Vi Bilägares forum

Gastons Mercedes EQE 350+

Gastons Mercedes EQE 350+

Då hämtades den igår, en toksnygg pärlemovit EQE. Går ju tyvärr inte lägga upp bilder här men kort beskrivet så är den som sagt pärlemovit, tonade rutor, panoramatak och 21" utseendemässigt. Övrigt är den utrustad med premiumpaket plus samt lite annat smått och gått som luftfjädring, helskinn, head-up, Burmester m.m. 

Första intrycket efter 28 mil hem via en dag på stranden på västkusten är att det en väldigt bekväm bil, däremot galet mycket inställningar som måste fixas med, inte alls lika smidigt att bara hoppa in och köra som de två olika Teslor som jag kommer från nu senast. Där anser jag helt klart Teslorna vara lättare uppbyggda och användarvänligare. 

Blir lite drygt 200 mil nu i helgen, fram och tillbaks till Ö-vik. Efter det har jag troligtvis betydligt mer input i mina åsikter, funderingar och även hur det fungerat med laddningen nu när man tagit steget bort från Tesla. 

Lite kul är det dock hur många har klagat på karosspassningar m.m. på Tesla, min Model Y jag plockade ut fanns inget alls att anmärka på, Mercedes kommer nu få ta in och justera till "huven" fram då den inte linjerar riktigt rätt. Även lite besviken på att det var limrester kvar på lacken efter skyddstejp på ett par ställen, sådant ska det inte behöva vara och inget jag sett till på nån av Teslorna jag plockat ut. Men det är väl som alltid lätt att kasta sten i glashus för de som inte har så bra koll. ;) 

Ska jag dra mer parallell till Tesla så tycker jag att Mercedes kunde haft lite mer tonat glas i panoramataket, där är faktiskt Teslas behagligare tonat. Sen är det kanske jag som inte begripit hur än men jag lyckas inte byta låt på Spotify från rattknapparna på Mercan, utan man måste bort på skärmen, det tycker jag är lite surt....men som sagt, kan vara jag som inte fattat hur än, det är ju lite mer knappar och inställningar i denna. 

Aldrig vart med om en bättre Hud däremot, riktigt tydlig och bra med mycket information om man önskar det, även kartbild kommer upp och inte bara en liten pil som många har i sin Hud. 

Återkommer med lite mer information, tankar och erfarenheter efter lite mer körning. Hoppas ni har det bra och krama varandra i trafiken som nån klok man på tv sa. :)

Uppdaterat: 2022-07-21 11:44

Kommentarer

motorcykelentusiasten skrev:

Frågan var ”bil efter Y”, den bara är ett mellanspel vad jag förstod.
Sedan kan iof svaret bli ny Y…

Svaret är att jag verkligen inte vet alls.....
Jag kommer gissningsvis att köra Model Y nu iaf till nästa höst.
Men därefter? Jadu, som jag skrev på annan plats så finns det ju ingen bättre allround elbil just nu men vill samtidigt inte beställa en ny likadan. Hinner Tesla uppdatera Model Y likt de nyss gjort med Highland så kan det helt klart vara intressant, men den som lever får se helt enkelt.
Den elbil jag just nu är mest nyfiken på att provköra är egentligen Kia EV9, den tycker jag är riktigt fulsnygg och verkar tämligen praktisk, men lite onödigt stor för min del.

Uppdaterat: 2023-11-18 20:33
Axa skrev:

Gaston
Vad tycker man om Enyaq/ID4 på ditt jobb? Antar att samtliga bilar köra en hel del.

Ja, alla kör rätt mycket, även om han med Enyaq är den som kör minst.
Det som klagas på mest med båda modellerna är laddhastigheten, att det väldigt sällan kommer upp i nåt vettigt.
Sen var den ena med ID.4 uppe i Kläppen förra veckan i snön och han var inte ett dugg nöjd efter, tyckte den var mer eller mindre okörbar i halkan och snön. Jag har svårt att se att det är så illa men han kommer från V60 Cross Country som senaste tjänstebil innan denna.
I övrigt var det klagomål i somras på Enyaq att den inte var så himla rymlig som de hade trott när de drog ner till Frankrike med full packning. Och sega infotainment men det har ju de flesta bilar tyvärr.
Överlag får man ändå säga att det är nöjda förare som har bilarna men de är inte lika nöjda som de som kör Teslorna.

