Vi Bilägares forum

Avstängning av forummedlemmar

Avstängning av forummedlemmar

Varför får Gäsp, som redan har fått sitt nick suspenderatunder en tid för brott mot forumreglerna, bryta mot forumreglerna en gång till, utan att någon ens höjer på ögonbrynen?

Forumets allra första regel är:

1.1 Medlemskap
För att kunna använda våra medlemsfunktioner och delta i forumets diskussioner krävs ett medlemskap på sajten. När du blir medlem behöver vi korrekt personlig information om dig och en fungerande e-postadress. Varje person får maximalt ha en registrerad användare. Du måste ha fyllt 13 år. Du får bara bli medlem i egenskap som privatperson.

Alltså:
"Varje person får maximalt ha en registrerad användare. "

Känner moderatorerna inte till forumets regler, eller vad är det frågan om? Kanske dags för avstängning på livstid?

.

Uppdaterat: 2016-03-03 18:06
Att tänka är stort: Att våga tänka annorlunda är ännu större.

Kommentarer

Var jag som startade den tråden om autobromsen just för att problematisera den och det ensidiga hyllandet av den. Men tror allt kom med där om man läser tråden så det behöver inte nämnas här. Problematisera handlar om en icke svartvit värld, för dom som inte förstår såna budskap så kan man bara vara för eller emot en företeelse. Det är ju också så att debatter bara kan uppstå om folk har olika åsikter i en fråga. Om man sen kan dra lärdom av vad man debatterar och senare kanske komma fram till en annan åsikt så är det ju ett tecken på att man är en tänkande varelse. Tyvärr blir det ofta en extrem prestige i såna debatter. Jag skrev flera gånger att jag var försiktigt positiv till autobromsen i den tråden men att det finns många frågetecken, trots det fick jag hela tiden påklistrat att jag var totalt emot den. Då tröttnar man.

Vet inte om Vi bilägare kan utvecklas och bli en plats där man kan debattera mer moget. Å andra sidan brukar folk inte intressera sig lika mycket då, det är tydligen pajkastning som driver intresse. Jag tror inte dom "sura gubbarna" på Vi bilägare är sämre än samhället i stort alls, man ser samma sak överallt nu. Våra politiker och våra journalister uppför ju sig ofta som barn i sandlådan, skvätter sand på varandra så mycket dom kan, och där kan man inte skylla på att anonymiteten är problemet.

En seriös debatt om autobromsen kan alltså förmodligen inte existera, eftersom blir det för hetsigt så urartar det (tråden stängs), blir det för lugnt så blir det ju ingen debatt pga bristande intresse och tråden dör.

Uppdaterat: 2016-03-01 20:38

Det gör ont att ha ett "horn i sidan". Det vet jag som har "föst kor" i min ungdom.

Uppdaterat: 2016-03-01 20:53
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Ja - du bör ju veta, "Thomas Möller"...:)

Uppdaterat: 2016-03-01 20:54

Pi, tänkte precis samma... :)

Uppdaterat: 2016-03-01 20:56

Heja alla er som respekterar regler ;-)

Uppdaterat: 2016-03-01 21:02

Vet inte varför jag kom att tänka på den här bilen.
http://youtu.be/mxuHYVmWlmU

Uppdaterat: 2016-03-01 21:03
Vidstige skrev:

Pi, tänkte precis samma... :)

And here we go again. Same precede as every time.

Uppdaterat: 2016-03-01 21:04
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!
christer_1 skrev:

And here we go again. Same precede as every time.

Jag tänkte faktiskt skriva nåt liknande som Pi skrev, därför skrev jag så.

Men vore tacksam om du slutar förfölja mig nu, ett par års förföljelse räcker tycker jag.

