Vi Bilägares forum

Kristdemokraternas nya körkort svårt att få igenom

Kristdemokraternas nya körkort svårt att få igenom

Kristdemokraternas förslag om att tillåta 16-åringar ta körkort för vanlig personbil på landsbygden blir svårt att få igenom, enligt Transportstyrelsen.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-08-29 06:00

Kommentarer

Ett vanvettigt förslag som lyckligtvis inte kommer gå igenom.

16-åringar skall inte köra personbil. Ja, det skall egentligen inte 18-åringar heller (särskilt inte om de är av manligt kön).

MVH AL

Uppdaterat: 2022-08-29 06:55
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

16-åringar är verkligen inte mogna nog för att få köra personbil.

Uppdaterat: 2022-08-29 07:17
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

KD måste uppenbarligen ha missat all forskning inom detta område.

Uppdaterat: 2022-08-29 07:37

Usa har denna åldergräns för att ta körkort och någon som jämfört statistiken vs Europa?

Uppdaterat: 2022-08-29 07:51
Elbilar

Även om det är svårt att jämföra rakt över (trafikmiljön skiljer sig åt), också i USA är unga förare överrepresenterade bland olyckorna och det är de vanliga faktorerna som ligger bakom. D.v.s högre risktagande och förekomst av alkohol och andra droger - dessutom ofta i äldre och sämre fordon till råga på allt.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-08-29 07:57
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Det här är ju andra tråden i samma ämne.
Så här skrev jag i det första:
"Men det är egentligen ingen dum idé’, naturligtvis kommer inte alla 16-åringar att kunna få körkort, det måste naturligtvis först göras en noggrann lämplighetsprövning, något som borde göras även nu när det gäller körkort för A-traktor.
Utvecklingen sitter inte enbart i åldern, det är ju inte säkert att en 18-åring är mer lämpad att köra bil än en 16-åring.
Sedan har jag sedan länge önskat samma typ av markering som förekommer i Storbritannien där ett stort tydligt L visar att här kör en gröngöling."

Sedan kan tilläggas att det inte är hela USA som tillåter 16åringar att ta körkort, det skiljer väldigt mellan staterna, samt att det i många stater är avsevärt enklare att få både körkort och vapen än i Sverige!

Uppdaterat: 2022-08-29 08:59
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Som vanligt är det ett trafikfarligt - urkorkat, vanvettigt populistiskt vallöfte från KD som desperat försöker vinna unga röster dock inte de under 18 år som ändå inte har rösträtt.

Uppdaterat: 2022-08-29 11:43

Det finns många mindre bra underbyggda förslag från politiska partier nu innan valet.
Att faktagranska tar tid, hinns det ens med innan valdagen?
Under Utfrågningen av svt för en vecka sedan så kom det ju fram att ett påstående inte nödvändigtvis behöver vara sant för trummas ut. Det är för att "göra en poäng". Sant eller falskt kvittar.

Uppdaterat: 2022-08-29 14:23
McTar skrev:

Under Utfrågningen av svt för en vecka sedan så kom det ju fram att ett påstående inte nödvändigtvis behöver vara sant för trummas ut. Det är för att "göra en poäng". Sant eller falskt kvittar.

Tyvärr vet politikerna att svenska folket är rätt obildade och lättledda = ljuga gå bra!
Vi får tyvärr skylla oss själva, folket väljer ju.
Hade önskat att läget var annorlunda men politikerna inser att de når framgång på detta sätt.
Under tiden raseras landet. Tragiskt.

Uppdaterat: 2022-08-30 06:05
Gillar kurvor och rondeller

Jag har sagt det många gånger förr men det tål att upprepas - ni som klagar så bittert på våra politiker - varför engagerar ni er inte själva politiskt så att ni kan göra en verklig skillnad och inte bara sitta vid tangentbordet och spy galla över de som faktiskt försöker - oavsett vilka partier de tillhör.
Sen måste man ha klart för sig att vallöften är inga egentliga löften såvida inte ett parti själva får egen majoritet - vilket knappast kommer att ske. Man får se det som en inriktning som man sen måste mala i samverkans-kvarnar tillsammans med sina kommande samarbets-partier. Fast många tror uppenbarligen att alla vallöften per automatik kommer att genomföras om ens eget parti hamnar i majoritets-gänget.

Uppdaterat: 2022-08-30 08:53

Orealistiska vallöften ges för att få röster.

Uppdaterat: 2022-08-30 09:54
Lås inga trådar.

Pi, många som skriver kanske är politiskt engagerade, denna artikel handlar om ett förslag från ett politiskt parti och detta är ett diskusionsforum, hur ska vi få en diskusion om vi inte får ha åsikter om politiken i denna artikel? Däremot är det för mig viktigt att det sker på en bra nivå, inga personangrepp på någon av oss här eller politiker.

Uppdaterat: 2022-08-30 13:02

Stefan
Tyvärr är tongångarna kring politiker här på forumet även representativt för det som händer i övriga samhället. Det är mycket gnäll på politiken men allt färre som engagerar sig politiskt.

Uppdaterat: 2022-08-30 19:27

Tror inte på att "många" i detta forum är politiskt engagerade. Så jag håller absolut med Axa i hans inlägg ovan. Och visst kan man diskutera sådana här frågor men som Stefan skriver - det skall vara en "bra" och trots allt respekterande nivå utan grova personangrepp.

Uppdaterat: 2022-08-30 20:41
Axa skrev:

Stefan
Tyvärr är tongångarna kring politiker här på forumet även representativt för det som händer i övriga samhället. Det är mycket gnäll på politiken men allt färre som engagerar sig politiskt.

Jag var aktiv (fritidspolitiker) men hoppade av, kunde inte stå för den moral som jag efterhand såg fanns i politiken lite dold under ytan (sko sig självt, sin grupp - före de man företräder och före landet)
Mina erfarenheter färgar troligen den krassa syn jag har på dagens situation.

Kom hem o berättade avhoppet för min sambo som sa ”överdrifter”.
Hon engagerade sig senare och ännu senare sa ”du hade rätt, förstår nu” då hon hoppade av.

Ska säga att de flesta är idealister med ädla motiv, all heder till dom!!
Men dom få andra tenderar att dominera agendan.
Som de få stökiga eleverna i klassen om ni minns er skoltid

Uppdaterat: 2022-08-30 23:40
Gillar kurvor och rondeller