Vi Bilägares forum

Klimataktion spärrade av Centralbron i Stockholm

Klimataktion spärrade av Centralbron i Stockholm
Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-03-28 12:20

Kommentarer

En kontraproduktiv aktion, hur tror de att de ska få gehör för sina åsikter och en bra dialog på detta vis? Många blir ju förbannade på denna barnsliga aktion.

Uppdaterat: 2022-03-28 19:53

Tokstollerier som sagt;-).

Synd att jag inte var på plats. Då kunde jag förklarat hur verkningslöst deras aktivitet är.

Och passa på att låta min hund övertala dem att flytta på sig. Han kan vara väldigt övertygande mot pöbel.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-28 23:01
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Ja, och att i privat syfte använda sin hund för att gå i klinch med demonstranter är inte tokstolleri?

Uppdaterat: 2022-03-29 11:14

Axa. Det var ett skämt. Vare sig jag eller min hund nedvärderar oss till att beblanda oss med pöbel och mindre bemedlade.

Det ligger helt enkelt under vår värdighet:-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-29 19:57
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Din värdighet AL verkar ju inte speciellt hög med tanke på hur du benämner meningsmotståndare. Eller är du månde en übermensch ?

Uppdaterat: 2022-03-29 22:51

Meningsmotståndare?

Jag beblandar mig inte med folk som begår kriminella gärningar.

Om J.L gör det får i så fall stå för honom.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-29 22:53
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Ja du benämner olika politiker för tokstollar samt du uttalade dessutom en planerad kriminell gärning, vilket är ordningsmaktens sak att avvisa lagbrytarna. Jag konstaterar att det är en olaglig aktion som ska beivras på laglig väg.

Uppdaterat: 2022-03-29 22:59

J.L. Ja givetvis.

Precis som att polisen skall ta hand om bankrånare och sätta dem bakom lås och bom så skall givetvis dessa tokstollar hamna på samma plats.

Att ni sedan inte förstår lite ironi är en annan femma. Det är inte alltid så lätt att vare sig förså det likväl vad som kännetecknar en demokrati, särskilt inte om man egentligen tycker att dessa och andra tokstollar gjorde rätt.

Vad är nästa steg? Det är ju en ganska diger lista hittills med allt från att påverka rapporter till att umgås med extremister.

Tokstollerierna tar sig således många olika uttryck.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-29 23:07
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Ja Rysslands agerande är ju ett typiskt sådant, där Merkel var lite väl "snäll" eller snarare naiv och band upp sin svans mot Putin i "frihandels" fina syfte.

Uppdaterat: 2022-03-29 23:10

Men det är väl Miljöpartiets fel det också :-) OBS Detta var ironi!

Uppdaterat: 2022-03-29 23:11

Ja eller varför inte USA:s trevliga invasion av Irak?

Eller vilolägret på Guantanamo?

Antar att J.L avstår sin påstådda Tesla?

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-29 23:16
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Usa har gjort mycket dåligt i historien men har samtidigt varit en garant för den fria världen. Tror inte att ha Kina i samma sits hade varit speciellt muntert för någon av oss i vår iver att uttrycka det fria ordet. För övrigt så är jag oerhört nöjd med min amerikansktillverkade Tesla M3 med verklig longrange, önskar inte tillbaka någon rykande, ryckande kolvmaskin med tillhörande transmission.

Uppdaterat: 2022-03-29 23:26

Jag väntar fortfarande på att J.L skall ta tag i denna motsägelse.

Han duckar den i stort sett i varenda tråd.

Och då har vi knappt börjat ännu...

Skall vi i Sverige måhända isolera oss från USA också? Så borde ju vara fallet om vi skall följa J.L:s skola.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-29 23:28
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Såg att J.L fick ihop ett svar nu. Då kan vi bortse från föregående inlägg.

