Vi Bilägares forum

Ökad risk för dieselbrist – kan bli ännu dyrare i vinter

Ökad risk för dieselbrist – kan bli ännu dyrare i vinter

Den så kallade vinterdieseln är mest utsatt, skriver Energimyndigheten.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-10-19 16:56

Kommentarer

Det är riktigt att kritiken härstammar från Carl-Oskar Bohlin. Och därmed är det ju inte sant,eller? Är reservkraften reserverad? Är Kärnkraftverken igång?

Även om kritikern för ett politiskt resonemang så betyder inte det att han har fel. Han bekräftar ju tvärtom snarare tesen om att (s) är maktfullkomliga- och ger konkreta exempel på det som vem som helst kan ta del av via en vanlig dagstidning.

Att Axa sedan har sin sedvanliga trotsålderliknande retorik i området är ju inte unikt för denna tråd. Det är tvärtom ett vanligt kännetecken för hans framfart här i trådarna. Det är väl därför han också här hänvisar till förskolan eftersom det är på den nivån han vill ha debatten.

Men åter; makten framför allt. Nu har vi ingen reservkraft aktiverad, kärnkraften är nedlagd och dieselpriserna slår alla rekord. Och det är priset folket nu får betala för att ha (s) vid spakarna (förutom att det dessutom drar isär samhället -även där har nutida (s) varit osedvanligt duktiga -åter med makten som drivande kraft.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-25 21:00
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
Pi skrev:

A.L - det blev nog kämpigare för dig än för oss som ifrågasatt ditt påstående. Men det är som vanligt - alla andra har fel.

Ett påstående som inte stämmer särskilt väl in på argumentationsanalysens grundsatser.

Jag ser inga hinder i att bli ifrågasatt. Men argument som förskola och att jag har fel bara för att man måste säga emot för sakens skull är inte direkt övertygande.

Resultatet är ju dessutom solklart. Elräkningen landar strax i både din och min brevlåda. Och den hamnar även i bolagens styrelserum. Där hade den inte behövt hamna om vi haft en regering som inte sätter sin makt framför folkets väl och ve.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-25 21:06
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Som vanligt spyr AL galla så fort möjligheten ges.
Att S med flera har haft en klimat och miljöpolitik som inte faller AL och andra i smaken är en sak. Att S och övriga i förra regeringen skulle ha en dold agenda som övergångsregering är befängt och visar hur lite AL vet kring politik och styrning. Den avgående regeringen fattar inga viktigare beslut av praxis. Man håller båten flytande. Det är den nya regeringens uppgift att styra båten.

Men naturligtvis kommer ett stolpskott från M med ogrundade anklagelser. Han kanske istället skulle fundera på vad partikamraterna med bihang sysslar i Norrtälje. Det kan man kalla hybris, vilket vi kommer fortsätta se exempel av under mandatperioden.

Under tiden får väl AL fortsätta med sina spydigheter och sprida osanningar som ett litet ryskt nättroll.

Uppdaterat: 2022-10-25 21:31

Axa; det finns i princip inget i regeringsformen som formellt sett hindrar en avgående regering att fatta beslut som säkerställer en fungerande energiförsörjning. Att Axa driver det dit visar ju just att han inte riktigt har kollat upp det han uttalar sig om,.

Så den där påstådda kompetensen får vi nog förpassa till samma papperskorg där vi även lade Axa:s tidigare påståenden om prognoser -som inte låg långt ifrån den ryska trolleriverkstaden och som var direkt skrattretande;-)

Övrig rappakalja placerar vi således bredvid alla andra ogrundade påståenden. Och det börjar nu bli trångt i den papperskorgen;-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-25 21:51
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Vi får se hur länge det håller med de brunblåa tomtarna som inte verkar ha en aning om grundlagarna i landet mot bakgrund av de lagändringar, som de lurat i folk att de kan göra. De blåbruna tomtarna är en belastning för Sverige när vi börjar jämföras med Polen och Ungern i utländska medier. Av praxis fungerar den avgående regeringen som en ren expeditionsministär till dess att den nya tillträtt, lägg ner sagostunden kring detta AL och sansa dig i diskussionen.

Uppdaterat: 2022-10-25 22:23

AL
Regeringsform vs praxis?
Vad skrev jag ovan?

Som vanligt bjuder du på en hel del tokstolleri när du själv visar bristande kompetens på området.

Uppdaterat: 2022-10-26 00:11

Som sagt. Det finns inget i regeringsformen som hindrar. Axa har läst på nätet om praxis, men inte heller den hindrar att man tillser att energisystemet fungerar över vintern, snarare tvärtom.

Papperskorgen som sagt…

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-26 06:51
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

J.L. Det är en intressant liknelse du gör.

Jag undrar om Göran Persson hade hållit med dig om att ignorera behovet av elförsörjning med hänvisning till praxis. Svaret på det är nämligen nej. Det är inte praxis att ignorera basala behov, inte ens för ett maktfullkomligt parti. Vad man pysslar med är ren spelteori.

Däremot är vi överens om att brunrockarna (eller rättare sagt f.d sossar)tillhör samma extremism som både tokstollarna och kommunisterna. Och denna falang av extremister har nu 115 mandat. Tycker J.L det vittnar om att de etablerade partierna gjort ett bra eller dåligt jobb?

Det finns dock en hel del internationell forskning inom området. Hör av dig om du vill läsa mer så bistår jag gärna med lästips.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-26 08:07
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Det börjar bli alldeles uppenbart att ALs politiska agenda är att spy högerpropaganda. Bor det en liten fascist i AL? Skulle inte förvåna mig med tanke på ALs språkbruk.