Uppdaterat: 2016-03-01 21:07
c k skrev:

Jag tycker också att det är utmärkt av moderatorn att skaffa rättning i skribentleden, mig inkluderad som för övrigt fick en tillrättavisning härom månaden. Tack! Jag vill dock ta tillfället i akt och verkligen berömma två av våra kunniga författare:
1. "MVH AL" därför att du verkligen besitter den stilistiska förmågan att ur ett såväl nationalekonomiskt sätt deskriptivt förklara varför det förhåller sig si eller så givet den statistik som du alltid baserar din emperi på. Dessutom är jag imponerad av din djupa insikt till trots kan komma ner till "statarnas" nivå och förklara komplicerade orsakssamband på ett lättbegripligt sätt. Jag uppskattar verkligen AL's kunskapsberikande inlägg.
2. Saabnisse är tillika en mycket påläst och klok Saabägare som verkligen besitter enorm såväl teknisk som praktisk erfarenhet av diverse bilmärken och har kommit fram till att Saab är ett bilmärke som tyvärr verkligen var, är och förblir ett underskattat bilmärke. Saabnisse är en den kloke "ugglan" som singlar ned ena visheten efter den andra från diskussionernas trädtopp varifrån du övervakar och tillrättavisar det som tillrättavisas bör.
Till dessa två kloka herrar finns tyvärr en och annan "tomte" vars existens jag ställer mig frågande inför varför de ännu inte har stängts av och då tänker jag främst på "märkespastorn / fanatikern" som ständigt och tröstlöst tjatar om fakta och fakta men har väldigt sällan någon enda fakta själv att komma med tillskillnad från "AL" som alltid och ständigt påvisar fakta i nästintill sina inlägg!

Fan det var väldigt klokt sagt. Heja c k

Uppdaterat: 2016-03-01 21:08
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Tur att Jes har "kompisar" som kan skriva åt honom skulle jag tro att Vår käre Pi menar ;-)

Uppdaterat: 2016-03-01 21:33

Mmmm, Deeds...:)

Uppdaterat: 2016-03-01 21:35

Va? Du frågade och jag förklarade.
Men för sakens skull låter jag någon annan moderator granska anmälan. :-)

Uppdaterat: 2016-03-01 21:45

Lägg av nu för fan.
Jag har inte ändrat något!
När man anmäler ett inlägg som du gjort så är anmälan gjord på det som skrevs.. Inte det som det ändrats till . Kan någon av mina kära moderatorkollegor kontrollera om inlägget är detsamma som står ovan?
Patetiskt!

Uppdaterat: 2016-03-01 22:29

Ser inget stötande i Deeds inlägg. Inte som det är nu i alla fall.

Uppdaterat: 2016-03-02 07:34
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tack Hacken. Nej jag har inte ändrat något i detta inlägg.
Jag ändrar dock ibland i mina vanliga inlägg men det är mest stavfel och meningsuppbyggnad.

Tror att herrarna i Tyskland har bestämt sig för att jag är boven i dramat och griper efter varje halmstrå de kan.

När ett meddelande anmäls så är det de ursprungliga inlägget som anmäls. Alltså den länken man klickar på visar vad som anmälts. Sen när man väl klickat på den och den är ändrad så står där helt plötsligt något annat.
Dock inte i detta fallet då jag inte ändrat något.

Uppdaterat: 2016-03-02 07:40

Har läst forumreglerna nu på morgonen. Under regelbrott står följande :

"3. REGELBROTT
3.1 Regelbrott, varningar och avstängning
Brott mot någon av ovanstående regler kan leda till avstängning. Vi reserverar oss även rätten att kunna avslöja användarens identitet (och/eller all övrig information vi har om användaren) till polis om vi anser det vara befogat på grund av användarens aktivitet på sajten."slutklistrat.

Sålunda kan ett regelbrott eller återkommande regelbrott leda till avstägning av medlem.
Vad jag förstår är det olika slags avvägningar, det kan vara en vecka eller inom någon annan tidsrymd.
Detta att en medlem skall stängas av permanent är ett för hårt straff, speciellt om avsättningen grundas, till viss del, på att vissa känner sig kränkta. Tycker att ViB inför tidsbegränsade avstängingar. Det går bättre i linje med den öppenhet som efterfrågas.
Är jag ensam om att tycka det?

Uppdaterat: 2016-03-02 08:04
Lås inga trådar.