Alltså är alla de milt uttryckt grova övertramp på mänskliga rättigheter och demokrati ok enkom för att J.L själv påstår sig köra en Tesla;-).

Jag vet att den är bullrig, därav att J.L håller för öronen. Men USA är precis samma skrot och korn som övriga supermakter. Kanske dags för J.L att ta till sig det nu och förstå att världen på intet sätt är uppdelad i gott och ont utan en konsekvens av olika intressen.

Det är som sagt inget direkt djup i din kritik och den här motsägelsen visar ju precis på det som J.L projicerar på andra,:-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-29 23:35
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

I helvete att jag duckar! Du lägger ord i min mun som som är direkt lögn. Jag har hela tiden hävdat frihandel på lika villkor. Att världen är svart eller vit vet både du och jag att så inte är fallet. Med din argumentation kanske till och med Ericssons samröre med IS är ok bara för att tjäna den "sista" kronan. Jag tycker att du med gott samvete kan köpa en amerikansk Tesla och njuta lite av en produkt som ger glädje betydligt längre tid än traditionella bilar vars nybiskänsla försvinner efter några veckor, gäller Volvo och VW.

Uppdaterat: 2022-03-29 23:37

Jag köper gärna en Tesla. Men jag hycklar inte i min kritik mot andra länder, världsdelar eller biltillverkare.

J.L har i snart ett halvår (eller hur gammalt detta nick är) kritiserat Kina och frihandel mellan länder. Han har skrivit att biltillverkare som Volvo är en del av en skurkstat till följd av de mindre trevliga inslag som det kinesiska styret pysslar med på hemmaplan.

Vad han däremot inte vill ta i med tång är att USA inte är ett dugg bättre. Det är dels högst tveksamt huruvida det är en demokrati. Och antalet krig, förföljelser, manipulation av andra länder till rena invasioner, vapenexport och läger som USA är och har varit insyltade är fler än både Ryssland och Kina tillsammans.

Så på vilka grunder är J.L:s påstådda Tesla-köp bättre än mitt Volvo-köp(baserat på J.L:s definition om skurkstater och bojkotten av desamma). Kan J.L förklara det?

Eller duckas det som vanligt? Ditt agerande går ju rakt emot dina egna predikningar. Förstår du inte det?

Hur många liv har Talibanerna på sitt samvete J.L? (

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-29 23:51
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Enligt radio Stockholm sitter det aktivister nu på E4an norrgående vid Västberga söder oom stan. Helt stopp i trafiken.

Uppdaterat: 2022-03-30 08:28

aktivisterna får alla bilar att stå still i köer och bara spy ut avgaser...
genialt

Uppdaterat: 2022-03-30 18:30

Al jag har aldrig kritiserat fri handel på lika villkor kom ihåg det. Dock är det inte fri handel när staten dopar bolagen i Kina med billiga råvaror, tvångsarbete mm och allsköns importhinder med höga tullar.

Uppdaterat: 2022-03-30 18:42

Aha ok J.L. Då antar jag att dina tidigare påståenden härmed hamnat i papperskorgen. Dock går det ju fortfarande inte ihop med ditt eget bilval. Har du missat det?

Eller inbillar du dig på fullaste allvar att USA är bättre än Kina? De är precis lika goda kålsupare båda två, precis som ryssarna.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-30 21:49
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Ja, USA är mycket bättre än Kina och Ryssland. Fortfarande försöker du lägga osanningar i min "mun". Din frihandel bygger på tvångsarbete, dåliga villkor samt höga tullar åt ett håll men fritt åt det andra. Detta skapar inte band mellan människor men uppenbarligen har vi diametralt olika människosyn.

Uppdaterat: 2022-03-30 22:35

Jag konstaterar bara att J.L antingen svängt och det är helt ok med mig med folk som faktiskt kan ändra sig.

