Nästa artikel
Cupra snabbaste kombin
Nyheter

Cupra snabbaste kombin

Publicerad 18 maj 2015 (uppdaterad 18 maj 2015)
7:58:12 är nya rekordtiden för kombibilar.
Nyligen satte familjebilen Seat Leon ST Cupra nytt rekord runt racerbanan Nürburgring. Med den nya rekordtiden på 7 minuter, 58 sekunder och 12 hundradelar puttades Audi RS4 ner från tronen som snabbaste kombi.
Bakom ratten vid rekordförsöket satt spanske racingföraren Jordi Gené och han körde vid tillfället en ST Cupra TSI 280 utrustad med Performance Pack 3.
 
– Leon ST Cupra är ett levande bevis på att en kombi inte behöver vara en kompromiss. Med detta rekord visar vi verkligen att vi levererar "technology to enjoy” till våra kunder och att Leon ST Cupra är en sportbil för hela familjen, säger Dr. Matthias Rabe, vice vd inom Forskning och Utveckling.
 
Tidigare i år tog Vi Bilägares Fredrik Diits Vikström modellen på en provtur utanför Barcelona. Han blev bland annat imponerad av diffbromsen, som gav bra väggrepp i kurvorna och minimerade understyrning.
 
Diskutera: Tror du att vinsten på Nürburgring ökar Seat Leon ST Cupras popularitet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-05-18 11:46
Swemba

Ska bli spännande att se en replik på detta rekord. Att sätta tider på ringen med sina kombimodeller är väl inte jättevanligt bland biltillverkarna. Kanske blir ändring på det nu.
Grattis till Seat så länge ;-)

#2 • Uppdaterat: 2015-05-18 12:59
milkylainen

I princip är alla moderna tvåliters turbofyror kapabla till 300+hk direkt från fabrik idag utan någon större påverkan på livslängd. Frågan är snarare vilken mjukvara de levererar med modellen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.