Vi Bilägares forum

Kämpade i ett år – vann mot parkeringsbolaget

Kämpade i ett år – vann mot parkeringsbolaget

Kim visste att boten var felaktig. När han vägrade betala blev han stämd – och vann.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-10-26 12:30

Kommentarer

Kul att läsa sånt här, de där parkeringsbolagen är rena skurkar. Vet inte hur många gånger man läst om liknande, hur folk överklagar en uppenbart felaktig bot, visar att de har betalat med bilder på kvitto eller annat som styrker, men parkeringsbolagen vet att folk inte gärna vill ta det till rätten, så då försöker dom tvinga folk att betala genom att hellre ta det till rätten.

Uppdaterat: 2022-10-26 17:32
- Peugeot e-208 GT 2022

Synd bara att inte domstolarna trycker till parkeringsbolagen hårdare, att det verkligen kostar för dem att driva det så långt. Det är ju uppenbart att personen i fråga gjort rätt för sig, eller i alla fall försökt så långt det är rimligen anses möjligt att göra det. Parkeringsbolagen med deras egna inkassobolag Hojab agerar rent oprofessionellt och nästan gangster-aktigt mot "kunder".

Har man råkat ut för en bot, rätt eller fel utfärdad och du betalt den, så försök att ringa dem och få se bilden de tagit på din bil, GDPR skiter de fullständigt i, så även allt hantering av bilderna. Registreringsnummer faller nämligen under GDPR. Man är som "kund" väldigt liten, och har väldigt dålig koll på hur ens uppgifter hanteras, när man begär ut dem eller ber dem radera samtlig info om dig blir det tyst. Oftast hotas man med Inkasso om man inte betalar innan man bestrider "boten" som egentligen är en faktura.
Gangsters är vad de är.

Uppdaterat: 2022-10-26 18:39

Tack och lov har jag aldrig råkat ut för en felaktig bot.
Har fått parkeringsböter två gånger i mitt liv och båda gångerna var det tydligt att jag gjort fel så självklart betalar man och går vidare.

En gång med relativt nytaget körkort där jag parkerade i Visby utanför nåt shoppingcenter och hade helt missat att jag ställt mig på en parkering avsett för buss.

Andra gången var för bara ett par-tre år sedan när jag parkerade på sidan av gatan mot färdriktningen.
Om jag ska vara helt ärligt så visste jag inte ens att det inte var tillåtet, men där fick man lära sig nåt.

Uppdaterat: 2022-10-26 19:11
- Peugeot e-208 GT 2022

Parkeringsbolag = Diktatur!

Uppdaterat: 2022-10-27 01:40
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Parkeringsbolag är ingen myndighet och kan inte utdöma några böter.
De har rätt att begära avgifter för parkeringen och om den inte stämmer tillkommer en tilläggsavgift och det är den som felaktigt kallas för böter.
Men det är viktigt att komma ihåg att det normalt inte är något brott att parkera fel om det inte sker avsiktligt för att t.ex. förhindra passage, då kan det bli ett myndighetsärende och straffbeläggas.
Parkeringsavgifter behandlas som vilken räkning som helst, det är först vid tvist som det kan gå till domstol.
Men som framgår av artikeln gäller det att ha täta bevis för att man ska vinna denna tvist.

Uppdaterat: 2022-10-27 09:17
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre