Vi Bilägares forum

Toyota ändrar inriktning om elbilar

Toyota ändrar inriktning om elbilar

Toyota ska snabba på elbilssatsningen och skruva upp försäljningen rejält. Det säger nye koncernchefen Koji Sato.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-02-14 06:30

Kommentarer

"– Jag tror inte det fungerar med en lösning som passar alla."
Nej, det är en åsikt som de flesta säkert ställer upp på, men det gäller att snabbt få fram konkurrensdugliga elbilar för Toyota och det är en utmaning.
Tekniskt tror jag inte det behöver medföra så stora problem, de har säkert alla resurser som krävs, problemet gäller nog främst tillverkningssidan och logistiken.

Uppdaterat: 2023-02-14 09:16
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det är lätt att tänka att toyota är korkade men de har samtidigt varit världens största biltillverkare 2020-2021-2022. Det kan vara så att de har nåt i bakfickan och att det kommer med bra timing i ett globalt perspektiv.

Uppdaterat: 2023-02-14 09:33

"strömlinjeforma strategin", ni måste också göra era modeller mer strömlinjeformade. Bygga klumpiga lådor med batterier kräver lite mer. Hoppas de får till nya billigare modeller som kan utmana dagens allt klumpigare modeller. Jag tror många med mig, sitter och väntar på vanliga bilmodeller igen, praktiska, billigare och snålare. Varför behöver det vara så krångligt och svårt, Corolla var en modell som såldes i generationer med förbättringar.. helt plötsligt slänger man bort alla kunskaperna och bygger något som de tror kunden vill ha? Hoppas de vågar tänka utanför SUV-boxen, och komma upp med något nytt..kanske inte så extremt som nya Prius, men definitivt i den riktningen för att kunna hålla nere förbrukningen och tyngden.

Uppdaterat: 2023-02-14 10:32

hx30, vad är det för fel på Auris/Auris kombi om du är ute efter dagens motsvarighet till Corolla?

Uppdaterat: 2023-02-14 10:58

¨hx30, varför inte nya Prius, det är ju verkligen en strömlinjeformad bil som du eftersträvar och den skulle förmodligen kunna modifieras även till en ren elbil för de som inte vill ha laddhybrid.

Uppdaterat: 2023-02-14 11:01
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Prius, må vara väldigt strömlinjeformad.. men är den samtidigt praktisk? Allt idag verkar gå till ytterligheter, antingen extremt åt ena hållet eller precis tvärtom åt andra hållet. Jag efterfrågar mer "normala" karosser, och allt är kompromisser .. och då måste man få ihop det så att kaross och effektivitet hamnar i paritet så att modellen samtidigt har praktiska egenskaper. Dagens modeller är väldigt "bulliga", stora hjul, tunga osv.. man har verkligen gått "all-in" på att samla nästan alla nackdelar i en samma bilmodell. Jag gillar inte småbilar heller, som tex e-Corsa eller Peugeot-208 eller tex Tesla 3 som mer eller mindre är en sportbil. Och JA, Auris eller Auris kombi funkar säkert. Jag hade velat ha något som liknar en "hatchback" eller kombi likt en Octavia eller liknande. Det fanns väldigt många bra och praktiska modeller redan på marknaden, tex XC70.. Outback osv.. om man nu ville ha en något högre bilmodell. Idag är det bara design, som gäller.. varför? Varför är inte prioriteten på låg förbrukning, och praktiska egenskaper?

Uppdaterat: 2023-02-14 11:57

Vill folk egentligen ha en SUV? Hade inte en eldriven Touran funkat lika bra, det är i alla fall något jag kunnat tänka mig åka runt i om man behöver en högre bilmodell. Jag hade också efterfrågat säten i baksätet, som är mer som stolar.. samt plant bagageutrymme istället för "baljorna" som verkar kommit tillbaka. Det är bara dumheter just nu när nya bilmodeller tas fram, ingen elegans alls. Toyota tycker jag misslyckats totalt med sina nya modeller.

Uppdaterat: 2023-02-14 12:00
johnkommentar skrev:

hx30, vad är det för fel på Auris/Auris kombi om du är ute efter dagens motsvarighet till Corolla?

Är flera år sedan Auris slutade tillverkas, ersättaren heter Corolla och finns så klart i kombiversion.
Men det hade du tydligen missat.

Uppdaterat: 2023-02-14 12:08

Tack. Missat helt det där med auris/corolla... För övrigt så tror jag att hyundai ioniq 6 kommer vara den klokaste elbilen hittills när det kommer.

Uppdaterat: 2023-02-14 12:17
johnkommentar skrev:

Tack. Missat helt det där med auris/corolla... För övrigt så tror jag att hyundai ioniq 6 kommer vara den klokaste elbilen hittills när det kommer.

Det lär ta tid innan den kommer till Sverige. Kanske i år som demo och efter det ett ytterst fåtal beställningsbara bilar

Uppdaterat: 2023-02-14 12:30