Vi Bilägares forum

Hård kritik mot nya ersättningen: ”Skev fördelning”

Hård kritik mot nya ersättningen: ”Skev fördelning”

Tjänstebilister blir utan regeringens nya ”bilcheck” på minst 1 000 kr. Bilmålvakter får däremot ta del av pengarna.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-03-16 14:10

Kommentarer

Nej, nej...nej..detta blir för komplicerat och slår helt snett. Sänka skatten kan man göra, det drabbar alla som tankar drivmedel. Men nu kanske folket också får anpassa storleken på sina bilar och skaffa kanske elbil som pendlingsbil mm.

Uppdaterat: 2022-03-16 15:39

Affärsidén med bilmålvakter är väl att varken skatter eller försäkringar betalas. Det bör naturligtvis finnas ett inbyggt stopp i systemet att "bilchecken" inte betalas ut till fifflare.

Uppdaterat: 2022-03-16 16:33

Lika skevt som när det gäller bidraget för höga elräkningar. Norrlänningarna konsumerar mycket el, men får betalt för att konsumera, medan sydlänningar får dras med extrema fakturor på flera 10-tusen kronor...

Sossepolitik i ett nötskal, ta in så mycket skatt som möjligt och pytsa ut lite bidrag tillbaka. Mao få bidrag för att kunna betala skatten.

Uppdaterat: 2022-03-16 17:05

Nåja, de som fått "fakturor på flera 10-tusen kronor" på sina rörliga avtal lär knappast klaga när priset per kWh är mycket lägre på deras avtal än vad vi med fasta avtal har under resten av året. Tycker inte ett dugg synd om de med rörliga avtal. Det är ett eget ställningstagande som ibland kan innebära att det kostar mer än det smakar...

Uppdaterat: 2022-03-16 17:28
Pi skrev:

Nåja, de som fått "fakturor på flera 10-tusen kronor" på sina rörliga avtal lär knappast klaga när priset per kWh är mycket lägre på deras avtal än vad vi med fasta avtal har under resten av året. Tycker inte ett dugg synd om de med rörliga avtal. Det är ett eget ställningstagande som ibland kan innebära att det kostar mer än det smakar...

+100

Uppdaterat: 2022-03-16 18:19

Sänk skatterna rejält istället och sätt reduktionsplikten på en minsta nivå, detta istället för att dela ut bidrag. Då får de som kör mest bäst utbyte av kostnassänkningen. De som däremot inte använder sin bil får ingenting - vilket ju är helt i sin ordning.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-03-16 18:35
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Jag får hålla med om att dela ut bidrag "rakt av" låter väldigt konstigt. Först och främst ska reseavdraget höjas REJÄLT för dem som måste ta bilen till jobbet och som uppfyller kraven för reseavdrag. Reseavdraget har legat på 18:50 sedan 2009 (!), men måste nu höjas till minst 27 kronor. Självklart ska också åkerinäringen samt lantbrukarna stödjas.

Det här med "bidrag till alla" låter som ett valfläsk som regeringen helt ogenerat tar till när Ukraina bombas sönder och samman.

Uppdaterat: 2022-03-16 19:49
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Ingen som reagerar nämnvärt när regeringen delar ut bidrag till höger och vänster för att medborgarna ska ha råd att betala skatterna som stipulerats av de folkvalda?

I stället fokuseras debatten på vem som ska få bidraget och vem som inte ska få...

Man tar sig för pannan, men allmänheten har väl fullt upp med viktigare saker såsom Wahlgrens värld och dylikt för att orka fördjupa sig i sin egen välfärd.

Vi bilintresserade får dock skylla oss själva då vi haft fullt upp med att slåss sinsemellan i stället för att förena oss.

Nä vi träter hellre internt på diverse smala forum om vad som är bäst och vem av oss som gjort det enda och därmed det riktiga valet.

Bensin vs diesel, diesel vs el, el vs SUV, SUV vs Octavia, Octavia vs resten av bilvärlden, Toyota vs VW, VW vs kvalitet, dubbdäck vs dubbfritt, fyrhjulsdrift vs tvåhjulsdrift osv, osv, osv i all oändlighet...

Regeringen vet naturligtvis detta så de drar effektivt bort fokus från sina senaste, för oss bilägare kostsamma beslut, genom att spela ut oss med stora bekräftelsebehov mot varandra.

Och vi spelar givetvis med som de laglydiga, lättmanipulerade stackars medborgare vi är.

För det absolut viktigaste som bilägare, som alla på detta forum vet, är att få bekräftelse på sina egna val som de enda rätta och att oliktänkande ska straffas för sina felbeslut.

Kosta vad det kosta vill, även om man själv stryker med på kuppen.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:26

Snackades det inte för några år sen om att polisen, skatteverket m.fl skulle göra livet så surt för bilmålvakterna att fenomenet skulle upphöra?

Uppdaterat: 2022-03-16 21:09