Vi Bilägares forum

Ingen digital instruktionsbok till Volkswagen?

Ingen digital instruktionsbok till Volkswagen?

Vi Bilägare svarar.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2024-03-18 05:00

Kommentarer

Har inte haft problem med att hitta instruktionsböcker i pdf på nätet. Även ifall de inte ligger på VWs hemsidor så är det samma som VWs manualer.

Uppdaterat: 2024-03-18 08:46

Marcus Thomasfolk ”duckar frågan”, och svarar på nåt annat. Inte bra.

Uppdaterat: 2024-03-18 10:02
Togga

VW s.k. "Instruktionsböcker" är ett uttryck för sadism.

Att föröka hitta en specifik funktion när man sitter i bilen och vill ha svar på en fråga så snabbt som möjligt, är ren rysk roulett, ett hasardspel, har man världens tur så snubblar man över det man letar efter, men oftast så hittar man det inte och även om man mot förmodan skulle få fram något... så är det så mycket text... med så små... bokstäver att även om man läser det tre... gånger är det risk att missa viktigt innehåll.

Den Encyklopedin till tegelsten är bara tänkt som studiematerial på ett skrivbord eller som två månaders semester-roman i hängmattan.

Man kan också misstänka att orsaken till att VW förvägrar människor att enkelt få tag i en digital version, är för att förhindra att viktig information om bilen och dess funktioner kan läsas av personer som inte redan är ägare av en VW.

Blivande kunder som därmed kan upptäcka dumma saker, fel och brister som kan avskräcka från köp.
Att beröva människor tillgången till kunskap och information, och istället ersätta den med egen propaganda, i det här fallet "reklam" är den främsta metoden för alla bedragare.

Att få klagar på VW instruktionsbok beror helt enkelt på att så många har varit vana med den under så många år att man inte regerar och finner inte att det är något konstigt, och flertalet andra är inte så dramatiskt mycket bättre.

Men går man från ett liv med Opels instruktionsbok, vars syfte sedan 1950-talet är att ge snabb, effektiv och begriplig nödhjälp ute på vägen i akuta situationer, och inte fungera som studiematerial på universitetet, blir kontrasten brutal.

Som säljare av bilar i Europa huvudsakligen och inget i USA, behövs inte heller alla de "juridiska friskrivningar" och reservationer som krävs på andra marknader, för att minska risken för skadeståndskrav och stämningar och som det finns så mycket av i "globala" bilmärkens instruktionsböcker.

Uppdaterat: 2024-03-18 10:52

Jag testade och hittade utan större problem en 502-sidig pdf-version till T-roc. Bara att ladda ner vilket jag också gjorde. Enkelt om man kan, som nån sa...

Uppdaterat: 2024-03-18 10:55

Testade också att söka efter Opel Astra manual, 269? sidor pdf. Även den bestod av bilder, pilar och förklarande siffror och text. Inget revolutionerande där.

Uppdaterat: 2024-03-18 11:01

Haha, naturligtvis uppfanns instruktionsboken av Opel. Opels manualer är dessutom ergonomiska, först i världen.

Uppdaterat: 2024-03-18 11:46
Axa skrev:

Haha, naturligtvis uppfanns instruktionsboken av Opel. Opels manualer är dessutom ergonomiska, först i världen.

Jag tror det var en än mer världsomvändande händelse.
”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och Guds Ande svävade över vattnet.
På den första dagen skapar Gud Opel. Gud skiljer Opel från plåtachabrak och kallar Opel för "ljuset" och plåtschabraken för "natt”……

Uppdaterat: 2024-03-18 11:55