Vi Bilägares forum

Elon Musk: Vi har grävt vår egen grav med Cybertruck

Elon Musk: Vi har grävt vår egen grav med Cybertruck

Teslas nya pickup har varit enormt utmanande att utveckla och börja tillverka, enligt Elon Musk. Den kommande budgetelbilen blir betydligt effektivare.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-10-20 10:52

Kommentarer

Jag fattar inte vitsen med alla dessa Pickup's .. de används inte till det de är avsedda för? I Sverige har det också blivit samma sak. Bilbranschen är inte självkritiska, de saknar insikt... de stoppar inte sådana här galna planer redan på planeringsstadiet. Kanske är det för få människor som säger emot, sätter ned foten och säger att detta är inte rimligt. Vad säger ni andra, är jag bara negativ nu.. eller är dessa modeller rimliga enligt er? När något väger uppåt 3 ton eller mer, går på ett gigantiskt batteri för att få en kort räckvidd tycker jag man borde ställa sig frågan om detta är något som man behover?

Uppdaterat: 2023-10-20 11:42

"– Vi gör allt vi kan för att förenkla nästa generation bilar"

Om man får mindre för pengarna när man köper något som kostar mindre är det man köper inte "billigt" utan självklart.

Om en billig grej är sämre än en dyr, anser jag... att båda har identiskt... samma pris.
Människor låter sig vanligen luras av prislappen eftersom de saknar kunskap att inse att man borde se efter vad man får för pengarna.

Uppdaterat: 2023-10-20 12:01

Ditt resonemang brukar funka, utifrån vad du som ägare till en produkt förväntar dig utifrån priset på produkten. Det är inte samma sak som att man kan köpa billigare bilmodeller, tex som inte lovar mer än de utlovar men till ett mindre pris. Jag tror något som Modell 2 kan vara precis rätt i tiden, nu finns det massor med människor som vill köpa elbilar men inte till dagens priser. Om denna nya modell blir något som i "Golf" klassen till priset runt 250 000 kr kommer det tveklöst bli en mega hit. Som kund av sällanköpsvaror tror jag många vill lägga mer pengar, för att få det man verkligen vill ha men som sagt, det finns gränser hur mycket pengar det får kosta samtidigt. Dagens prisbild på nya elbilar kommer inte att hålla, de är för dyra i förhållande till kundernas plånböcker.

Uppdaterat: 2023-10-20 13:03

Jag använder min pick-up till att hämta saker som jag inte vill ha inuti bilen. Bland kompisar som har såna i jobbet är det också vanligt att de fraktar verktyg, motorsågar, oljedunkar och liknande på flaken.

Uppdaterat: 2023-10-20 14:00
hx30 skrev:

Jag fattar inte vitsen med alla dessa Pickup's .. de används inte till det de är avsedda för? I Sverige har det också blivit samma sak. Bilbranschen är inte självkritiska, de saknar insikt...

Är du som saknar insikt.
Kolla top-3 försäljning i USA.

Brukar vara Pick-Ups från de tre stora märken med Ford F-Serie i ledningen

Uppdaterat: 2023-10-22 18:49
Gillar kurvor och rondeller

MC - det du skriver innebär väl samtidigt inte att det hx30 skrev inte är sant - alltså att behovet av pickup:er är tämligen litet bland t ex hemmafruarna i USA. Sen att dom ändå säljs i stort antal behöver inte ha med det faktiska behovet att göra.

Uppdaterat: 2023-10-22 19:54
Pi skrev:

MC - det du skriver innebär väl samtidigt inte att det hx30 skrev inte är sant - alltså att behovet av pickup:er är tämligen litet bland t ex hemmafruarna i USA. Sen att dom ändå säljs i stort antal behöver inte ha med det faktiska behovet att göra.

Försäljning av varor har generellt sett inget med behov att göra, ser inte varför skulle bilar vara annorlunda.

Uppdaterat: 2023-10-22 21:26

Kan tänka mig att produktionstekniken med stor andel rostfri plåt varit svår att skala upp till massproduktion och Musks gäng "tagit sig vatten över huvudet" kostnadsmässigt.

Uppdaterat: 2023-10-23 06:11