Vi Bilägares forum

Uppgifter om mögelproblem på BYD-bilar

Uppgifter om mögelproblem på BYD-bilar

Flera BYD-bilar anländer i hamnar runt om i världen med transportskador och mögel, enligt anonyma källor och interna rapporter.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2024-03-14 10:40

Kommentarer

Ja, dessa "fantastiska" och överlägsna Kina-bilar.... Är det inte mögel så är det BYD-bilar som skall vara 4wd men som vid test visar sig bara vara 2wd. Så var det väl med ViB långtest-MG häromåret också - men i det fallet gällde det "bara" vid backning. Det kanske ändå inte är så enkelt att producera bilar som passar oss...

Uppdaterat: 2024-03-14 10:58

Med undantag för EN då, som av allt att döma tillber dem vid sitt husaltare varje deg.
(Referens till Romersk historia)

Uppdaterat: 2024-03-14 11:22

Nu förstår vi det ”kinesiska undret” och hur BYD ska få deras huvudkonkurrent Opel i konkurs - genom utförsäljning av mögliga bilar till låga priser.
Ärligt talat är jag tveksam till den strategin och jag tror det behövs mer för att Opel ska gå i konkurs och läggas ner än mögelbilar från Kina.

Uppdaterat: 2024-03-14 19:31

Instämmer med Pi. De är så överlägsna att de levereras med mögel…

Uppdaterat: 2024-03-14 20:56

Att sanera mögel i en bil är närmast omöjligt.
En gång etablerat mögel vaknar alltid upp vid förnyad fukt, vilket uppträder ofta i en bil. Att sanera en klorföreningar/klor, den bästa metoden, skulle påverka div material i fordonet för mycket.

Uppdaterat: 2024-03-15 03:00

Verkar skumt, mögelsporerna borde funnits i bilen redan från fabrik. Har straffångarna fått bygga bilarna i ett "omprogrammeringsläger"?

Uppdaterat: 2024-03-15 06:03

Ser att dom personer har bråttom att köpa ny BYD är för kraftigt hög försäljning som fick bakslag mögel. Kan hända misslyckat ägare att sälja bilen mot annan märken tu man hand.
Jag ser tidigare olika journal om BYD är inte spännande och körupplevelse.

Uppdaterat: 2024-03-15 07:01
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Min bil heter BYD.
Men nått mögel har jag inte hittat, trots att den är 18 år gammal.

Uppdaterat: 2024-03-17 09:04

Ja har de franska plåtschabraken kommit undan med bilbranschens sämsta driftsäkerhet (där de nu också drar med sig Opel ner i avgrunden) så kan nog BYD klara av att sälja bilar med påstått mögel också.

Minns väl Clion i familjen som läckte in vatten genom taket (med mögel som konsekvens), eller där båda bakdörrarna gick i baklås så att de fick sågas upp. C4 Grand Picasso med Trasiga växellådor, ständiga elfel och problem med hjulupphängningar. Listan på fel är helt enkelt oändlig. Besöken på verkstaden likaså.

Om detta påstådda problem kvarstår lär BYD åtgärda det.

Medan schabraken dåliga sammansättning kvarstår -år efter år…

MVH AL

Uppdaterat: 2024-03-17 12:51
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Troligtvis nånting som Tesla eller annan tillverkare läckt för att sparka undan benen på en riktigt jobbig konkurrent. Minns testet där en tidning jämförde en Tesla modell 3 byggd i Tyskland med en Tesla modell 3 byggd i Kina. Ni kanske kan gissa vilken som upplevdes som bäst med minst skrammel och knak och med raka jäma plåtskarvar som var lika breda överallt medans den andra "tyska" Tesslan knakade och skramlade och hade ojämna skarvar och snedhängda dörrar...
Men det tar tid att ändra på folks syn på saker och ting. Numera tycker nog alla att japanska bilar håller hög kvalitet men så var det inte för 30 år sen. Att amerikanska bilar har haft låg kvalitet (som börjar bli bättre) är något som man sett mellan fingrarna med medans man pratar om "kinakvalitet" som något riktigt uselt. Det kommer ändras. Var så säkra. Men det kommer ta en generation innan alla medelålders män som älskar tyska bilar och fått för sig att de har hög kvalitet(bara så ni vet så har de har ungefär samma kvalitet som franska bilar) försvunnit från vägarna och dagens 20 åringar tagit över i moderna bilar från Kina och Korea.

Uppdaterat: 2024-03-19 16:29

"enligt uppgifter från anonyma källor"
"Enligt de obekräftade uppgifterna"

För övrigt kul med en artikel som så tydligt bara tillkomit för att sprida rykten. Dessutom utan någon som helst tillförlitlig källa angiven. WSJ springer amerikanska tillverkares ärenden och hjälper till att sprida rykten om det hemska Kina som håller på att springa om USA som världens största supermakt. Kinarädslan i USA är t.o.m värre än ryssrädslan i Sverige.
Lite pinsamt att Vi Bilägare publicerar sånt här utan något som helst ifrågasättande och utan att ens försöka ta reda på om det finns ett uns av sanning i ryktena.

Uppdaterat: 2024-03-19 16:36