Uppdaterat: 2023-11-18 20:41

Gaston
Undrar vad det var som upplevdes med ID4 att den kändes okörbar? Fyrhjulsdrift? Kanske inte helt jämförbart med V60 CC.
Jag upplever min tvåhjulsdrivna Enyaq riktigt trevlig i halka och snö. Men det kanske beror på vad man jämför med.

Uppdaterat: 2023-11-18 21:54
Axa skrev:

Gaston
Undrar vad det var som upplevdes med ID4 att den kändes okörbar? Fyrhjulsdrift? Kanske inte helt jämförbart med V60 CC.
Jag upplever min tvåhjulsdrivna Enyaq riktigt trevlig i halka och snö. Men det kanske beror på vad man jämför med.

Han sa att den kom knappt fram i oplogad snö. Att han mer eller mindre fastnade på plan yta i 15-20 cm nysnö.
Den ID.4:an är med enbart tvåhjulsdriven.

Uppdaterat: 2023-11-19 18:05

Gaston
Ah ok. Märkligt då jag oxå kört oplogat utan att uppleva problem. Kanske beror på däcken och ifall Enyaq har annan inställning på antispinn.

Uppdaterat: 2023-11-19 19:08
Axa skrev:

Gaston
Ah ok. Märkligt då jag oxå kört oplogat utan att uppleva problem. Kanske beror på däcken och ifall Enyaq har annan inställning på antispinn.

Eller att du är mer förtjust i din Skoda 😉

Uppdaterat: 2023-11-19 19:29

Kan ju också bero på den som sitter bakom ratten...

Uppdaterat: 2023-11-19 22:31

Snoid
Visst är jag förtjust i min bil. Annars skulle jag inte ha kvar den. ;-)
Tänker på en situation förra vintern vid en större snöstorm då jag drog ut på en oplogad skogsväg. 30-40 cm nysnö var inga problem att ta sig fram i. Dock var det ganska plant och ingen fjällbacke.

Uppdaterat: 2023-11-20 13:20

Axa - 30--40 cm nysnö är det nog få bilar som tar sig fram i - såvida det inte bara var en driva. Och den får nog vara väldigt lätt den snön om det skall lyckas - annars hänger men snart bilen på underredet.

Uppdaterat: 2023-11-20 15:43

Pi
Jag vet inte vad jag ska säga. Det var sådana förhållanden. Det gick ju inte fort men det gick.

Uppdaterat: 2023-11-20 19:13
Axa skrev:

Pi
Jag vet inte vad jag ska säga. Det var sådana förhållanden. Det gick ju inte fort men det gick.

Ja men du vet väl att Pi alltid har rätt 🤣
Jag använder min bil som snöplog och bärgningsbil. Fantastiskt bra framkomlighet med 50/50 awd och anpassat vridmoment och regenerering i Snow-mode.

Uppdaterat: 2023-11-20 19:19

Som sagt - väldigt lätt lös nysnö kanske man kan ta sig en bit i 30--40 cm - men lite tyngre snö - knappast. Har tämligen omfattande erfarenhet av snö på vägar så helt utan kunskap är jag inte.

Uppdaterat: 2023-11-20 20:03

Som jag skrev ovan så var det nysnö. Just vid det här tillfället gick det imponerande bra. Jag upplever antispinnsystemet som riktigt bra. Hade det varit en annan situation med annan snö så hade det säkert blivit tuffare med enbart bakhjulsdrift.

Uppdaterat: 2023-11-20 20:47

På en väg jag trafikerar ofta vintertid och som eventuellt plogas mån enstaka gång så fastnade kompisen med sin Land Cruiser när det var typ 30--40 cm snö men den var nog mera packad. En annan kompis fick rycka ut med sin Landrover med vunch i nosen och vinscha tillbaka honom till dess han fick grepp. Och detta var liksom inga stadsjeepar... 😀

Uppdaterat: 2023-11-20 22:50