Nästa artikel
Volkswagen: Inga återköp i Europa
Nyheter

Volkswagen: Inga återköp i Europa

Publicerad 5 juli 2016
Volkswagens vd Matthias Müller planerar inte att att ersätta europeiska kunder på samma sätt som amerikanska, efter som det skulle ruinera koncernen.
Trots påtryckningar från EU – Volkswagenkunder i Europa kommer inte få samma kompensation som amerikanerna.
Som en följd av utsläppsskandalen har Volkswagen gått med på att köpa tillbaka dieselbilar i USA och ge kunderna generösa kompensationer.

EU:s industrikommissionär Elzbieta Bienkowska har sedan dess bedrivit påtryckningar på Volkswagen för att göra detsamma på den europeiska marknaden. Hennes argument ska enligt Reuters ha varit att det är orättvist att Volkswagenägarna i Europa ska behandlas på ett annat sätt än amerikanerna på grund av andra lagar gällande utsläpp.

– Vi har en annan situation här (i Europa), säger Matthias Müller, enligt Reuters som i sin tur citerar tyska tidningen Welt am Sonntag.
– Du behöver inte vara matematiker för att inse att en ersättning vid godtyckligt höga nivåer skulle överväldiga Volkswagen.
 
Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens ställningstagande?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2016-07-05 21:59
milkylainen

SiggeNn: Men du kan ju inte på allvar mena att VW-skandalen inte påverkat VWs rykte, indirekt deras bilars andrahandsvärde och hur folk ser på VW idag?
Klart som f-n att skandalen påverkar bilarnas andrahandsvärde. Och som sagt, på grund av olagligheter, inte pga dåliga affärer eller konkurs.

I vilket fall så är amerikanska marknaden annorlunda. Deras nackdel med juridik som vi tycker är absurd har sina fördelar också. Företag är LIVRÄDDA för att fucka upp i USA. Det kostar pengar. Det vet de om och det är det enda de bryr sig om. Så på det sättet så fyller det juridiska "jag ska stämma skiten ur dig" sitt syfte.

#w • Uppdaterat: 2016-07-05 22:00
milkylainen

Rålle G:
Ja, det är lite som VW har utvecklat sin egen variant av Takatas "splittermina-in-your-face". Bara att den här är lite mer... "Bilbomb-in-your-face". Hejja VW. Gastankar som kan rosta på utsatta ställen! Hög kvalitet och säkerhet det där.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.