easee behöver inte uppdatera kundernas laddboxar

Elsäkerhetsverket hävdar att de brister som hittats i Easees laddboxar inte är så allvarliga att de behöver uppdateras. Däremot är försäljningsförbudet kvar.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2024-04-22 10:46

Kommentarer

Det var en god nyhet. Klokt och bra beslut av Elsäkerhetsverket.

Uppdaterat: 2024-04-22 16:07
Plåtfälg

Fast visar också på hur myndigheten i fråga lägger sig platt.
Säljförbudet kvarstår, men vad händer när ett hus/garage/carport samt bil brinner ned/upp och du haft en box som har dessa problemet. Själv skulle jag inte våga ha kvar den av just den anledningen. Boxen i sig fungerar säkert 99.9% av fallen, men det är inte tillräckligt.
Hur många tror ni kommer montera på en jordfelsbrytare på sin befintliga kabel och bekosta detta ur egen ficka? Ingen!

Uppdaterat: 2024-04-23 11:16

Lsoderlund
Fast det handlar väl snarare om att myndigheten inte kan visa att just denna laddbox i högre utsträckning drabbas av missöden jämfört med andra laddboxar.
Det enda som är bevisat är att laddboxar inte uppfyller regelverk och föreskrifter.

Uppdaterat: 2024-04-23 11:21

Är enig med Axa och hittills har det inte rapporterats något missöde med Easee laddbox, tydligen är regelverket föråldrat.
Och ja Isoderlund, i mitt garage är en konventionell jordfelsbrytare installerad före laddboxen. Och ur min egen ficka liksom resten av installationen i mitt garage.

Uppdaterat: Igår 23:00

Att det inte rapporterats olyckor med Easees boxar behöver inte betyda att det inte kommer göra det. Det är ganska vanligt på tekniska konstruktioner att de blir sämre över tid vilket också är anledningen till att man har krav som är lite hårdare än det som är nödvändigt på nya artiklar.
Korta isolationsavstånd märks mer efter ett tag när det samlats partiklar mellan metalldelarna och berörbara delar. Jag tror inte att alla som valt en Easee har för vana att hålla dem instängda i hermetiskt slutna rum där de inte utsätts för damm, fukt och solljus.

Uppdaterat: Idag 11:12