Nej du har säkert ett par här som tycker som du... De som brukar klaga.

Vart har du fått att det handlar om kränkta personer?
Kan det vara så att det är moderatorer som gör sitt jobb?
Jes har varit avstängd här, inte en gång, inte heller två gånger utan MINST tre som jag känner till.
Om man efter tre gånger fortfarande inte fattar att man ska hålla sig till reglerna och respektera moderatorerna så har man inget här att göra.
Är jag ensam om att tycka så?!

Dom som saboterar kommenterar du aldrig men vi som försöker hålla forumet rent från bråkstakar kommenterar du konstant. Vill du, som du skriver, ha ett forum som fungerar så kanske du ska börja i rätt ände. De som förstör.

Uppdaterat: 2016-03-02 08:28
Deeds skrev:

Jag vet faktiskt inte hur ViB tänker hantera hans nya konton. Vi kan ju räkna med att han dyker upp igen.
Den som lever får se.. ;-)

Ganska komiskt att ingen mer än mig verkar reagera på att Jes faktiskt är kvar som medlem. Högst troligt att det är ett konto som tillhör Gäsp. Se http://www.vibilagare.se/users/jes

Uppdaterat: 2016-03-02 08:27
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.
John2008 skrev:

Ganska komiskt att ingen mer än mig verkar reagera på att Jes faktiskt är kvar som medlem. Högst troligt att det är ett konto som tillhör Gäsp. Se http://www.vibilagare.se/users/jes

Ja hans konto finns kvar men jag räknar med att det är spärrat. När han totalt ignorerade sin avstängning genom att helt sonika gå in på ett annat konto så blev redaktionen meddelad om detta och förhoppningsvis spärrade det kontot också.

Vad anser du om det som skrivs här? Det är bra om fler medlemmar säger sin åsikt.

Ni andra som varit med ett tag. Vad tycker ni? Nu är det ViB's beslut i slutändan men fortfarande intressant vad andra medlemmar tycker..

Uppdaterat: 2016-03-02 08:33

Men vad är detta att älta om?
Om jag har fest hemma och alla ni är där och någon av beter sig illa, slänger ur er massa skit eller kalla någon för massa dumheter så visar jag denne på dörren och det kan till och med vara så att jag inte bjuder in vederbörande på nästa fest.
Om vederbörandes anhang inte håller med mig så behöver de inte heller vara kvar!
Varför skall inte socialt uppförande vara lika på ett forum som det bör vara i verkliga livet?

Det här är ViB-Marias fest och vi är alla här för att snacka om bilar och sånt. Hon har ett par killar som skall hålla ordning på festen enligt uppsatta regler. Om man inte gillar reglerna är man fri att gå hem...
Väx upp!

Uppdaterat: 2016-03-02 08:34
*Robban

Man accepterar regelverket när man registrerar sig på forumet och det står tydligt att man kan bli avstängd efter att ha fått varningar. För mig är det solklart:
Följ reglerna eller sluta frekventera forumet.

Uppdaterat: 2016-03-02 08:42

Tack Robban och Mäkinen för era åsikter i detta.

Fler medlemmar som vill göra sig hörda? Passa på!

Är lite trött på denna häxjakt nu.

Uppdaterat: 2016-03-02 08:46

@EnannanRobban, det kan man väl tycka är rätt i sak, men det är knappast en smart strategi om man är en tidning/webbtjänst som lever på sina användare.

Uppdaterat: 2016-03-02 08:47
Swemba skrev:

@EnannanRobban, det kan man väl tycka är rätt i sak, men det är knappast en smart strategi om man är en tidning/webbtjänst som lever på sina användare.

Så om man är prenumerant så kan man begära att hemsidan accepterar att man beter sig [Redigerat//Deeds;) ] hur man vill? Kan det vara så att man tappar prenumeranter på att tillåta trollen vara här istället? Att man inte vill stödja en tidning som tillåter sådana dumheter?

Men det är intressant med andra infallsvinklar Swemba, absolut!

