Vi Bilägares forum

Nya siffror: Sverige kan ha nått ”peak laddhybrid”

Nya siffror: Sverige kan ha nått ”peak laddhybrid”

Toppen kan vara nådd för laddhybriderna på den svenska marknaden. Trenden att de laddbara hybriderna blivit populärare för varje år kan vara bruten.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-09-05 12:20

Kommentarer

Det kommer uppstå en "mättnad" på ladd-hybrider och elbilar framåt. Det kommer antagligen också bli problem på begagnat marknaden, när vissa grupper kommer leta begagnade bilar av en viss typ. Skulle inte direkt bli förvånad också om det kanske blir så konstigt att utbudet blir skevt och begagnat köpare får problem att hitta rätt typ av bilmodell som de skall köpa. Allt detta bygger jag på min idé om att elen blir dyrare, alla kan inte heller ladda hemma osv.

Uppdaterat: 2022-09-05 12:53

Tror snarare att det beror på bilbrist. Väntetiden idag är extrem, och bilarna har bilvit hiskeligt dyra sett till vad deras dito fossildrivna mildhybrid-varianter kostar. Privatköpare ser ju till ekonomin, förmånsbilstagarna är bundna av avtala och policys som företaget har (om man inte är egen vill säga).

Tror inte alls vi sett peak för laddhybrid. Det är det bästa av två världar och tror snarare tvärtom, vi kommer få se fler typer av laddhybrider. Varför inte som BMW:s I3- med Rex-motor. Lite större tank på den, säg 30-40 liter och man är hemma.

Uppdaterat: 2022-09-05 14:01

Inte så konstigt. Ska man åka elektrifierat så är det bättre med bara el. En laddhybrid har betydligt fler felkällor än vad en ren förbränningsmotorbil eller elbil har. Bättre att välja det ena eller andra!

Uppdaterat: 2022-09-05 18:50

Hybrider är hopplöst döda. Vad som gäller är enbart ren eldrift.

Uppdaterat: 2022-09-05 23:09

Just nu finns det skäl till hybrid, då för en rimlig budget, får man en bil som är bra som BIL (design, känsla i inredning ergonomi och förfining för att nämna några). Elbilar som är som en BIL är svindyra.
Tex EQE, Taycan tex har förfining som är bra nog.
Tesla 3 och andra för 5-700k är inte jätteimponernade i förfining.
Tycker jag.

Uppdaterat: 2022-09-06 19:00
Gillar kurvor och rondeller