Vi Bilägares forum

Anmälningsstorm mot DNB efter höjd leasingavgift

Anmälningsstorm mot DNB efter höjd leasingavgift
Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-12-19 06:20

Kommentarer

Ojojoj, vad bankerna tjänar pengar på denna räntehöjning som skedde. De var snabbt ute och höjde massor. I andra änden, tror jag att de inte ens har räntor på dessa bilarna.. de köpes nog garanterat kontant av bankerna vilket gör att deras marginaler ökade ytterligare.

Uppdaterat: 2022-12-19 09:43

Nåja, bilarna köptes ju med pengar som var betydligt mer värda då än idag så man ser nog till att bli kompenserad för detta plus lite till.
Banker är ju affärsdrivande företag och ingen välgörenhetsinrättning.
Leasingkontrakt kan ju jämföras med banklån och har man gett sig in i det utan att ha bundit räntan måste man ju vara beredd på att få ökade avgifter.
Men det är väl mänskligt att skylla sina egna misstag på någon annan.

Uppdaterat: 2022-12-19 10:18
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Undrar om de skenande räntorna kommer att döda privatleasingen? Underliga finansieringsformer har förekommit förr också, minns någon "strimlade lån" till fjällstugor på 70-talet?

Uppdaterat: 2022-12-19 11:28

Ja, i vart fall privatleasing av elbilar så länge dom kostar som dom gör. Däremot kanske leasing av småbilar kan överleva en stund.

Uppdaterat: 2022-12-19 15:09

Garanterat restvärde är ju den andra fördelen med privatleasing, så den kan nog fortfarande vara intressant, särskilt för okända märken som vill etablera sig.
Med ränteavdraget så blir det ju mer ekonomiskt att ta billån jämfört med leasing vid högre ränta, förutsatt att räntesatsen är densamma i båda fallen, men visst borde finansbolagen kunna låna upp till betydligt förmånligare ränta än en privatperson som tar lån med bilen som säkerhet?

Uppdaterat: 2022-12-19 16:43