Uppdaterat: 2016-03-02 09:31

Ett hårt reglerat forum måste väl ändå vara bättre än ett nedlagt dito?

Vilket i förlängningen blir resultatet om tidningen måste ödsla resurser på att hålla vuxna karlar i örat...

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25
Deeds skrev:

Så om man är prenumerant så kan man begära att hemsidan accepterar att man beter sig som ett svin

Var det vad jag skrev?

Uppdaterat: 2016-03-02 08:54

Deeds, jag beundrar ditt tålamod och funderar på om du verkligen måsta förklara mer om vad som gäller :) Jag tycker det är självklart att den som har ett forum också bestämmer reglerna, åsikter om dessa kan man så klart ha men i denna tråden är det inte bara åsikter utan även en hel del pikar.

När man sitter bakom ett tangentbord så gäller det att tänka sig för, för det första så är det lätt att missförstå då man inte ser personen man debatterar med, därför kan ett skämt plötsligt tas på fullaste allvar, ett enda ord kan få ödesdigra konsekvenser och här räcker det ofta att utrycka sig lite luddigt eller felaktigt för att ett helt drev ska sättas igång,

Sidan domineras av två läger och sen finns det några neutrala, när ena lägret skriver något står alltid några andra redo att hoppa in, inte för att debattera utan mer för att stötta och slänga skit på det andra lägret, kanske är det helt naturligt att det blir så här och jag går nog själv i fällan att tycka att det känns bra när man får backup :)

För visst känns det bra att inte vara ensam, ta MVH AL och min oändliga debatt om Lexus design som exempel, allt började med att jag besvarade och försvarade en design där grillen var det som folk spydde galla på, i mitt första bemötande så gjorde jag misstaget att skriva att tack vare den här grillen har försäljningen ökat. Jag tog för givet att alla skulle förstå att det inte bara är grillen som säljer utan det man köper är en hel bil, så blev det inte och även om man förklarade ett flertal gånger vad jag menade så hängde många upp sig på just ordet grillen, det är då man inser att ett en enda mening kan få extrema konsekvenser, i detta fall 1000 tals inlägg där man hela tiden får försvara sig

Nu tycker jag ändå att både AL och jag höll oss hyffsat ifrån personpåhopp även om det var på gränsen ibland, däremot kommer det in många som inte gör det för debattens skull utan för att kasta en känga åt ena eller andra hållet och det är väl dessa som delvis förstör och även ger en hätsk stämning, att man plockar bort dessa är bra då de sällan tillför något till själva debatten.

Jag tycker ändå att nivån är okej men att det ibland blir lite på gränsen till personpåhopp och det balanseras lite väl på gränsen, men i stort sätt sköts detta på ett bra sätt, så fortsätt med ert arbete och förhoppningsvis blir vi alla lite bättre på sikt.

Och till oss som skriver, jag tror vi alla tjänar på om vi försöker tänka ödmjukare och istället för att ge tillbaka fråga hur menar du? hur tänker du? istället för att tala om hur den andra menar! eller hur den tänker! Det är ju trots allt bara den som skapar inlägget som vet :)

Tack för att ni står ut med oss !

Uppdaterat: 2016-03-02 08:57
Shogun skrev:

återigen så står det helt klart att VIB borde få möjlighet att kolla upp ip-adresser ....

IP-adresser är dynamiska för de allra flesta, så det går inte. Enda sättet att garantera unika användare är att börja kräva inlogg med Bank-ID.

Uppdaterat: 2016-03-02 08:57
Swemba skrev:

Deeds wrote:Så om man är prenumerant så kan man begära att hemsidan accepterar att man beter sig som ett svin
Var det vad jag skrev?

Nej det vet jag inte. Det är lätt att tolka det så.. Eller jag drog den parallellen.

