Vi Bilägares forum

Fusket i transportbranschen fortsätter: ”Kan leda till döden”

Fusket i transportbranschen fortsätter: ”Kan leda till döden”

Flera allvarliga brister avslöjades när polisen tillsammans med flera andra myndigheter gjorde oanmälda inspektioner av transportbilar och företag.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2021-11-24 10:04

Kommentarer

Det är en osund konkurrens i många branscher bl a inom transport. Priserna och villkor är så låga att det tyvärr är svårt för seriösa åkare att konkurrera.

Uppdaterat: 2021-11-24 17:41

Stefan, det blir lätt så med en tjänst som om och om igen skall ses som "gratis" eller "fri frakt"
Så länge som vi konsumenter inte "vill betala" för att någon kör min vara från A-B så kommer detta fortsätta, med usla villkor och så mycket fusk man han samvete till.

Något av de samhällsgranskande programmen, UG eller KF tittade på transportbranschen och gjorde en kalkyl inför en upphandling efter konstens alla regler och kom fram till en summa som det kostar, med bilar, förare och allt annat i ordning. De pratade lite med andra inom branschen som bara skrattade åt dem, "går ni in med det anbudet så är ni dubbelt så dyr som måste vara för att vinna"

Sedan har vi hela lätta last branschen som ständigt åker med överlast för att det är billigare med 3,5T-bilar och att de kan köras på B-kort kontra att köra med 5T-bilar som kräver C-kort och i vissa fall färdskrivare.

Uppdaterat: 2021-11-24 19:29
*Robban

Bra där Robban, och som vanligt är det nästan ingen som agerar, det blir som med stöldligor och gängkriminalitet-det spårar ur fullständigt. Håller med om detta med fri frakt-det är alltid någon som betalar.

Uppdaterat: 2021-11-25 09:34