Vi Bilägares forum

Mobilapp med fartkamera retar upp bilister

Mobilapp med fartkamera retar upp bilister

Utvecklarna bakom en ny app som gör privatpersoner till ”gående fartkameror” hotas av förbannade bilförare.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-04-12 10:08

Kommentarer

Appen heter "Speedcam Anywhere" och är inte tillgänglig i Sverige för android (ännu).
Intressant idé eftersom folk som klagar på att det körs för fort i bostadsområden etc ofta får höra att det är vanligt att man överskattar hastigheten på passerande fordon. Vore kul att faktiskt kunna mäta på ett enkelt sätt, om appen funkar som utlovat.

Uppdaterat: 2022-04-13 09:25

Visst boffe, jag bor i ett litet villaområde där vi har satt in väg gupp för att få ned hastigheten. Inte hjälper det, vissa människor struntar fullständigt i de regler som finns, de har ju bråttom på morgonen och på eftermiddagen. De ska ju lämna och hämta på dagis, så det är panik. Inte vill jag börja agera "En man som heter Ove" i området påklädd med denna app. Men appen kanske kommer till pass för andra.

Uppdaterat: 2022-04-13 13:59

"Fotgängare" nej, det kommer nog mest locka till sig en viss typ av människor som vill ut och leka poliser provocera folk.

Uppdaterat: 2022-04-13 17:26

Väldigt belysande är vad en god vän polis har berättat: De får ofta begäran från småbarnsföräldrar att ha hastighetskontroller speciellt vid 30-sträckor vid skolor. Sedan när de väl sätter upp kontrollerna så är det just dessa småbarnsföräldrar som åker fast. Många stressade småbarnsmammor som blir av med körkorten.

Uppdaterat: 2022-04-14 21:04