Uppdaterat: 2016-03-02 08:59
Simon no1 skrev:

Deeds, jag beundrar ditt tålamod och funderar på om du verkligen måsta förklara mer om vad som gäller :) Jag tycker det är självklart att den som har ett forum också bestämmer reglerna, åsikter om dessa kan man så klart ha men i denna tråden är det inte bara åsikter utan även en hel del pikar.
När man sitter bakom ett tangentbord så gäller det att tänka sig för, för det första så är det lätt att missförstå då man inte ser personen man debatterar med, därför kan ett skämt plötsligt tas på fullaste allvar, ett enda ord kan få ödesdigra konsekvenser och här räcker det ofta att utrycka sig lite luddigt eller felaktigt för att ett helt drev ska sättas igång,
Sidan domineras av två läger och sen finns det några neutrala, när ena lägret skriver något står alltid några andra redo att hoppa in, inte för att debattera utan mer för att stötta och slänga skit på det andra lägret, kanske är det helt naturligt att det blir så här och jag går nog själv i fällan att tycka att det känns bra när man får backup :)
För visst känns det bra att inte vara ensam, ta MVH AL och min oändliga debatt om Lexus design som exempel, allt började med att jag besvarade och försvarade en design där grillen var det som folk spydde galla på, i mitt första bemötande så gjorde jag misstaget att skriva att tack vare den här grillen har försäljningen ökat. Jag tog för givet att alla skulle förstå att det inte bara är grillen som säljer utan det man köper är en hel bil, så blev det inte och även om man förklarade ett flertal gånger vad jag menade så hängde många upp sig på just ordet grillen, det är då man inser att ett en enda mening kan få extrema konsekvenser, i detta fall 1000 tals inlägg där man hela tiden får försvara sig
Nu tycker jag ändå att både AL och jag höll oss hyffsat ifrån personpåhopp även om det var på gränsen ibland, däremot kommer det in många som inte gör det för debattens skull utan för att kasta en känga åt ena eller andra hållet och det är väl dessa som delvis förstör och även ger en hätsk stämning, att man plockar bort dessa är bra då de sällan tillför något till själva debatten.
Jag tycker ändå att nivån är okej men att det ibland blir lite på gränsen till personpåhopp och det balanseras lite väl på gränsen, men i stort sätt sköts detta på ett bra sätt, så fortsätt med ert arbete och förhoppningsvis blir vi alla lite bättre på sikt.
Och till oss som skriver, jag tror vi alla tjänar på om vi försöker tänka ödmjukare och istället för att ge tillbaka fråga hur menar du? hur tänker du? istället för att tala om hur den andra menar! eller hur den tänker! Det är ju trots allt bara den som skapar inlägget som vet :)
Tack för att ni står ut med oss !

Jag har spenderat lång tid på sidan innan jag blev medlem så när jag blev moderator så visste jag vad jag gav mig in på. Jag har tex sett all skit som Hacken fått. Men det är bara att inse. Det finns alltid rötägg. Vi moderatorer kämpar på för att alla ni ska få ett forum där man vill vara kvar, där man vågar skriva ett inlägg utan att bli förlöjligad av några av de reliker som tror att forumet är deras.

Uppdaterat: 2016-03-02 09:04

Bra och konstruktivt inlägg Leif!
I fallet med Jes så kan jag tycka att det är han som skall rätta sig efter forumet och inte tvärtom. Om han märket att hans plumpa "humor" leder till att han blir avstängd så kan man tycka att han borde ändrat sin approach lite. Men inte.. och det har lett till att han blivit avstängd flertalet gånger.

En undran.. Vem har kallat honom för svin?

Uppdaterat: 2016-03-02 09:15
Deeds skrev:

En undran.. Vem har kallat honom för svin?

Deeds skrev:

Så om man är prenumerant så kan man begära att hemsidan accepterar att man beter sig som ett svin

Det är lätt att tolka det så.. Eller jag drog den parallellen. :-)

Uppdaterat: 2016-03-02 09:21

Även detta ämne blev tydligen totalt polariserat på ViB.
Är man inte för nolltolerans och diktatur på forumet så tycker man att alla ska få bete sig som svin.
Älskar man inte Toyota så hatar man Toyota över allt annat.
Älskar man inte VW så hatar man VW över allt annat.
osv.

