Nästa artikel
Porsche och Boeing gör flygande elbil
Nyheter

Porsche och Boeing gör flygande elbil

Publicerad 18 oktober 2019
Flygplanstillverkaren och sportbilsföretaget går samman med målsättningen att skicka upp ett premiumfordon i skyn.
Porsche och Boeing ska sätta samman ett team av tekniker som ska utveckla ett helelektriskt fordon som kan lyfta och landa vertikalt. Första steget är en prototyp. 

– Porsche söker sätt att förstärka sin position som sportbilstillverkare genom att bli ett ledande märke för premiummobilitet. På längre sikt kan det innebära att avancera till den tredje dimensionen av resande, säger Detlev von Platen, medlem i styrelsen för marknad och försäljning på Porsche.   

Biltillverkaren har med hjälp av en studie förutsett att marknaden för urban flygmobilitet kommer att öka takten efter 2025. 

Diskutera: Tror du att flygande bilar kommer bli verklighet inom en snar framtid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-10-20 13:06
N-iklas

Låter som en tung och klumpig kombination.

En enkel lösning är oftast mer funktionell.
https://www.youtube.com/watch?v=QFNGdGdRfRE

#c • Uppdaterat: 2019-10-20 14:07
Hackenbush

Att tillverka en flygande bil är inget nytt och inget svårt, det har funnits sådana länge. Vad jag undrar över är hur det skall fungera med gällande luftsfartsregler och kravet på flygcertifikat om detta skall bli något för gemene man.

#d • Uppdaterat: 2019-10-19 11:23
milkylainen

Klarsynt: Tror vi kommer få flygande fordon fortare än maskiner lär sig fatta allt jäkla skit som kan pågå på marken. Att få upp ett fordon i luften är enklare än att lära en maskin vad det innebär att köra som en människa, förstå miljön som är skapad av en människa, som en människa och dessutom vara relativt felsäker... eftersom ingen vill bli ihjälkörd av en maskin.

#e • Uppdaterat: 2019-10-19 11:26
milkylainen

Hackenbush: Varför då? Tror du att ingen tänker på att om energin tar slut så ska man kunna sätta ner ett sånt fordon säkert ändå? Eller om det går sönder? Jag kan tänka mig att man använder alla möjliga metoder för att garantera att man kan sätta ner det utan större risk än vad det innebär att köra på vanliga vägar med ett vanligt fordon.

Jag tror din tanke är lika irrationell som allmän flygrädsla. Ja, jag förstår rädslan, men allt talar emot att det skulle vara ett värre problem än att ratta vanliga fordon.

#f • Uppdaterat: 2019-10-19 11:28
milkylainen

Gunnar Lindberg: Jag håller på dig. När du får Nobelpris så kan jag säga. "Ingen trodde på honom när han satt i ViBs forum och snackade antigravitation!" ;)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.