Vi Bilägares forum

Miljöpartiet vill ha ny elbilsbonus – tunga suvar utesluts

Miljöpartiet vill ha ny elbilsbonus – tunga suvar utesluts

Miljöpartiet vill väcka liv i elbilsbonusen, men utesluta dyrare bilar och tunga suvar. Dessutom får låginkomsttagare en särskild leasingbonus.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-10-05 13:20

Kommentarer

A.L - kan bara konstatera att du nog inte har den insyn du vill påskina.

Uppdaterat: 2023-10-11 12:51

Tydligen fick jag inte svara Pi för någon s.k moderator. Gör ett nytt försök.

Vad Pi tycker är för mig irrelevant. Jag kan enbart konstatera att ni inte har koll på de saker som jag har förklarat i denna tråd. Jag trodde att Axa hade sådan insyn men misstog mig och därefter släppte jag frågan.

Att vi sedan inte får några svar på vilka grunder elbilarna skall subventioneras är beklagligt. Sådana saker är ju tydligen inte av intresse för en del herrar att debattera.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-10-11 13:48
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

AL
Ibland blir det en hel del hittepå från din sida.
Den kommersiella flygplatsen hade lagts ner ifall det funnits majoritet för detta. Punkt. Försök inte få det till något annat.

Vad man sedan hade gjort av flygplatsområdet är en helt annan sak.

Uppdaterat: 2023-10-11 13:56

Axa - det är också min uppfattning. Och flygplatsen är på intet sätt hemlig och andra flygplatser som anses vara av riksintresse har inte heller varit hemliga. Detta diskuterades i samband med folkomröstningen och jag tror inte att A.L är mera insatt än våra beslutande, lokala politiker i just denna fråga Dessutom är jag själv hyggligt insatt i just Hässlö ända sedan det var en militär flygplats.

Uppdaterat: 2023-10-11 14:38

Axa och Pi. Det är som sagt inte mitt fel att ni inte har behörighet till NLSE.

För där finns en del information om beredskapen b.la.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-10-11 16:38
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Och A.L - du har inte varit med om den massiva kampanj som skedde inför folkomröstningen och all info som då lämnades. Och vi diskuterar läget i början av 2021 - inte senare. Det är väldigt enkelt att hänvisa till nåt dokument som vi inte kan läsa. Nä du gubbe lilla - denna gången tror jag dig inte ! Så vad du påstår i denna fråga är för mig helt irrelevant. Och vid den tidpunkten var det inte heller aktuellt med Nato-medlemskap.

Uppdaterat: 2023-10-11 16:44

Garvar Pi. Du vet alltså inte att NLSE har varit en del av Sveriges logistikinköp långt före år 2021.

Olika information som sagt;-)

Och som vanligt ingen åsikt om trådens ämne från Pi.

Och flygplatsen är som att kvar - eftersom det är viktigt med flygplatser, hamnar och en rad fler delar av infrastrukturen av rent säkerhetspolitiska skäl.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-10-11 17:22
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Vilket ämne gäller på denna tråd ?

Uppdaterat: 2023-10-11 17:32
bengt39

A.L - du och jag diskuterade nåt annat än trådens ämne och oavsett vad du påstår vet i alla fall jag vad som hänt med denna fråga här i Västerås- oavsett hur länge NLSE varit aktivt.
Ben39 - tråden gäller INTE Hässlö flygplats - åter ursäkta mig för utvikningen som kom efter diskussioner om subventioner även för flyget.

Uppdaterat: 2023-10-11 17:53

Ja, det är lustigt att AL vet saker om en lokal flygplats bortifrån Schweiz. Verkar även svårt att skilja på den kommersiella delen och det säkerhetspolitiska perspektivet.

Uppdaterat: 2023-10-11 18:31

Jag med rätt information kommer man långt mina vänner, något att lära sig till framtida diskussioner.

Debatten i tråden rör sedan subventioner av elbilar - där det tydligen är ok att folk skall få sina elbilar och dess resor bekostade (trots att de ger upphov till negativa externa effekter) samt att staten garanterar att vägnätet är farbart och i ok skick. Samma sak gäller då tydligen inte för flyget och till råga på allt baserat på samma argument - fast omvänt...

Men så blir det när tokstollar är igång med sina motsägelser. Man säger i sedvanlig ordning emot sig själva - och nu så även i denna tråd.

Om det sedan beror på okunskap eller på att det är ideologin som styr låter jag vara osagt.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-10-11 18:53
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Beträffande diskussionen om bonus så vet säkert A.L sedan tidigare var jag står i den frågan. Om minnet ändå råkar vara kort så är jag ingen förespråkare för olika former av subventioner - oavsett om det gäller elbilar eller flygplatser.

Uppdaterat: 2023-10-11 18:52

Bra Pi, då är vi överens om den saken.

Fullständigt kostnadsansvar skall gälla för samtliga transporter, precis som vetenskapen stipulerar och vad som också utgjort en grundprincip i Sverige allt sedan 80-talet.

Subventionerade Inköp av elbilar är alltså lika dumt som om flygbolagen skulle få sina flygplan bekostade av staten.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-10-11 18:55
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”