Ty antalet inlägg om demokrati, mänskliga rättigheter, totalitära stater och gud vet allt som J.L tidigare har använt för att kritisera länder som Kina och biltillverkaren Volvo torde gå mot oändligheten. Och nu tycks denna kritik inte gälla längre - måhända på grund av att J.L insett att väst inte är ett dugg bättre utan precis lika stora erövrare som det som Kina (med Ryssland i ett koppel) pysslar med. Är man en stormakt så är man:-)

Nu har därför J.L börjat fokusera på frihandel istället. Och där är vi ju överens om att den är att föredra. Men frihandel och protektionistiska argument går inte ihop. USA och EU är inte direkt några gossebarn där heller, med tullar, straffskatter, patent och en rad protektionistiska insatser för att skydda inhemsk industri mot konkurrens.

Det är nog dags J.L att du inser att det inte finns något gott och ont i bilvärlden och allra minst inom stormaktssammanhang. Det är frågan om kommersiella intressen - och i huvudsak skrupelfria sådana. Det är därför som jag anser att dina argument mot en enskild bilproducent och dess ägarstruktur är både grunda, spekulativa och tunna. De är dessutom fyllda och kryddade med uppenbara motsägelser.

Angående människosyn är det bara för J.L att säga till så skall du få en diger lista på allt som väst pysslat (och pysslar) med genom åren, utfall att historiekunskaperna är såpass bristfälliga...:-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-31 08:57
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Om man inte kan se eller förstå skillnaden mellan väst och Ryssland samt Kina är det för mig uppenbart att all den redovisade akademiska kunskapen bortkastad…

Uppdaterat: 2022-03-31 09:18

Finns alltid skillnader.

Men att å ena sidan sitta och svamla om demokrati och mänskliga rättigheter som viktiga urvalskriterier för ett bilköp för att i nästkommande andetag åka omkring i en påstådd Tesla går inte särskilt bra ihop.

Irak, Afghanistan, Talibanrörelsen, bristfällig demokrati, ekonomiska krig, manipulation av val, uppbackning av terror, Guantanamo osv.

Det går att göra listan på överträdelser både mot mänskliga rättigheter, krig, terror och gud vet vad oändlig. USA är en stormakt, på alla sätt. Och det blir man inte genom att anordna syläger och bjuda på jordgubbstårta utan genom en rejäl dos skrupelfrihet, brutalitet och mänskligt lidande.

Så den som tycker att sådana här saker inte skall förekomma i den miljö där bilen utvecklas, produceras eller har huvuddelen av sina ägare bör nog inte köpa en Tesla heller - eller någon amerikansk produkt för den delen. Man bör nog också vara försiktig med många andra produkter som härstammar från de som backar upp USA i sin globala maktutövning, d.v.s EU, Japan och Australien.

Eller så inser man att sådana faktorer är förekommande överallt och ignorerar dem i sin egen urvalsprocess, likväl som man slutar med att använda det som ett argument mot andra. Annars krasar det i glashuset....

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-31 10:03
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
A.L skrev:

Finns alltid skillnader.
Men att å ena sidan sitta och svamla om demokrati och mänskliga rättigheter som viktiga urvalskriterier för ett bilköp för att i nästkommande andetag åka omkring i en påstådd Tesla går inte särskilt bra ihop.
Irak, Afghanistan, Talibanrörelsen, bristfällig demokrati, ekonomiska krig, manipulation av val, uppbackning av terror, Guantanamo osv.
Det går att göra listan på överträdelser både mot mänskliga rättigheter, krig, terror och gud vet vad oändlig. USA är en stormakt, på alla sätt. Och det blir man inte genom att anordna syläger och bjuda på jordgubbstårta utan genom en rejäl dos skrupelfrihet, brutalitet och mänskligt lidande.
Så den som tycker att sådana här saker inte skall förekomma i den miljö där bilen utvecklas, produceras eller har huvuddelen av sina ägare bör nog inte köpa en Tesla heller - eller någon amerikansk produkt för den delen. Man bör nog också vara försiktig med många andra produkter som härstammar från de som backar upp USA i sin globala maktutövning, d.v.s EU, Japan och Australien.
Eller så inser man att sådana faktorer är förekommande överallt och ignorerar dem i sin egen urvalsprocess, likväl som man slutar med att använda det som ett argument mot andra. Annars krasar det i glashuset....
MVH AL

Ja det kommer mycket skit från alla stormakter, det ska man inte glömma. Det är dock olika mycket skit - köper hellre från USA än Kina och Ryssland.

