Nästa artikel
Volkswagen satsar på eldrift
Nyheter

Volkswagen satsar på eldrift

Publicerad 17 juni 2016
I spåren av utsläppsskandalen och antagligen med Tysklands nya miljömål i åtanke säger Volkswagen nu att de ska lansera 30 eldrivna modeller innan 2025
Volkswagen säger att de planerar att lansera 30 helt eldrivna fordon inom de kommande tio åren. Tillverkaren räknar med att år 2025 kommer mellan 20 och 25 procent av alla sålda bilar vara eldrivna vilket innebär att företaget siktar på att tillverka tre miljoner eldrivna bilar per år då.

"TOGETHER-Strategy 2025" som satsningen kallas innebär investeringar på drygt tio miljarder euro under de kommande tio åren. Förutom elbilarna ska koncernen också satsa på att bli värdsledande inom transportsektorn och lansera ett självkörande system.

− Framtidens Volkswagen kommer att inspirera sina kunder med fascinerande bilar, skräddarsydda finansiella tjänster och smarta mobilitetslösningar. Vi kommer att vara en teknologiledare och en förebild när det kommer till miljö, säkerhet och integritet, sa Volkswagens VD Matthias Müller.

Diskutera: Tror du att eldrift är framtiden för bilindustrin?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2016-06-18 23:00
L. Mäkinen

Vidstige, jag har besökt ganska många handlare både före och efter att jag köpte elbil och fortfarande vet väldigt få något om produkten de har i hallen. De kan inte ens tala om vilka möjligheter till snabbladdning som passar just deras bil.
Det är ingen konspirationsteori utan enbart folk som gör det lätt för sig och säljer sånt de känner sig bekväma med.

#c • Uppdaterat: 2016-06-19 16:00
Swemba

"Allting går att sälja med mördande reklam! Kom och köp kons ..." ... en elbil.

#d • Uppdaterat: 2016-06-22 18:28
Swemba

Tror nog diesel har en större framtid än bensin med tanke på att dieselmotorn är betydligt mer flexibel vad gäller drivmedel. Det finns redan nu helt fossilfri "diesel" och forskningen kring syntetisk diesel är i full gång.
Elbilar däremot lär inte ha någon större framtid då de metaller som ingår i batterierna är en än mer ändlig resurs än vad oljan är.

#e • Uppdaterat: 2016-06-26 23:59
Mistro

Undrar vad vi skall ta oss till år 2025? oj oj oj om alla tillverkare gjorde likadant!? Då skulle det ju bara återstå kanske 100 miljoner bilar årligen som monterats med förbränningsmotor! Hur skall världen överleva detta kaos som förstås måste komma, för att inte tala om hur skitig jorden kommer att bli utav alla dessa giftiga elbilar!
Hoppas verkligen att Vw kommer på bättre tankar och somnar om innan det kommer fler bolag som Tesla.
Hade ju hoppats på en fin ålderdom men om det fortsätter så här så kan man ju riskera att få se mer än en elbil på samma parkering där man handlar lagom till pensionen.

#f • Uppdaterat: 2016-06-29 16:21
benny karlsson

Volvo lovar, Mercedes lovar och nu även VW. Men det verkar vara mycket snack och väldigt lite verkstad. Jag tycker det borde finnas "prototyper" ute på vägarna redan, klara att börja levereras i höst, inte om 5 år. Svagt av ansvariga (politiker?) företagsledningar.
När jag jobbade som tryckare på 60-talet var det stora problem med tidningspapper och färgen, den gick inte att skilja från tidningspapperet och det var nödvändigt för återvinningen av papperet. Ingen kunde ändra på pappersmassan så att det gick. Problemet kvarstod ända tills en smart man sa: ändra på färgen då, och problemet försvann.
Kan man, om dieselmotorn nu är så bra, ta fram och tillverka fossilfritt bränsle i tillräcklig mängd?? Kan staten bygga ut tillräckligt med vätgasmackar? Vad som saknas är smart man/kvinna som kan tänka utanför boxen och lösa bränsletillförseln. Det gick ju att tvinga bensinbolagen och E85. Då var det inga problem med infrastrukturen.
Norge laddar för fullt på elsidan verkar det som. Hur är prisbilden el.bil-- vanlig bil? Hur många Tesla säljs/år? Subventioner?
Många frågor, kan någon reda ut det hela åt mig.?

#g • Uppdaterat: 2016-06-17 14:36
milkylainen

L. Mäkinen: Ja men det är verkligen inte samma sak som att 25% av alla bilar är elbilar.
Även om VW prånglar ut 30 olika modeller med el så kommer de fortsätta sälja bensin(?), diesel(?) och gasbilar(?) också.
Så hur länge dröjer det innan Tyskland når en 25%-ig elektrifieringsgrad av bilparken?

Jag gillar inte att biltillverkarna ska spekulativt satsa på saker för imagen.
Det är mycket bättre att Tyska staten säger. "Efter 20xx så får det inte säljas personbilar som drivs på diesel, bensin eller gas.".
Det är som avgaskraven. Vill man överleva som leverantör så löser man problemet.
Att detta kommer från VW är en image fråga. Inget annat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.