Vi Bilägares forum

Volvo Cars ökar försäljningen med över 20 procent

Volvo Cars ökar försäljningen med över 20 procent

Februari blev en bra försäljningsmånad för Volvo Cars – åtminstone jämfört med i fjol.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-03-03 12:55

Kommentarer

Ja du AL. Det verkar som om hacket i skivan blir allt djupare. Vad är det som är så svårt att förstå? Den dagisnivå om att jag inte har någon omvärldsuppfattning och tror att Usa är fläckfria är rent skitsnack. Alternativet till att gynna länder som Ryssland, Iran, Kina och Nordkorea med handel speciellt deras varumärken som statskontrolleras är bättre alla dagar i veckan. Med din påstådda intellektuella förmåga AL borde du begripa det också. Men fortsätt att handla produkter tillverkade av barnarbetare, slavar och IT-produkter/bilar som är kinesiska och skickar dina användardata till kinesiska servrar. Då blir det fred och de ondsinta staterna blir snälla.

Uppdaterat: 2023-03-16 06:19

Ja du J.L. Jag har inga bekymmer med att du är kritisk mot både bomber och granater.

Vad jag har problem med är att du inte lever som du lär. Du säger dig vilja motarbeta en mängd saker samtidigt som du stödjer det land som pysslar med det i allra största skalan. Måhända att det är svårt att ta in, trots att det är så enkelt att förstå om man håller huvudet kallt.

Men tydligen har du svårt för principiella resonemang. Och det kan jag inte hjälpa. Det är din svaghet.

Alltså; på vilka grunder är en amerikansk bomb i skallen på oskyldiga människor bättre än en rysk? Kan du förklara det? På vilket sätt är insamlad data över människor över internet, GPS eller satelliter mer etiskt korrekt än via en bil?

Nej just det. Det är där skon klämmer. Du har inte kapacitet att klara sådana frågeställningar utan kommer med allsköns sidospår istället, ofta med fokus på mig eller min yrkesbana.

Tips; googla på grundläggande filosofi och lär dig begrepp som argumentationsanalys. Då blir förhoppningsvis enklare att få ihop livet för dig. Tänk, måhända att du till och med kan få dig en tankeställare även över dina egna så flagranta tankevurpor?

MVH AL

Uppdaterat: 2023-03-16 15:16
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

AL
Jag tror du behöver läsa på om iallafall Apple. Integritet är stor del av deras försäljningsmodell och argument.

Med det sagt så förstår jag dina argument om informationsinsamling av amerikanska myndigheter. Med det sagt så handlar det om att välja det minst dåliga. Jag tvet att det är större risk för att kinesiska myndigheter använder information om en i syfte att skada än vad gäller USA.

Uppdaterat: 2023-03-16 16:34

Axa: Jag har också hört om Apple. Men det jag också känner till är att USA har mycket välutvecklade IT-system för att lagra, samla in och analysera trafikdata. De kan till och med bugga din telefon (du vet allt det där med att man inte har telefonen med in i sammanträden etc.

Sådan avlyssning har ibland avslöjats. Och det är inte bara USA. Men poängen är att man är precis lika goda om inte värre kålsupare som Ryssland och Kina.

Och eftersom man är lika duktiga som dessa utgör blir kritik mot Ryssland och Kina en stor motsägelse, i alla fall om man samtidigt själv åker omkring i en rullande databank vid namn Tesla.

Min poäng är alltså inte att rättfärdiga Kina eller Ryssland. Det jag försöker peka på är att USA är precis lika goda kålsupare - fast värre.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-03-16 19:35
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

AL, du får tycka vad du vill, låt vara att jag är en hycklare i dina ögon. Min övertygelse är fortfarande att göra val som enligt ett flertal människor är rätt, att välja bort produkter/ med ursprung från länder som tillämpar slaveri, barnarbete, tvångsarbete, repressalier för oliktänkande medborgare . Väljer svenskproducerad mat där svenska produkter erbjuds, det är min övertygelse som humanist. Usa är våra vänner och vänskapen har varat länge och där Sverige bland annat tillåtits kritisera Usa för landets härjningar över tid utan att vänskapen brutits.

Uppdaterat: 2023-03-17 06:15

J.L så en bomb från USA är alltså humanism? Och på vilka grunder är den det framför en rysk? Kan du inte förklara det för oss övriga fåkunniga?😆Är det så jag skall tolka dig? I så fall behöver du nog läsa på vad humanism är för något

ja det är ett hyckleri att åberopa sådana argument om man samtidigt inte lever som man lär.

För du inser väl att ditt vurmande för klimatet inte heller är högsta prioritet när du konsumerar produkter som gör dollarn starkare?

Eller?

Nej jag trodde väl det😆

Det är inte alltid så lätt att bli utmanad med sina egna argument. De flesta vuxna människor brukar då svara att de inte tänkt på saken på det sättet och kommer till en djupare insikt

Sedan har vi de där andra som inte klarar av att medge bristerna i sitt eget resonemang - ofta uttryckt via sidospår, undanflykter eller parallella attacker😆. Dessa är ofta fanatiker och på så vis faktaresistenta.

Manlig prestige… Den har orsakat mer än ett krig och en hiskeligt massa lidande under årens lopp…

Jag förväntar mig inte av dig J.L att du skall analysera frågan djupare eller klara av ett sådant resonemang. Jag konstaterar istället att du säger emot dig själv och att det krasar friskt i glashuset.

Så lär det fortsätta ända tills du förmår öppna ögonen utan att känna dig förminskad.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-03-17 14:32
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”