Nästa artikel
Bilfrågan: Hur är Goodride?
Bilfrågan

Bilfrågan: Hur är Goodride?

Publicerad 7 oktober 2016 (uppdaterad 6 november 2020)
Frågeställaren undrar hur bra däck från Goodride är.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Har Vi Bilägare testat eller känner ni till kvaliteten på ett personbilsdäck som heter Goodride?
Medlem 301562
 
Svar:
Vi testade Goodride tillsammans med åtta andra sommardäck till lågpris i fjol och det fick sämsta resultat av alla. Speciellt dåligt var däcket på vått underlag. Det gav långa bromssträckor och kurvgreppet var inte heller bra. Däremot fick däcket godkänt i torrt väglag. Rullmotståndet och bränsleförbrukningen fick bedömningen ”acceptabelt”. Slutpoängen för Goodride efter tio testmoment blev 42 av 100. Bästa lågprisdäcket (Sava) fick 80 poäng.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Har du någon erfarenhet av däck från Goodride?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2016-10-09 14:28
milkylainen

BBT6: Visst. Om de slutar ta ut närmare 100% överpris per däck så. Din mentalitet är felaktig. Tack vare många däckfirmors sjuka överpris så drar sig folk för att köpa bra däck och åker runt med skit i onödan. Jag upplever det som att lokala däckfirmor lurar slutkunder som inte vet bättre med flit. Vi köper allt på nätet. Varför skulle däck vara annorlunda menar du? Är lokala däckkrängare en skyddad verksamhet eller? Jag sparade 3,5k på ett set Hakka R2 jämfört med lokala däckverkstaden. Men du kanske gillar att ge bort 3,5k för ingenting?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.