Vi Bilägares forum

Funderingar om nästa bil.

Funderingar om nästa bil.

Har börjat fundera på vad nästa bil skall bli för något eftersom jag skall byta bort min XC60 2017 nästa år.
Mina funderingar är en så länge att hålla mig till Volvo och XC60 och valet är mellan D4 FWD 190 hk och T5 FWD 250 hk. Inscription med alla paket som klimat, lounge och teknikpaket skall det vara. Hybrid och laddhybrid skippar jag eftersom dom bara finns i värstingmodeller.
Vad gäller andra märken i samma storleksklass har jag även kollat på Mercedes GLC, som Guran pratar så bra om. Är lite sugen men än så länge är priset och utrustningen inte riktigt i min smak.
Har ni flera förslag i denna bilkategori?

Uppdaterat: 2019-09-13 15:41
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Kommentarer

Det kan stämma. vissa polykarbonater, som de flesta armaturglas numera brukar bestå av, är känsliga för exponering av mineraloljor och vissa oljebaserade lösningsmedel och som i samband med uv-strålning, t.ex. långvarig solbelysning, kan ge sprickbildning, men det brukar visa sig som en mängd mikrosprickor över hela den exponerade ytan.
En annan nackdel med PC är att den gulnar, också det p.g.a. uv-strålning.
Det finns tillsatser som minskar de här nackdelarna med PC, men de kostar!
Är det bara kantsprickor kan det vara spänningar i infästningen, men det brukar inte vara vanligt med PC, däremot vid glas av PMMA, (akrylglas),
PMMA är billigare och inte lika känsligt för lösningsmedel och uv, men är avsevärt känsligare för mekanisk påverkan och har oftast ersatts av PC.

Uppdaterat: 2023-07-17 09:27
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Mr Snoid skrev:

Christer, det jag läst om detta fenomen så skrivs det ofta om att avfettningsmedel är orsak till problemen.
Audi vet jag har haft stora problem med sprickor i plasten på både fram och baklyktorna. Det skall tydligen även stå i instruktionsboken om att plasten inte får sprejas med avfettningsmedel.
Så det är väl ditt idoga tvättande på garageuppfarten som är boven i dramat, du har drabbats av miljömupparnas förbannelse 😂🤣

Men då återstår frågan, varför har det bara drabbat vänster lykt"glas"? Så nja, det är något annat som orsakat sprickorna på vänster lykt"glas". Tror mera på spänningar eller krock med en fågel, typ.
Idag när jag åkte hem ifrån Linköping så var det ett rejält åskväder och lite kondens har letat sig in i vänster lykt"glas" igen.

Uppdaterat: 2023-07-17 13:41
saabnisse skrev:

Christer, kolla själv.
Om det inte står i försäkringsvillkoren att stenskott på LED är undantagna från ersättning så spelar det ingen roll om de är griniga.
De blir skyldiga att pynta!

"− LED-, laser- och xenonljus, avser fabriksmonterade huvudstrålkastare inkl. givare och styrsystem (ej glas/
strålkastarhus)"
Elektronikförsäkringen gäller inte!

"Stenskott, sprickor och genombrytning, gäller vindruta sidorutor och bakruta. Ej glas på Led, Xenon och laserstrålkastare m.m"
Så där sket dig sig tydligen också, vad gäller glasförsäkringen vid stenskott m.m
Men så är det ju IF som står bakom Volvias försäkringar och det bolaget har jag aldrig gillat.

Uppdaterat: 2023-07-18 18:54

OK, jag har bara goda erfarenheter från If som försäkringsbolag. Så olika det kan vara.

Uppdaterat: 2023-07-20 21:32