Vi Bilägares forum

Nya reseavdraget kan kosta bilisterna tusenlappar

Nya reseavdraget kan kosta bilisterna tusenlappar

Regeringens nya reseavdrag är sämre än dagens system som inte förändrats på 15 år, enligt nya siffror från organisationen M Sverige.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-03-22 10:05

Kommentarer

Hela vårt skattesystem är fullt med lappar och lagningar.. avdrag och subventioner. Till slut är det ohållbart. Vi borde backa tillbaka och fråga oss själva, varför måste man ha avdrag för resor till och från jobbet? Vad är det som gör att vi måste ha alla dessa märkliga avdrag. Jag vet en person som själv ville flytta .. så långt så att det blev 8-9 mil ifrån jobbet enkel väg. Skall vi betala alla dessa avdrag med skatter för att någon av fri vilja bosätter sig långt ifrån sitt jobb? Jag vet.. ni behöver inte hoppa på mig, att i glesbygd och i Norrland förekommer det längre avstånd som gör att kostnaderna blir dyra för att ta sig till och från jobbet. Men jag tycker det är ett systemfel att vi måste ha avdrag för att ta oss till och från jobbet. Alla kan inte bo nära jobbet...men skall vi uppmuntra folk att kunna bosätta sig vart som helst? Har aldrig nyttjat några avdrag i min deklarationen, jag anser att man får anpassa sig och göra det bästa av situationen.

Uppdaterat: 2022-03-22 11:55

Detta tog ju jag upp under en annan artikel, men då kom Pi (var det väl?) och tuggade om att jag inte förstod och att det inte alls var så som jag beskrev (ungefär som det beskrivs i den här artikeltexten). De som måste ha bilen till jobbet och har en lång resväg, ska alltså få ännu högre kostnader. Siffrorna i tabellen är direkt chockerande! Den här regeringen (ja, jag ser den fortfarande som S + MP fram till valet eftersom det som kommer framöver stöptes av just S och MP) är världsmästare i att göra allt fel och reta upp folk.

Oppositionen: Här har ni ett bra slagträ inför valet!

Uppdaterat: 2022-03-22 13:23
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

@hx30, med din logik innebär ju byte av arbetsplats = flytt (eller stor risk iaf), i min värld byter man jobb oftare än man flyttar, dess utom kanske du råkar bo med någon som får längre till jobbet för att anpassa sig till dig, luktar brist av insikt i andras verklighet lång väg.

Sen håller jag med om att systemet inte ska gå så långt att det lönar sig att medvetet bosätta sig långt från arbetet, vilket ovanstående idiotförslag kan innebära så länge du kan åka buss till och från jobbet, speciellt om du kan "jobba" på bussen...

Uppdaterat: 2022-03-22 20:58
skarj skrev:

@hx30, med din logik innebär ju byte av arbetsplats = flytt (eller stor risk iaf), i min värld byter man jobb oftare än man flyttar, dessutom kanske du råkar bo med någon som får längre till jobbet för att anpassa sig till dig, luktar brist av insikt i andras verklighet lång väg.

Mycket bra skrivet!

Uppdaterat: 2022-03-23 07:09