Vi Bilägares forum

Nästan nya Teslabilar skrotas istället för att repareras

Nästan nya Teslabilar skrotas istället för att repareras

Kostnaden för att reparera en krockad eller skadad Tesla är ofta för hög, tycker amerikanska försäkringsbolag.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-02-02 06:40

Kommentarer

Sannolikt en god affärsidé att köpa upp krockade Tesla och sälja reservdelarna som kan räddas.

Uppdaterat: 2023-02-02 10:59

Är det måhända tekniken med s k Mega Casting som är en av orsakerna ? Billigt och enkelt att tillverka men svårt att reparera ?

Uppdaterat: 2023-02-02 11:12

Pi, där är du troligen något på spåret. Jag tänkte också i de banorna när jag läste artikeln.
Billigt att tillverka men väldigt dyrt och komplicerat att reparera.
Blir väl som med PET flaskor, man mal ner dom och gör nya.

Uppdaterat: 2023-02-02 12:02

Sedan undrar jag vad ändringar i mjukvara gör för att underlätta reparationer efter krock?

Uppdaterat: 2023-02-02 12:03
Axa skrev:

Sedan undrar jag vad ändringar i mjukvara gör för att underlätta reparationer efter krock?

Du vet väl att Tesla kan fixa allt via OTA uppdateringar, det har jag läst på nätet. En helt unik bil enligt vissa 😂

Uppdaterat: 2023-02-02 12:06

Hade ju vart informativt om de hade angett hur frekvensen skrotat vs. reparationer Tesla har kontra konkurrenterna för att avgöra vilken relevans artikeln har vad gäller att utmåla just Tesla?

Uppdaterat: 2023-02-02 12:09

Nej Gaston, så seriöst kan det väl inte vara när det handlar om artiklar om Tesla. Har även hört att de har stora problem med gammal luft i däcken.

Uppdaterat: 2023-02-02 12:25
Mr Snoid skrev:

Axa skrev:
Sedan undrar jag vad ändringar i mjukvara gör för att underlätta reparationer efter krock?

Du vet väl att Tesla kan fixa allt via OTA uppdateringar, det har jag läst på nätet. En helt unik bil enligt vissa 😂

Vänster strålkastare har gått sönder.
Det kommer en ny via OTA…
Haha 😂

Uppdaterat: 2023-02-02 12:52

Välkomna till elbilsvärldens förlovade land ... (NOT!) Snacka om slit- och slängsamhälle - i klimatets tidevarv!

Uppdaterat: 2023-02-02 23:07
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Det är knappast ett nytt fenomen. Försäkringsbolag i Usa löser in bilar i större utsträckning än i Europa. Somliga bilar hamnar i forna öststaterna och "repareras" på ett farligt sätt och säljs om bland annat till Sverige.

Uppdaterat: 2023-02-03 06:00

Det märkte jag för några år sedan när jag jagade en 9-3 Cab, 3 av 5 bilar var importerade skrotbilar från USA som fått en makeup i Estland/Litauen, en var omöjlig att spåra, den återstående svensksåld.
Kommer kanske att bli något liknande nu ,med tidigare skrotade, nu uppfräschade, USA-Teslor, importerade från andra sidan Östersjön.
Och det behöver inte vara fel, alla reparationer utförs inte på ett trafikfarligt sätt.
Men hur vet man det?

Uppdaterat: 2023-02-03 09:10
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

En bekant var inblandad i att försöka återfå all funktion i en översvämningsskadad BMW Z4, men det gick inte. Den hade kommit via Litauen från New Orleans, men det framgick inte för en vanlig bil köpare.
Alla kollar inte på car.info innan de ringer på en annons.

Uppdaterat: 2023-02-03 09:25

Det var Tesla är dåligt byggkvalitet efter vi/ni vet inte att den är inte dålig bil. Nu vet det och kommer inte att köpa Tesla.

Uppdaterat: 2023-02-03 10:26
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

En utmaning med Tesla är bl.a. d.s.k. faceliften. Demoleras den äldre modellen måste hela fronten byggs om till den senare modellen d.v.s. hela fronten, inklusive allt då de gamla delarna inte längre tillverkas …
BILLIGT !?

Uppdaterat: 2023-02-03 15:09
Flygaralex

Verkligen en investering för miljön att välja tesla.
Att efter olycka skrota den som har "börjat" sin resa för att betala av det miljöavtryck med växthusgaser och andra påslag varken den, eller någon elbil kan kompensera för. "kostnaden för hög", är försäkringsbolags retorik. Kanske ratten som lossnar och orsakar olyckor. Det är ju en av "barnsjukdomar" som tesla bidrager med i miljöns namn. Men bättre då belasta miljön ytterligare och skrota, och ut med ytterligare miljöpåslag. Så köp en tesla och spara på miljön och sov med ett gott samvete. Med sin fiktiva dröm om en fossiltfri morgondag.
Man får ju hoppas att det finns IQ nog att behålla batteri att återanvändas, eftersom dessa även är en stor bov i att öka bland annat de fossila växthusgaser som aldrig försvinner någonsin. Som börjar redan innan utarmning i gruvan startat. Fast skrotas nästan nya tesla bilar, byggda i miljöns namn. Lär inte landet som uppfann "slit och släng" mentaliteten. Lär förmodligen ett "litet" litiumbatteri gå samma väg. Tack tesla för er omtanke för miljö och bidrag till en fossiltfri framtid. Måste vara billiga elbil försäkringar "over there". Samt lättlurade människor även där.

Uppdaterat: 2023-02-06 06:28

Nu är det ju så, som säkert de flesta begriper, att delarna från en skrotad bil inte går till soptippen utan återvinns så långt det går.
De delar som är så svårt skadade att de inte kan återbrukas går till återvinning, så mängden sopor är nog väldigt liten.
Och det här gäller generellt nu för tiden, inte enbart för Tesla.
Det finns ju undantag, t.ex. när intelligensbefriade stollar kör ut i skogen eller ner i sjön med en stulen bil eller ett vrak som sedan blir stående till totalt förfall.

Uppdaterat: 2023-02-06 09:24
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Fast så himla enkelt är det nog inte ens för Toyota att plötsligt hoppa på elbilståget och lyckas få till en attraktiv och välfungerande produkt - och detta har de ju redan visat med sin befintliga produkt. Även om man byggt mängder av ICE-fordon genom åren så är det en kraftig omställning att konstruera och bygga bra eldrivna fordon.

Uppdaterat: 2023-02-06 10:24

Pi
Jag tror det går och det handlar om inställning hos ledningen. Toyota skulle kunna göra som BMW och konvertera ICE till elbilsmodeller. Iallafall som en övergång och för att inte hamnar efter.

Uppdaterat: 2023-02-06 11:20

Pi och Axa, nu har ni väl halkat lite snett i trådarna?

Uppdaterat: 2023-02-06 11:30
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Saabnisse
Det har vi.

Men som svar på ditt inlägg. Ja, när det gäller ICE så återvinns de flesta delarna, även motordelar ifall de är intakta. Det finns även en stor marknad för återvunna delar. Tittar man i bildelsdatabasen så finns det uppenbarligen en marknad för återvunna delar från Tesla.

Uppdaterat: 2023-02-06 11:43