Lista

Lista: Tillvalen som ökar bilens värde

28 maj 2016
Bilauktionssajten KVD har tillsammans med Sifo undersökt vad köpare vill ha för utrustning på begagnade bilar.

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Denver

Jag skulle vilja ha en elmanövrerad baklucka. Jag tycker det ser så lyxigt och häftigt ut.

#c • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Axa

Jag skulle vilja ha tillvalet autopilot som i filmen Titta vi flyger. Någon som kommer ihåg?
:-D

#d • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Hackenbush

Om man handlar något och får rabatt så varken tjänar man eller sparar pengar, man kan inte spara pengar genom att handla. Man spenderar istället lite mindre pengar om man handlar något och får rabatt eller extra bra pris.
Vill man spara pengar är det bättre att låta bli att handla något.

#e • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Tvärnit

Axa. Jag tror inte att bilhandeln håller med dig...vad jag får och vad de tar det är två skilda saker, handeln vill inte betala + för extra men de tar, det kallas för att göra affärer och öppnar du ögonen så kommer du att se att det görs pengar på allt beg. Det gäller dock att förstå vad som säljer, basic säljer inte.

Du märker ord, vad folk menar är att de har sparat en slant.

#f • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Axa

Tvärnit
Jag uppfattade att artikeln riktar sig mot privatister och inte bilhandlare. Att bilhandel ibland (ofta) tar ut ockerpriser på begagnat är inget nytt.

Men som privatist drabbas man av värdeminskning oavsett utrustning. Vad det är man sparar pengar på får du gärna förklara.

Låt oss säga att värdeminskningen är 50% så är den det oavsett tillval.
Nypris 200 000 kr = beg 100 000 kr
Nypris med tillval 250 000 kr = 125 000 kr.
Men man kan inte säga att man vid begagnatförsäljning har tjänat 25 000 kr på den med tillval då man från början lagt ut mer pengar.

Att jag märker ord är för att folk slänger ut sig vad som helst utan att fundera på betydelse.

#g • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Tvärnit

Axa. Jo men det gäller att kunna prataför sig både vid köp som sälj och skillnaden med en fullspecad bil mot en bas är att med en specad bil har något genuint att luta sig emot i diskussion för den går helt säkert, med en basutrustad bil får man i princip stå bocka o skrapa med foten och det gäller även för handeln... sådana bilar är mindre intressanta och det där ökar bara med tiden medans att extrautrustade bilar är gångbara under hela sin livscykel.

Om jag köper en eftertraktad modell av ett populärt märke för 20 000 under satt nypris och sedan efter tre år byter in den snabbare än såpad ål och går jämnt upp för att säljaren är i behov att sälja och vet att min bil går inom en vecka då har jag tjänat en slant eftersom jag hamnade under satt budget, och det inte jag som tycker utan jag vet vad folk tycke och jag har gjort detta.

#h • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Syskonöga

Jag upplever att det beskrivna tillvalen är yttersta lullull, som Krister Glenning skulle ha uttryckt det.

Den enda utrustning som jag tycker betingar ett högre mervärde vid försäljning (gör bilen mer lättsåld eller mindre lättprutad) är följande:
- Läderklädd ratt och växelspaksknopp
- Läderklädsel
- Integrerad bluetooth
- Dragkrok

Anser artikelförfattaren att detta är std-utrustning numera?

Min far brukar berätta om hur den väldigt fina Opel Vectra som de köpte, med taklucka och metalliclack, och vårdade ömt i några år innan den vid försäljning var iskall på marknaden.
Den var köpt utan AC, vilket i princip blev std på alla bilar under de år den kördes.

#i • Uppdaterat: 2021-02-02 13:13
Axa

Tvärnit
Fortfarande fel benämning. Du har fortfarande inte TJÄNAT något efter tre år bara för att utfallet bil annat än budget. Men vill du tro att du har tjänat så gör det. Men du använder ordet fel.