Varför diskuterar vi någonting för överhuvudtaget? Finns det ens något att diskutera?
Handlar allt egentligen inte bara om att kriga? Toyota mot VW! Vi mot dom! Jag mot dig!

Nä, det är nog dags för en paus igen för mig ...

Uppdaterat: 2016-03-02 09:26
Swemba skrev:

Deeds wrote:En undran.. Vem har kallat honom för svin?
Deeds wrote:Så om man är prenumerant så kan man begära att hemsidan accepterar att man beter sig som ett svin
Det är lätt att tolka det så.. Eller jag drog den parallellen. :-)

Ahh.. oj då! En anledning att redigera mig själv tydligen. Dock så var det ett generellt uttalande och inte riktat mot Jes himself. Men point taken!
Sorry för den!

Uppdaterat: 2016-03-02 09:31

Det är säkert många som slutat att besöka detta forum på grund av att en del här bara håller på att skriva en massa dumheter samtidigt som andra forum är helt befriade från dessa provocerande inlägg som inte hör till debatten. Det är ingen mänsklig rättighet att få trakassera andra skribenter och därför är det bra att man stänger av de som tydligen inte blivit vuxna än. Jag och många andra har inga problem med det vi skriver här, även om vi inte tycker lika i olika spörsmål men därifrån är det långt till att trakassera andra här eller hur.

Uppdaterat: 2016-03-02 09:43
Elbil2
Prestigelös skrev:

Ett hårt reglerat forum måste väl ändå vara bättre än ett nedlagt dito?
Vilket i förlängningen blir resultatet om tidningen måste ödsla resurser på att hålla vuxna karlar i örat...

Precis så är det!

PREVIA skrev:

Det är säkert många som slutat att besöka detta forum på grund av att en del här bara håller på att skriva en massa dumheter samtidigt som andra forum är helt befriade från dessa provocerande inlägg som inte hör till debatten. Det är ingen mänsklig rättighet att få trakassera andra skribenter och därför är det bra att man stänger av de som tydligen inte blivit vuxna än. Jag och många andra har inga problem med det vi skriver här, även om vi inte tycker lika i olika spörsmål men därifrån är det långt till att trakassera andra här eller hur.

Du har helt rätt. Jag är också med i flertalet andra forum där nivån är ljusår bättre än här. Det är som sagt inte en rättighet att bete sig hur som helst här. Rätta in er i ledet eller move along!

Uppdaterat: 2016-03-02 09:48

Swemba, det var nyanserna och individuella åsikter jag just slog ett slag för. Men du har väl själv fallit i fällan att välja läger tycker jag. Bara kritisera det ena lägret samtidigt som du aldrig nånsin kritiserar nån eller något från ditt eget läger. Du blir då en del av det problemet som du själv nu kritiserar.

Vi bilägare är också lite av en miniatyr av samhällsklimatet i stort. Det är svartvita åsikter som dominerar (har nog aldrig varit mer sant än idag), det är också dom som engagerar till debatt. Vi måste alla rannsaka oss själva vad det är som drar intresse för oss. Jag tror detta har varit grundproblemet på Vib, samtidigt som det ju också då varit en anledning till att det är den bilsajt som det skrivs mest kommentarer och debatterats mest. Auto Motor o Sport liksom Teknikens Värld är närmst dött i jämförelse. Så är dom flesta svenska bilforum. Folk skriver tydligen inte så mycket om det inte finns lite irritation och spänning mellan deltagarna. Och dom flesta som letar information och får hjälp, skriver inte ens efteråt hur det gick.

Sen finns ju entusiastforum och märkesforum, men då blir det just mest bara likriktade åsikter, ingen mångfald. Fyller säkert sin funktion men blir rätt smalt. Jag var inne en sväng på ett Toyota forum, märkte snabbt att det var helt dött. En stor anledning till det var säkert att moderatorn var tvungen att godkänna kommentarerna en och en. Dom publicerades alltså inte på forumet förrän dom blev godkända och det kunde ta flera timmar, ibland mer. Så här måste man nog ge en eloge till Vi bilägares forum trots allt och kanske särskilt nu till Deeds som försöker hitta rätt balans.

