Vi Bilägares forum

Klimataktivister stoppade trafiken på E4

Klimataktivister stoppade trafiken på E4

Andra gången på en vecka som personer blockerade vägbanan i morgonrusningen.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-03-30 09:21

Kommentarer

Ja det är förfärliga krafter som är lösa. Fascismen går igen, fast denna gången i gröna kläder.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-30 09:25
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

AL
Även om jag håller med om att gruppens aktiviteter inte är i linje med de skyldigheter som är ifråga om demonstrationsfriheten så blir kopplingen till fascismen löjlig och påvisar okunnighet.

Varenda rapport från europeisk underrättelsetjänst inklusive den svenska framhåller högerextrema krafter som de med störst våldskapital, mest våldsbenägna och störst hot mot demokratin.
Klimataktivisterna i det här fallet tillhör knappast denna grupp.

Det blir ju alldeles tydligt att att du slänger ur dig begrepp och påståenden utan att ha koll.

Uppdaterat: 2022-03-30 09:42

@AXA, naturligtvis är facism långsökt men sen har du fel om vad säkerhetstjänsterna sätter högst på hotlistan, det är islamism.
I Sverige står sen militanta djurrättsaktivister för en mycket stor del av hot, skadegörelse och även våld följt av AFA.

Uppdaterat: 2022-03-30 12:09

Ja nåväl. Det finns studier inom området. Och de ger ett stöd för att vi har en växande andel gröna fascister i samhället.

Att det sedan finns andra krafter är en annan diskussion. De sitter ju inte riksdagen och utövar inflytande - apropå att ha koll. Ganska typiskt för en del att försöka relativisera bort den dörr som öppnats upp genom att hänvisa till vad andra pysslar med.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-30 12:35
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

1965
Jasså? Är det någonting du hittar på nu eller har läst på Flashback?

Uppdaterat: 2022-03-30 14:44

Gödselspridare är ett befogat begrepp vad gäller AL…

Uppdaterat: 2022-03-30 15:02
Axa skrev:

Gödselspridare är ett befogat begrepp vad gäller AL…

Lågbegåvad kommentar.

Skall vi ta en diskussion om ämnet eller kasta skit på varandra?

Det är ju inte grundläggande matematik den här gången Axa, så förhoppningsvis förmår du klara debatten denna gång, eller?

:-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-30 16:00
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Jasså, så att använda begreppet tokstolleri och annat om andra är ok när det kommer från dig men inte när andra gör detsamma?

Uppdaterat: 2022-03-30 16:04

Tokstollar är en allmän metafor, den är inte riktad mot Axa personligen. Där har du skillnaden lille vän. Men jag kan förstå att det svider att läsa då Axa uppenbarligen tar åt sig av begreppet som sådant:-)). Kanske för att Axa just sympatiserar med dessa krafter lite extra...

Tokstolleri är vad vi har att göra med när det är frågan om extremister på regeringsnivå, med en extremist som vill påverka rapporter inne i stadshuset i Stockholm eller när vi har en samling fanatiker som spärrar vägar. Eller menar Axa att det är ett tecken på ett rationellt beteende att sätta sig på en väg och dels riskera att bli överkörd, likväl hindra samhällsviktiga transporter? I min värld är det inget annat än just tokstolleri. Men vad är nästa steg? Stänga av strömtillförseln till sjukhusen?

Det är dessa krafter som är både ett hot mot demokrati och yttrandefrihet, och som dessvärre tycks vara överrepresenterade i tokstollerikretsar. Axa har ju tidigare inte direkt velat ta avstånd från det heller så måhända därför som han tar åt sig, vad vet jag.

Ännu så länge råder det dock inte censur Axa, även om det måhända är ett av dina mål. Och fram tills dess förbehåller jag mig rätten att omnämna saker för vad det är, d.v.s tokstollerier.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-30 16:28
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

För övrigt har Bo Rothstein skrivit en bra artikel, som belyser rekryteringsbasen till denna typ av rörelser som denna tråd handlar om. Han gör där en koppling mellan unga mäns misslyckade studier och rekryteringen till extrema rörelser. Hans ord är ingen naturlag, men ändå väl värda att beakta i en tråd som denna och med tanke på den avsevärda akademiska inkompetens som förekommer i allehanda trådar på nätet, klimat- och miljötrådarna här på forumet inkluderade.

"De "dubbelt ratade" unga män som vi med denna utveckling kommer att få betydligt flera av kommer sannolikt också att utgöra en rekryteringsbas för allehanda politiska och religiösa extremistiska rörelser samt olika slags kriminella nätverk. "

https://www.expressen.se/debatt/nobbade-man-ar-en-tickande-bomb/

Tokstollarna som sitter på vägarna är måhända (i alla fall delvis) en konsekvens av detta?

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-30 16:50
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Ehm, det finns rapporter från SÄPO som redogör för hotbild och våldsbejakande extremism. I de senaste nämns vare sig någon hotbild från vänsterextrema eller miljöaktivister.

Uppdaterat: 2022-03-30 17:30

Sanning ja...

Vad som är sant är högst individuellt.

Vissa lutar sig mot vetenskapen,
undersökningar och diverse essäer och plockar det som för tillfället stämmer överens med sin egen agenda, slår det i skallen på oliktänkande och idiotförklarar dessa.

Andra hamnar hos religionen, intelligent design och diverse pamfletter och plockar det som för tillfället stämmer överens med sin egen agenda, slår det i skallen på oliktänkande och idiotförklarar dessa.

De som kan acceptera en meningsmotståndare, föra en sansad diskussion utan att drämma Darwin eller Bibeln i huvudet på oliktänkande är vinnarna i debatten, det är de som väcker respekt.

Trots de diametrala meningsskiljaktigheterna, en konst få förunnat.

De som däremot hotar oliktänkande med Spanska inkvisitionen eller diverse nedsättande epitet är egentligen rätt sorgliga individer som antagligen bara behöver en kram.

Eller ett liv...

Uppdaterat: 2023-03-21 08:26

Många sanna ord där, Prestigelös. Men misstänker som vanligt att de som borde få sig en tankeställare inte inser detta själva utan fortsätter på samma sätt som tidigare, tyvärr.

Uppdaterat: 2022-03-30 18:44
Axa skrev:

Ehm, det finns rapporter från SÄPO som redogör för hotbild och våldsbejakande extremism. I de senaste nämns vare sig någon hotbild från vänsterextrema eller miljöaktivister.

Nej tokstollarna sitter ju redan i riksdagen och inne på ledande poster i kommunerna. Och de umgås med de krafter som SÄPO skriver om i sin rapport. Deras sanna natur syns nedan, dessutom med bred uppbackning från hela partiet.

https://www.svd.se/a/ngg4J/partiet-star-bakom-kaplan

https://www.mitti.se/nyheter/wanngard-kraver-svar-om-trafikdirektorens-avsked/lmsah!5334951/

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-31 09:06
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Mm, inte alls befogat med begreppet gödselspridare…

Uppdaterat: 2022-03-31 09:09

Ingen större framgång med IQ-testen gissar jag...

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-31 09:30
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”