Vi Bilägares forum

Volvo fortsätter rasa – Sverigefavoriten omkörd i toppen

Volvo fortsätter rasa – Sverigefavoriten omkörd i toppen

Volvo fortsätter att tappa viktiga marknadsandelar på den svenska bilmarknaden. Här är märkena som ökar och minskar mest.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-04-03 11:17

Kommentarer

Inte så konstigt.

Uppdaterat: 2023-04-03 11:29

Mobility Sweden m fl "gnäller" över borttagen bonus, istället för att göra något åt saken...

Det finns ingen anledning för regeringen att göra någonting, allt ligger nu på bilmarknaden att ta sina initiativ.

Tesla gör stor succé och visar vägen. Framför allt med en rejäl, försäljningsstimulerande prissänkning med uppåt 150.000 kr.

Lösningen är helt uppenbar, och den ligger helt och hållet på svenska bilhandeln att genomföra. Sänk de överdrivna svenska priserna, och överdrivet höga instegen så kommer försäljningen återhämta sig, och gå lika bra som Tesla nu gör.

Just nu kostar t ex en MG 4 i Frankrike EXAKT lika mycket som en VW Polo, och betydligt mindre än en VW Golf, en MG 5 kostar som en VW T-cross, -då är det enkelt att välja eldrivet, enkelt att bidra till omställningen.

Bollen ligger helt hos svenska bilhandeln, som kan välja att agera säljbromsande som idag, eller göra något åt saken. Det är nog mycket viktigt att handeln tar detta första steg, visar sin goda vilja och sänker de överdrivna prisbilderna, och onödigt höga instegströsklarna för eldrivet. Med detta gjort blir det nog lättare att övertyga regeringen om en återkomst av elbilsbonusen. Fortsätter man ta ut överpriser blir det nog istället omöjligt...

Uppdaterat: 2023-04-03 12:43

Såg reklam om att MG infört ”klimatbonus” på 50kkr
Föga förvånande

Uppdaterat: 2023-04-03 13:03

Det handlar nog inte bara om pris.

Uppdaterat: 2023-04-03 16:02

Procentsortering alltid bedräglig Bland de stora volymmässigt I Sverige utmärker sig Tesla som stiger snabbt och Volvo som inte har några elbilar som folk har råd med som kan ge volymer Gamla inbitna Volvoägare på privatsidan lämnat Volvo och många gått till Kia då man får samma teknik o högre driftsäkerhet o längre garanti till betydligt lägre insats De traditionella tyska märkesföretagen tuggar på och VW väntar vi på och hoppas att de blir tillräckligt attraktiva. Till slut Toyota som gammal kvalitetsspelare pijonjär på elektrifiering med prius som verkar ha spelat bort korten med en dålig RAV4-hybrid och ett missfoster till outvecklad elbil.

Uppdaterat: 2023-04-03 18:26
bengt39

Ben - det går bra att ta bort sina dubblett-inlägg om man gör det hyggligt snabbt efter att man skrivit dom.
F ö har det nog backat även för Kia i o m att Niro EV numera får slåss prismässigt med ett par Tesla-modeller.

Uppdaterat: 2023-04-03 17:12

Ben39, det handlar väl inte om att Volvobilar har elbilar som folk har råd med. Dom har bara en elbil, inte så dyr och heller inte så bra. Så klart jämfört med klasskompisarna. Men den är populär som förmånsbil verkar det som.

Uppdaterat: 2023-04-03 20:09

Fast skall man vara noggrann så har väl Volvo 2 elbilsmodeller - dessutom tycker jag personligen inte att de är speciellt billiga eftersom man ofta behöver "steppa upp" ifrån inroparna.

Uppdaterat: 2023-04-03 18:04

Pi Tack för tipset fattar egentligen inte varför det ibland blir dubletter
Jo men visst KIA Niron håller på att prisa ut sig En riktig gubbabil där Niro hybriderna passar mig som handsken Har aldrig kört så snålt efter all diesel jag bränt genom åren i hästkraftstinna Volvo suvar som jag är mer än rejält trött på. Blir det en elbil nån gång och hälsan står bi är sannolikheten stor för en mindre Tesla ändå Den ny Mantorpsinstallationen imponerar Kommer inte lägga en spänn mer på nåt med ägande från Kina och Volvo är med detta ägande tyvärr körda som TIK TOK nu tror jag,
Mr Snoid Håller med dig helt

Uppdaterat: 2023-04-03 18:12
bengt39

Hur länge tillåts kinesen förpesta VolvoCars ? Senaste utspelet på bolagsstämman att VolvoCars är en kanin, har tidigare sagt att bolaget är en tiger. Karln är så ointresserad av bolaget att han inte ens bemödade att vara på plats på bolagsstämman utan via videolänk.

Uppdaterat: 2023-04-04 06:12