Uppdaterat: 2016-03-02 09:52

Självklart skall man debattera, luften vara spänd osv. Något diktaturforum förespråkar jag inte. Jag vill att man följer reglerna, svårare än så är det inte.

Uppdaterat: 2016-03-02 09:53

Lite saklighet fodras tycker jag. Har sett forummedlemmar lägga upp smaklösa pornografiska bilder. Likaså forummedlemmar som registrerar sig och gör allt för att sabba, oftast med ett nick som är likt något som någon annan forumdeltagare har. Jag tycker det var bra att Vidstige och christer_1, fick komma tillbaka efter en kortare avstägning. När det gäller Jes så har några det svårt med hans , kallar det , ironi och lite underfundiga kommentarer. Att lägga in han i kategorin "svin" , visar bara att man är på den nivån, vilket man anklagar honom för. Det finns olika sätt att förstöra på forumet. Jag hävdar att det är en överreaktion när det gäller Jes. En tidsbegränsad avstägningning är mer relevant. Annars har jag inget emot den avstägning som gjorts på Uno och hans alias. Så för att klargöra, jag ser att vissa ska stängas av, dock inte alla.

Uppdaterat: 2016-03-02 10:33
Lås inga trådar.
Deeds skrev:

Självklart skall man debattera, luften vara spänd osv. Något diktaturforum förespråkar jag inte. Jag vill att man följer reglerna, svårare än så är det inte.

Det lät bra. Hoppas att det blir så också. Förespråkar fortfarande varningar och kortare utvisningar, som i sportens värld. Inte avstängningar på livstid. Jes har väl för fan inte dopat sig. Bara varit lite väl uppkäftig och vem har väl inte varit det? Säger som Jesus, den som är utan synd,kastar första stenen. Och det blir inte du ........ eller ....... Nä!

Uppdaterat: 2016-03-02 17:58
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Christer. Hade det varit första eller andra gången han blivit avstängd så hade jag också tyckt att tidsbestämt hade varit på sin plats. Men nu har han blivit avstängd ett flertal gånger utan att visa något tecken på att faktiskt förstå att reglerna är till för att följas. Trots att han vet varför han blivit avstängd innan så valde han att fortsätta på inslagen linje och visar då att han helt saknar respekt för de regler som satts upp. Då är han inte längre välkommen här. Det är säkerligen inte hela världen för han att han inte får vara med här. Har går nog inte under av sorg. Dock kan det bli svårt att hitta ett forum som tillåter att folk beter sig hur som helst.

Uppdaterat: 2016-03-02 18:48

Och nej jag är inte utan synd men om jag blivit avstängd och sen fått komma in igen så hade jag inte begått samma misstag igen.
Vissa lär sig av sina misstag, andra inte

Uppdaterat: 2016-03-02 18:50
Deeds skrev:

Och nej jag är inte utan synd men om jag blivit avstängd och sen fått komma in igen så hade jag inte begått samma misstag igen.
Vissa lär sig av sina misstag, andra inte

Skall försöka att "hålla mig i skinnet".

Uppdaterat: 2016-03-02 19:09
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Härligt!
Du har självklart rätt till din åsikt och jag respekterar vad du tycker men både du och jag har i och med att vi registrerat oss på denna sida gått med på att följa de regler som ViB satt upp. Tills dess att reglerna ändras så kommer vi moderatorer försöka upprätthålla dom på bästa sätt, om dom kommer ändras vill säga.

Uppdaterat: 2016-03-02 19:17
Deeds skrev:

Självklart skall man debattera, luften vara spänd osv. Något diktaturforum förespråkar jag inte. Jag vill att man följer reglerna, svårare än så är det inte.

Fast i praktiken är det nolltolerans mot reaktioner och inte provokationer plus att det finns en regel som trumfar alla andra - Regel 2.5 - att en moderator godtyckligt kan radera kommentarer (och stänga av användare?) utan närmare förklaring ... vilket också ofta sker.