Tur att man kör MB E-klass och VW Up. :-)
Men tyskarna har ju satt sig i beroende till Putin. Inte smart.
Låt oss glömma min Miata och Honda MC...

Uppdaterat: 2022-03-31 22:10
Gillar kurvor och rondeller

AL du påstår att du har en hög akademisk utbildning men retoriken är snarare att skriva sönder argumentationen med långa klipp från Google etc. Att fara med osanningar för att till varje pris vinna om vem som har mest rätt också märkligt mot bakgrund av den påstått höga utbildningen. Och Ja Usa är ett bättre alternativ för oss alla dagar i veckan tycker man att despotiska diktaturer är att föredra finns ju alltid alternativet att flytta dit och njuta av konstant övervakning, ingen yttrandefrihet samt mycket tingeltangel/prylar billigt(materiel hög standard för 15- 20% av befolkningen övriga har jordgolv).

Uppdaterat: 2022-04-01 07:41

J.L. Att du inte får ihop din logik är ganska uppenbart vid det här laget. Du har skrivit att Kina och Ryssland är diktaturer som bryter mot mänskliga rättigheter och att du på grund därav inte vill köpa produkter som kan relateras dit. Du har också kritiserat de tillverkare som saluför bilar från Kina på grund av det som regimen pysslar med (utan att konkretisera hur långt i kedjan du gör denna avgränsning, men den kan ju inte gälla mer än möjligen slutmonteringen av din egen specifika bil eftersom Tesla har produktion och komponentutbyte med Kina). När jag då pekar på att USA är ungefär lika goda kålsupare förnekar du först ditt eget villkor, eller i alla fall korrigerar det till att gälla frihandelsvillkor, för att i nästkommande inlägg påstå att att USA inte heller är bra men i alla fall bättre än Kina.

För mig är det helt uppenbart att du väljer att blunda för verkligheten. Ty listan av överträdelser som USA pysslat och pysslar med för att tillvarata sina egna intressen är oändlig, både i fråga om bevakning av egna medborgare, som andras (inklusive politiker), som brott mot mänskliga rättigheter och krigslagar, invasion av andra länder, manipulation av val, krig, stöd till terrorister, brister i demokrati, ekonomiska riktade hinder osv. Det är en stormakt, med tentakler ute i varenda region i världen. Har du verkligen missat det eller blundar du för det uppenbara?

Innebörden i J.L:s kritik mot vissa specifika biltillverkare faller därmed på eget grepp. Jag förväntar mig inte att han medger det (ingen i dessa trådar klarar av att medge brister i sina egna resonemang utan brukar komma med undanflykter och anklagelser så fort man pekar på svagheterna - J.L upprepar den metodiken).

Alltså: Hur går dina egna villkor och kritik mot delar av vissa specifika tillverkares eventuella ägarstruktur ihop med ditt eget bilval? Eller är det bara ett villkor som skall gälla alla andra och inte J.L själv? Det skulle kunna förklara motsägelsen i och för sig:-) Och på vilka grunder är vår syn på demokrati en universell lag som står över alla andras? Måhända läge att förstå att dina egna värderingar och valda sanningar representerar just dig själv, samt din egen normativitet, och på intet sätt kan användas som ett allmängiltigt och objektivt argument i en diskussion om bilar. Där ligger svagheten i ditt resonemang (jfr grundläggande filosofi).

