Vi Bilägares forum

Efter prisdumpningen: Nu har Tesla kört om Audi

Efter prisdumpningen: Nu har Tesla kört om Audi

Tesla har för första gången kört om Audis försäljning under ett enskilt kvartal.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-04-26 06:30

Kommentarer

Tyskland är ju en rejält dopad markand med många statliga subventioner, så svår att se den som represenativ kopplat till Övriga Europa. Springande pumpen är att det inte finns tillräckligt utbyggd laddinfra för att köra elbil längre sträckor om nu laddbara bilar skall öka som det är tänkt.

Tesla erbjuder just nu mest pang för pengarna, oavsett modell man tittar på, och "när" Tesla sänker priserna nästa gång blir det ännu mer pang för pengarna. Tror VAG från börja sänka priserna rejält om de skall sälja några elbilar alls, för deras elbilar är ju inte så attraktiva produker sett till priset man få betala. ID3 är är ju rent av spartanskt utrustad med platta, obekväma och "fula" stolar, samma som man fick i Vw Up. Audi är inte mycket bättre...

Uppdaterat: 2023-04-26 10:20

Lsoderlund
Vet inte ifall du menar laddstationer i Sverige eller Tyskland men jag har fått uppfattningen av att det är än mindre problem att hitta laddstationer i Tyskland.

Uppdaterat: 2023-04-26 10:36
Axa skrev:

Lsoderlund
Vet inte ifall du menar laddstationer i Sverige eller Tyskland men jag har fått uppfattningen av att det är än mindre problem att hitta laddstationer i Tyskland.

Tänkte mer på att ju fler laddbara fordon så krävs fler laddstationer, och tätare. Nu är elbilarna i Tyskland försvinnande få sett till övriga fordon, så även i Sverige, men för att steget skall bli smidigara så behöver laddinfrastruktruen byggas ut rejält, om man nu vill ha laddbara fordon. Själv är jag tveksam till flera aspekter i laddinfra och elektrifieringen.

Uppdaterat: 2023-04-26 14:26

Tyskland bygger ut infrastrukturen till Elbilar i betydligt bättre takt och även bilindustrin i Tyskland har satsat på infrastrukturen. Regeringen i Tyskland har krav att det ska finnas varje 60 km och minst 150Kw. Detta är Sveriges regering inte i närheten att kräva och antar att bilindustrin haft en betydande roll då dom står för många arbetstillfällen i Tyskland.

Uppdaterat: 2023-04-26 21:20
Elbilar

Elbil_Vw,
Det är ett krav från Europaparlamentets utskott för transport och turism som ställt kravet på 60 km.

Uppdaterat: 2023-04-27 11:19