Uppdaterat: 2016-03-02 19:30

Nej det är nolltolerans mot personpåhopp, trakasserier samt inlägg som postas enbart för att provocera. Att man tappar humöret över att någon repeterar saker innebär inte att man måste reagera på ett sådant sätt att man måste trycka ner vederbörande!

Uppdaterat: 2016-03-02 20:20

Nej vi kan inte stänga av användare.
Har aldrig kunnat. Beslutet ligger alltid hos ViB. Vi delger de "bevis" vi har. Kan vara i form av tex. Screenshots. I de flesta fall så har ändå redaktionen hängt med i svängarna så att man kontaktar dom ang något kommer sällan som en överraskning för dom. Men istället för att skriva en massa klagomål här så år ni hjärtligt välkomna att maila redaktionen och berätta hur illa vi moderatorer sköter oss. Hur vi är så kränkta att vi raderar alla inlägg från folk som vi stör oss på för att det får oss att känna oss mäktiga. Det är ju just därför vi fått denna rollen, inte för att försöka hålla forumet på en nivå som attraherar folk istället för att skrämma bort. Visst några blir bortskrämda för att de inte får "skämta" på andras bekostnad men det är ett pris ViB får betala. Det genererar säkerligen fler i slutändan. Ni är få som tycker att detta är ett problem.
Regel 2.5 finns i dom flesta forum. Skulle vi behöva förklara varje gång så skulle varje tråd balla ur av , denna gång, "kränkta" författare. Det är inget ovanligt att moderatorer har denna regel i ryggen.

Uppdaterat: 2016-03-02 20:29

Helt rätt att stänga av denna person permanent. Det handlar ju om upprepade grova förseelser trots ett antal varningar och avstängningar som han uppenbart inte tagit någon lärdom av utan har fortsatt att strunta i. Respekterar man inte de forumregler som ViB naturligtvis har 100% rätt att kräva att vi användare följer så får man söka sig till något annat hörn av cyberrymden... . Troll finns på alla forum och denne man var ett av ViB:s värsta. Nu finns det ju några till här också även de uttrycker sig lite mera rumsrent... , syftet är dock detsamma; att provocera, trakassera och idiotförklara de som inte tycker "rätt". Fler borde bannas eller åtm. redigeras mkt hårdare enligt mig och då skulle vi få en trevligare atmosfär och fler "normala" skulle bidra mer. Själv är jag dock j-vligt less på tjafset och skriver väldigt lite numera men jag är dock fascinerad av hur länge detta har fått fortgå.

Dock all heder till till Deeds som sedan han kom in verkligen har tagit tag i detta trots den skit han får av ett fåtal. Övriga moderatorer verkar ju också ha ryckt upp sig efter hans entré!

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

Rålle G. Det e inte svårt att räkna ut vem du menar o sånt baktalande tycker jag är förjävligt. Det om nåt borde göra att du stängs av. Har sett det på flera ställen nu. Du o nån annan pellejöns som älskar peugeot klarar inte en seriös diskussion med en viss person (AL). O då sitter ni o försöker förbjuda han att skriva. Fördjävligt o fruktansvärt svagt. Jag hoppas Deeds o Hackenbush inte låter sej påverkas av sån propaganda. Jag har anmält Rålles påhopp o tänker baskemej kontakta Vibilägare om ni inte lägger ner dumheterna.

Uppdaterat: 2016-03-02 21:39

Vi påverkas inte, det kan jag lova. Dock ser jag ingenstans att Rolle nämner Al? Han snackar väl om den numera avstängde? Sen att det finns fler som skulle behöva en avstängning håller jag med om men det är inte vi moderatorer som bestämmer.
Sen är ditt inlägg inte speciellt mycket bättre då du attackerar Rolle så som du anser att Rolle attackerar Al ( som jag inte förstår hur du fick till)
Tagga ner några hekto, jag är säker på att Al kan ta en en liten kick i sidan om det nu är så. Han är nog van ;-)

Uppdaterat: 2016-03-02 21:52