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-01 10:05
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Kinesiskkontrollerade/ägda företag: Airways,Huawei, Lenovo, Lotus, Maxus, MG, Nio, Peak Performance, Polestar, TCL, Xiamo, VolvoCars, ZTE är några varumärken som inte är välkomna hos mig. Ja jag vet att det finns kinesiska komponenter i allsköns produkter men Varumärkena ovan har kopplingar till kinesiska staten genom att allt styrs av partiet. Lägg ner dina tafatta påhopp AL.

Uppdaterat: 2022-04-01 11:00

Att konstatera hyckleri är måhända ett påhopp för dig J.L. För mig är det elementär logik. Klarar du inte av att bli ifrågasatt bör du måhända undvika att sticka ut hakan - och rent av välja att läsa på innan du sprider en massa falsarier (eller i alla fall halvsanningar) runt dig.

Men nu kan vi således konstatera att J.L inte gillar Kina eftersom de pysslar med en del enligt J.L mindre trevliga saker. Han förmår dock fortfarande inte reda ut sina motsägelser i och med att han samtidigt köper amerikanska produkter och dessutom framhäver dem som något alldeles särskilt bra. Han kritiserar således bilproducenter med utgångspunkt i att de verkar i en miljö vars styre gör sig skyldiga till en del överträdelser mot mänskliga rättigheter och också har ett demokratiskt underskott. Samtidigt blundar J.L för motsvarande tillkortakommanden hos sin egen favoritleverantör - vilken därtill både köper och handlar med just Kina. Han följer alltså sin egen norm när det passar för stunden och för att legitimera ett hat samtidigt som skygglapparna hindrar honom från att följa sin egen pseudomoraliska kompass när det kommer till det egna bilvalet, på något annat sätt kan inte detta tolkas....

Och vi får väl låta detta vara då det tydligen är att begära för mycket av J.L att han reder ut innebörden i sitt ställningstanade ( med klara rasistiska undertoner) ;-) Särskilt smart är det vid min själ inte, så mycket är att konstatera:-)

*Garvar*

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-01 22:52
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Rasistiska undertoner ?? Nu tycker jag att du verkligen passerat anständighetens gräns AL ! Det framgår mycket tydligt att du "skiter" blankt i människans påverkan på klimatet, förtryckarregimer som Kina och Rysslands samt gnäller över höga bränslepriser etc bara du får ha din upplevda "höga" levnadsstandard ifred. Tyvärr är det allt många människor som har en liknande omedveten, " inte bry sig" inställning till omvärlden, bara man får köpa billiga varor som framställts under ohumana villkor. Det är inte frihandel på lika villkor, som du hävdar snarare slaveri. Det är mycket problematiskt för väst att hamna i situationer, som tex Tyskland med gas, Pireus kinesfinansierade hamn samt västerländska företag som köps upp för legitimt spionage (tekniköverföring) som påtryckningsmedel (arbetstillfällen) för minskad kritik av mänskliga övergrepp. Misstänker att du i detta fall finner det intressant att se hur dina provokationer landar och ser vad svaret blir.

Uppdaterat: 2022-04-02 00:03
J.L skrev:

Rasistiska undertoner ?? Nu tycker jag att du verkligen passerat anständighetens gräns AL ! Det framgår mycket tydligt att du "skiter" blankt i människans påverkan på klimatet, förtryckarregimer som Kina och Rysslands samt gnäller över höga bränslepriser etc bara du får ha din upplevda "höga" levnadsstandard ifred. Tyvärr är det allt många människor som har en liknande omedveten, " inte bry sig" inställning till omvärlden, bara man får köpa billiga varor som framställts under ohumana villkor. Det är inte frihandel på lika villkor, som du hävdar snarare slaveri. Det är mycket problematiskt för väst att hamna i situationer, som tex Tyskland med gas, Pireus kinesfinansierade hamn samt västerländska företag som köps upp för legitimt spionage (tekniköverföring) som påtryckningsmedel (arbetstillfällen) för minskad kritik av mänskliga övergrepp. Misstänker att du i detta fall finner det intressant att se hur dina provokationer landar och ser vad svaret blir.