Uppdaterat: 2022-10-26 08:12

Ja du Axa, det här med politisk teori är nog inte ditt bord lika lite som att du har koll på regeringsformen.

Kritik mot dåligt fungerande system har alltså inget med fascism att göra. Det har du missförstått även det

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-26 08:22
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

A.L skrev:" Ja ytterligheter har haft en utpressningssituation under en herrans massa år i Sverige. Redan i mitten av 2000-talet fick tokstollarna igenom en rad dåraktiga förslag enkom för att de kunde pressa ansvarig regering. Och spektaklet fortsatta sedan med Löven."

Och nu kommer SD att pressa den nya högerregeringen dit den vill, så vi får se vart detta leder till. Blir nog lika svårt för Kristersson att få genom sin politik som det har varit för Löven och Andersson. Sedan sitter det nog inga f.d. sossar i ledningen för SD, det är nog mest nazister i kostym A.L.

Uppdaterat: 2022-10-26 11:41

Kopplingen mellan SD och före detta sossar gällde väljarna. Det är väljarna som utser sin representanter i parlamentet. Och då består huvuddelen av SD:s väljarskara av före detta (s).

Tittar man i partiprogrammet ser man också varför. Där finns stora likheter mellan (s) på 80- och början av 90-talet och dagens SD, särskilt i synen på arbetsmarknad, social välfärd samt migration. SD är därför en slags missnöjesyttring av (s) (och övriga partier som inte fångar upp denna väljarström) och det har förstärkts av både mp och de nyliberala tankar som (c) kommunicerat under 2010 och framåt.

SD;s framgångar symboliserar därför (s) misslyckanden, och taktiken att brunsmeta,ignorera och skrämmas istället för att diskutera sakpolitik har misslyckats kapitalt. Men jag antar att (s) varit oroliga allt sedan Reinfeldt pratade om att öppna era hjärtan och den effekt det gav i väljaropinionen

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-26 13:44
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Suck. AL, förstår du begreppet praxis? Och inom ramen för detta övergångsregeringens uppgift?

För övrigt, arbetar du med verkställandet av politiska beslut eller har insyn i hur den processen faktiskt fungerar? Eller hur arbetet på regeringskansliet fungerar?

Uppdaterat: 2022-10-27 00:45

Axa: Det finns inget i svensk praxis som hindrar den avgående regeringen att vidta nödvändiga åtgärder för att säkra basala behov (el räknas dit) över vintern. Det påpeka också mycket riktigt av oppositionen i artikeln ovan. Samma sak gäller vid andra extraordinära omständigheter där det krävs ett fullgott regeringsarbete.

Axa: s prat och påhitt om praxis tycks ju dessutom inte gälla för (s) eftersom de trots allt har (efter påtryckningar) gjort något i alla fall, men givetvis inte tillräckligt.

Så lägg ner det argumentet min vän. Det faller på sin egen orimlighet och har inte stöd i vare sig regeringsformen eller i de dokument som reglerar dess tillämpning

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-27 13:04
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Du gör en massa hänvisningar men utan att ange källa. Vad har S gjort i övergången som du tycker är anmärkningsvärt? Vad är det för dokument du pratar om?
Det blir lätt till att ordbajsa när man egentligen inte vet, eller?

Uppdaterat: 2022-10-27 19:10

Axa läste tydligen inte debattartikeln i Aftonbladet ordentligt, om ö.h.t. Lika lite tycks han ha koll på regeringsformen och dess bakgrundsarbeten -kanske på grund av motsvarande dysfunktionella attityd som han uppvisar i sina svar på min kritik.

Ty då hade han upptäckt att hans prat om praxis inte är relevant. Axa gömmer sig bakom det utan att ö.h.t kunnat motivera på vilka grunder det skall praktiseras och inte. Argumentet saknar därför grund.

Det finns inget formellt skäl att ignorera behov av en fungerande elförsörjning Axa. Det är ditt eget påhitt. Att du skulle medge det är dock omöjligt i ditt fall, eftersom du av tradition alltid behöver ha en rakt motsatt uppfattning -oavsett hur orimligt det är.

Jorden är inte platt min vän och behovet av att starta upp reservkraften är monumentalt. Ignorerar man det så missköter man sitt uppdrag, även om man blivit uppsagd av väljarna!

MVH AL

Uppdaterat: 2022-10-28 09:49
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Men A.L, vilka kraftreserver tänker du på?
Karlshamnverket har väl varit igång sedan i somras. Men det är väl mer för att det är en bra affär för Uniper.
Men effektreserven är onekligen stramt reglerad, så skulle vara intressant att du redogör lite mer för vad det som är det monumentala behovet och hur det skall startas upp.

https://www.svk.se/aktorsportalen/bidra-med-reserver/om-olika-reserver/effektreserv/hantering-av-effektreserven-vintern-2020-2025/

Jag tror inte det är möjligt att hantera det som effektreserv, men däremot som en del av ordinarie kraftförsörjning, då är det väl Stenungsund som borde dammas av och köras för ordinarie kraftförsörjning.

Uppdaterat: 2022-10-28 10:36

AL
Att jag är syrlig är för att du fortfarande är för inkompetent att förstå praxis. Rådande praxis är utifrån respekt för tillträdande regering. Men sådant kanske varken du eller högersmörjan inte förstår sig på.

Uppdaterat: 2022-10-28 15:52