Vi Bilägares forum

Stellantis: ”Finns inget alternativ till batterielbilar”

Stellantis: ”Finns inget alternativ till batterielbilar”

Den stora bilkoncernen Stellantis tror inte det finns något vettigt alternativ till batterieldrift under de kommande två decennierna.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-12-08 12:40

Kommentarer

Både bra och rimligt att inte alla går samma väg, när det börjar lukta sekt och alla springer i panik åt samma håll, det är då vi får problem.

Som vanligt bär inte alla ägg ligga i samma korg, hatten av till biltillverkare som vågar gå en annan väg, visst det kan bli flopp, det kanske också blir det enda som inte floppar! Och alla har inte samma förutsättningar, varken hushåll eller på nivån länder, just nu i Sverige som har en av världens stabilare elnät, vad vi vill tro iaf. Kanske ransonering av el genom nedsättning kan komma inom 1 månad, rätt trist situation om några år då om inga alternativ finns kvar till batteribilar, givetvis kommer det inte vara ett problem under de flesta dagarna av året, men det är just nu tveksamt att det är ett legitimt skäl att inte komma på jobbet, -nja tyvärr så han/hade jag inte råd att ladda bilen senaste veckan.

Min poäng: ett allternativ för alla är inte smart, lite som att alla bilar drivs av bensin (eller gas) men bensinen (eller gasen) tar slut, stängs av för att det är krig, låter inte (läs, lät inte rimligt) för ett år sedan, men vi får väl börja inse att allt kan hända. Flera parallella system är alltid bättre, knappast billigare och som sagt, några kommer att floppa. Inte allt förmån kör(har kört på E85, fler än jag minns hur det skulle bli etanolfabriker här och var och bättre både miljö och bidra till arbetsmarknaden...hmmm flopp.

Uppdaterat: 2022-12-08 13:21

Stellantis har valt en väg (el), snart kommer verkligheten ifatt och de kommer inse att man fortfarande kommer behöva tillvekra fossildrivna bilar.

Vänta bara 3-4 år så får vi se hur många beslut rivs upp för att man dels nyktrat till, men även för att det inte finns varken material, bränsle (el), eller för den delen infrastruktur för att tillgodose alla resor som BEHÖVER göras i varje medlemsstat i Europa.

Uppdaterat: 2022-12-08 16:07

Festligt med "hade inte råd att ladda elbilen för att ta sig till jobbet" när det trots de höga elpriserna, ca 3:50 kr/kWh på nätterna sista veckan, är billigare med el än bensin och diesel.
Elbilarna kommer att ta över, då man separerar produktionen av energi från konsumtionen av energi i dessa så kan man producera elen på många sätt och alla utom brunkol är bättre än förbränningsmotorbilar vars avgasrening inte fungerar på vintern.

Uppdaterat: 2022-12-08 16:21

Som vanligt så kommer det inte att finnas bara ett energislag för framdrivning av våra bilar - så har det varit under lång tid och så lär det förbli. Sen sker det absolut förskjutningar ifrån fossilbränsledrivet men att tro att det endast finns eldrivet om några år tror jag är en aning blåögt.

Uppdaterat: 2022-12-08 16:37

Elbilarna kommer vara det som gäller framgent. Varför ska till exempel elektriska lok ersättas med något annat som jämförelse. Vätgasen är en nischlösning men batteritekniken kommer utvecklas och bli bättre, var så säkra.

Uppdaterat: 2022-12-08 18:38

Dålig jämförelse med järnvägen som har funnits elektrifierad sen typ 40-talet men inte via batterier.
Sen får man inte glömma att det inte kommer att fungera med en enda lösning i alla delar av världen - och knappast inte ens i Sverige och för alla typer av behövliga fordon.

Uppdaterat: 2022-12-08 18:43

Vi får lite mindre utsläpp med elbilar.. men att det skulle innebära stora skillnader i utsläpp stämmer inte. Energi måste komma någonstans ifrån, och det har vi fått erfara att det kommer bli problem framöver. Hela världen skulle behövt utveckla kärnkraften över hela världen för minst 40 år sedan, så att vi idag hade haft fossilfria energikällor jordklotet runt.

Uppdaterat: 2022-12-08 22:18

Marknaden kommer få sitt behov av fossilbilar tillgodosett även om Stellantis väljer att enbart ha elektrifierat.

Uppdaterat: 2022-12-08 23:40