Jag kan förstå att J.L upplever mina frågor och påpekanden som provokationer. Men att peka på bristerna och motsägelser i dina påståenden är en del av en levande debatt. Att du inte klarar av att bli utsatt för det vittnar ju just om att du någonstans inser att du säger emot dig själv, och att prat om demokrati, mänskliga rättigheter samt frihandelsvillkor bara är ett sätt att legitimera ett eget hat mot biltillverkare och uppenbarligen minst två länder.

Så jag ställer åter frågan hur du får ihop denna motsägelse? Det är ju inte så svårt att svara på.

Ty man kan inte å ena sidan vara kritisk mot länder som Kina och dess styre för att i nästkommande andetag framhäva ett alternativ som sysslar med precis samma sak - fast i större global skala. Det går inte ihop.

Du nämner exempelvis frihandel på lika villkor. Menar J.L att dollarns dominanta ställning i världen där USA kontrollerar mer än 60% av alla transaktioner är frihandel på lika villkor?

Observera nu att jag på intet sätt tar ställning vare sig för eller emot USA, Kina eller någon annan . Vad jag försöker få J.L att förstå är att han antingen medvetet eller omedvetet både argumenterar emot sitt eget ställningstagande och att hans något ogenomtänkta kritik mot Volvo och andra producenter med kinesiskt delägarskap helt enkelt inte är ett dugg värre än om makten istället ligger hos en annan stormakt. Det är bara den lilla enkla detaljen som J.L behöver lära sig att förstå. Världen är inte uppdelad i gott och ont, även om J.L tycks vilja få det dit med hjälp av sin hemmatillverkade Hollywood-inspirerade moralpredikan.. :-)

Och undanflykten till den sedvanliga klimatdiskussionen lämnar jag helt därhän. Skall du slänga ut dimridåer får du försöka göra det lite mer förfinat:-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-02 09:08
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Oj, det var en intressant upplysning att AL är Kommunist :-) . Är Maos tolkning som är din lära ? Kinesiskkontrollerade företag har krav på sig från kommunistpartiet, vilket olika grad används som påtryckningsmedel. Medvetna upplysta människor/konsumenter ser bortom horisonten för aktiva val. Ha en trevlig helg AL och dyk inte för djupt i Maos lilla röda.

Uppdaterat: 2022-04-02 09:36

Uppenbarligen känner inte J.L till vad kommunism handlar om, lika lite som han förstår sig på demokrati. Så istället för att kunna stå upp för sina egna motsägelser om frihandel, demokrati och mänskliga rättigheter så kommer J.L med en ny dimridå - dessutom genom att blottlägga monumentala kunskapsluckor inom området:-). Det får ändå betraktas som högst tragiskt men visar ändå på hur grunt resonemanget är och den press som J.L upplever när jag frågar honom.

Så J.L får nog komma på något bättre än att hänvisa till kommunsim (tips: det rör den privata äganderätten min vän och det är knappast vad Kina pysslar med) eller klimatet som inte heller hör hemma här.

Att ducka, komma anklagelser, sidospår eller på annat sätt inte kunna stå upp för sina påståenden är ingen trovärdig taktik. Det vittnar istället om helt andra saker:-)

Ty man kan inte å ena sidan vara kritisk mot länder som Kina och dess styre för att i nästkommande andetag framhäva ett alternativ som sysslar med precis samma sak - fast i större global skala.

Jag har gärna en trevlig helg och mitt tips till dig är att du försöker tänka igenom ett vettigare svar tills nästa vecka än vad du fick till denna gång:-) , eller till andra trådar.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-02 10:06
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”