Vi Bilägares forum

Cyberattack mot Easypark – uppgifter har läckt

Cyberattack mot Easypark – uppgifter har läckt

Uppgifter som namn och mejladress kan ha hamnat i fel händer efter att parkeringsappen Easypark drabbats av en cyberattack.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2024-01-02 11:25

Kommentarer

Det är tragiskt att först tvingas man att skaffa en app för att betala P-avgiften och sen har Easypark dålig IT säkerhet som riskerar oss användare att få problem.

Uppdaterat: 2024-01-02 11:37

Sånt här pekar på vikten av att användaren inte skriver på skeva avtal som ger leverantören alla rättigheter, och användaren blir ståendes utan något alls...

Först när dålig IT-säkerhet börjar bli en belastning lär vi se förbättringar, och vägen dit lär gå genom bättre balanserade avtal som riktar krav på leverantören, inte enbart på kunden.

Uppdaterat: 2024-01-02 12:09

Klart irriterande, för som kund har man ingen möjlighet att välja betalningssätt där jag undviker att lämna ut min kortuppgifter. Betalning mot faktura finns inte när man lägger upp sig som kund. Hade möjligheten funnits hade parkeringsbolagen endast haft mina hemuppgifter och inget annat.
Egentligen är det parkeringsbolagen som skall bevisa att de kan hantera känsliga uppgifter såsom kortuppgifter innan de kan be mig om dem, före dess kan de skicka pappersfaktura istället.

Uppdaterat: 2024-01-02 12:40

Jag har ett ”slaskkonto” med en mindre summa mynt som jag kopplat till P-företagen.
Samma konto används då jag av någon anledning tvingas uppge det vid vissa inköp från sådant jag inte är riktigt säker på t. ex Swich.

Uppdaterat: 2024-01-03 15:53
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre